Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Long Island villa
by Emanuel de Medici Yesterday at 23:03

» Játékostárs kereső
by Paola Seton Yesterday at 22:00

» Paola Seton
by Admin Yesterday at 21:15

» Folyosók
by Connor Shayeh Vas. Dec. 16 2018, 23:10

» Fangtasia
by Jazz Quinn Vas. Dec. 16 2018, 22:14

» Elkészültem!
by Paola Seton Vas. Dec. 16 2018, 21:28

» Theo szobája
by Theodore Miles Montgomery Vas. Dec. 16 2018, 21:10

» Barclays Center
by Theodore Miles Montgomery Vas. Dec. 16 2018, 20:56

» Cox professzor irodája
by Brian Cox Vas. Dec. 16 2018, 20:38

» Jazz lakása
by Jazz Quinn Vas. Dec. 16 2018, 19:00

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  Share
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Szomb. Aug. 13 2016, 14:07  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Hétf. Jan. 16 2017, 21:14

  Damien és Sera
  "A jelen az a pont, amelyben a múlt és jövő összetalálkozik, határállomás az időben, de minőségileg nem más, mint az a két terület, melyeket összeköt."

  A könyvek olyanok számomra, mint más számára egy tea a téli estén, hosszú séta a parton, vagy bármi más, ami nyugtatóan hat. Engem az olvasás kapcsol ki, de ez nem különleges önmagában, hisz másokat is kikapcsol egy jó könyv. Én annyiból vagyok furcsa szerzet, hogy engem a legrosszabban megírt, legsótlanabb, legszárazabb könyv olvasása is megnyugtat. Mindegy, csak elég hosszú legyen ahhoz, hogy tíz percnél hosszabb ideig olvassam.
  A könyvesbolt előtt állva szinte úgy érzem magam, mint egy kábítószerre ácsingózó személy. Be se kell lépnem, már így is érzem a könyvek illatát, szinte tenyerembe simulnak a lapok, a borítás. Általában nem vagyok figyelmetlen, de a fentebb részletezett szituáció az, ami jelenleg óvatlanná tesz, s emiatt nem veszem észre magam elég gyorsan, nevezetesen az nem tűnik fel, hogy a nyitott ajtóban állok, s tulajdonképpen a helyiséget szellőztetem azzal, hogy a küszöbre kövültem.
  -Bocsánat! - szabadkozom, s ha már így esett, akkor a befelét választom a kifelé helyett. Lépek, s bent termek, ezúttal már nem csak könyvek, hanem személyek után kutatva tekintetemmel.
  -Elvarázsolt a hely impozánssága! - vallom be, ha van kinek címezni a magyarázatot.
  Annak érdekében, hogy utat ne álljak senki elől, elindulok a bolt belseje felé, cipőtalpam alatt csendesen sóhajtozik a padlózat. Bár, ha hangosan nyikorogna azt is csak sóhajnak hallanám. A könyvektől roskadozó polcok miliője végtelenül nyugodt lénnyé szelídít.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Kedd Jan. 17 2017, 22:01

  Már nem vágyom a harsogásra, a gépek zajára vagy a bokszolók hangzavarára. Csendre vágyom és elkülönülésre. Így legalább kevesebb ember előtt kell rejtegetnem kinézetem. Sosem fogom megszokni, ezt már az első pillanatban tudtam. Ez nem olyan, mint amikor elveszítettem a gyöngyházfényű csillogást és színpompát a bőrömről. Ez fáj, fizikailag és lelkileg is. Visszavonultam. A könyvek megnyugtatnak, legyen mesekönyv, fantasy vagy scifi, vagy csak egy régi, romantikus történet. Tündérlelkem mélyen táplálkozik belőle, az illatukból, a tapintásukból is, s a betérők rajongásából is.
  A könyvesbolt ritkaságokkal, régi, antik könyvekkel van tele, s újdonságokkal is, ha valaki csak betérni szeretne, s kerülni akarja az új könyvesboltok zaját. Itt bensőséges kapcsolatba kerülhet a könyvekkel, mielőtt kiválasztja. Gyakorlott szem pedig azonnal észreveszi, hogy a hely ódon állapota művi. Gondos kezek ápolták le a fát, a belső teret, s alakították látványra olyanná, mintha már több évtized használata után lenne. Szeretem, azt mutatja, aki vagyok: ronda, ócska és öreg. Nyugodt és üres.
  A lábamra kúszó hűvösségre leszek figyelmes, majd felnézek a könyvből, a kis irodában, ahová el szoktam vonulni, hagyva a leendő vásárlót, olvasót, elmerülni a történetben.
  - Nem történt semmi, fáradjon beljebb! – egy picit hangosabb csak hangom a megszokottnál, lévén vannak mások is a boltban. A rejtőzést már éppen feltenném, amikor rájövök, felesleges, miatta legalábbis igen. Sóhajtok egyet, s a könyvet becsukva, kilépek a sorokhoz.
  - Örülök, ha a kedvére van. Nyugodtan nézelődjön, s ha nem találna valamit, megszerezzük. Gyöngyszemek is vannak ám itt – elgondolkodva megállok a mondat közepétől, ahogy megpillantom a betérőt.
  - Tudok segíteni valamit?
  Ismerősnek kéne lennie, nem tudom, honnan, de szinte azonnal elfordulok, hogy ne lássa a hegeket. Rettenetesen zavarnak, a mellett, hogy fájnak is, a mozdulat ösztönös.  avatar
  Mikhal Zharkov

  Faj : Cambion
  Rang : Sötét
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Ügyvéd

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Vas. Május 28 2017, 22:02
  Damien

  és

  Mikhal
  Egyedül vagyok. Teljesen egyedül, elgyalogoltam ideáig. Na jó...volt egy kis tér ugrás, de csak azért, hogy Manhattanbe érjek. Amúgy gyalog lépdeltem az utcákon. Csak egy kapucni van a fejemen, és egy szakadt férfi farmer, sport cipő. Megint meg vagy tündérkém...Igaz most a könyvtár miatt jöttem igazából. De pont ő itt...Ahhoz képest, hogy egyszer beszéltem vele mintha mindent tudnék. Vitaly hamar maga mellé fogadott bizalmilag....Az ajtóban állok és befele nézek. Le pillantok a lábaim elé majd kezemet az ajtónak nyomva lassan kinyílik előttem a bejárat én pedig belépek. Gyönyörű könyvtár. A tetszésemet azonnal megszerezte ami nagy szó, mert finnyás vagyok könyvek részről is. Vajon tartja azt ami nekem kell? Vajon itt megtalálom azt amit keresek. Egyenlőre úgy teszek mint egy vásárló, nem rá emelem a figyelmem egyszerűen a könyvespolcokhoz lépek és nézem azok tartalmát mit foglalnak magukba, és miket rejtegetnek. Lassan végig húzom az egyik régiesebb darabon az ujjam és mint valami gyémántot úgy emelem ki a helyéről és lassan lapozom fel. Bele olvasgatok miközben a csukjámat leveszem. Meg kell tisztelni ezt a helyet...  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Vas. Május 28 2017, 22:28

  Visszatértem a mindennapi kerékvágásba és furcsán nem illett rám a hely és mégis, jobban hozzám illett, mint eddig. Az üzlet élettel telibb lett, több vevő is érkezett és a forgalma is fellendült. Még több ritkaság került hozzám, s természetfelettiek is előszeretettel kezdtek el itt források után kutatni. Furcsa érzés volt ez is.
  Mindig elmosolyodtam, ha Vitaly és a közöttem lévő kapocsra figyeltem.
  És mégis aggódok. Nem tudok abból kilépni, amiben voltam, annyira mély nyomott hagyott bennem ez az idő, főként, hogy a tündérhonban töltött időm sokkal többre tette a sérült állapotomban való tartózkodást s visszajelzést, hogy belém égett mindez. Hiába néztem a tükörben a furcsa nyomokká alakult sebhelyeimet, nem láttam, csak a rég sebet.
  Tündércsengettyű jelzi az ajtó nyílását, finom, kristályos, égimetsző hangja a tündérénemhez szól mindig, ha megcsendül. Most azonban a szivárványfények mellé valami más is kúszik. Leteszem a hátsó raktárban a könyvet a polcra és figyelek. Ez az energia.
  Halkan lépek ki az eladótérbe, nekidőlve az ajtófélfának, karba fonva a kezeim, úgy nézem őt. Nem volt kellemes találkozás, de nem volt kellemetlen sem annyira. Figyelem, ahogy a csuklyát leveszi.
  - Van belőle régebbi példány is, ha érdekli.  avatar
  Mikhal Zharkov

  Faj : Cambion
  Rang : Sötét
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Ügyvéd

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Vas. Május 28 2017, 22:50
  Damien

  és

  Mikhal  Lassan lapozgatom a könyvet, és kezeim finoman tartják, mintha bármikor össze omolhatna ez a drága darab. Fel nézek ahogy meghallom a hangját, és valami nagyon finom, de erős vonzás jelenik meg a levegőben. Ez Vitaly ereje....Mondjuk mély "barátság" költözött közéjük....elvileg. Vissza nézek a könyvre majd az írást nézem.-Ez az írás forma van az én időmből. A olyanokat szeretem amik a születésem környékén jelentek meg. Akkor még szépen írtak az oroszok...-mondom ahogy becsukom a könyvet majd halkan szusszanva csúsztatom vissza a helyére.-Régen láttuk egymást.-pillantok fel egy fél mosollyal, és aurám lassan helyettem is körbe járja a helyet, mondjuk még én is kissé nézelődök, ahogy leveszem róla a tekintetem.-Gyönyörű boltod van.-mondom ahogy a könyveket csodálom lassan.-Mindig is értékeltem az ilyesmiket...és akik ilyesmivel foglalkoznak, azok csak jó emberek lehetnek, vagy műveltek....ha nem is jók..vigyorodom el halványan.-Egy gyógyító könyvet keresek...-mondom ahogy lassan közelebb lépkedek kék szemeim végül megállnak rajta és figyelik.


  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Hétf. Május 29 2017, 20:59

  Voltak nem túl kedves és voltak nagyon nehéz időszakok is, melyek forrása nem én voltam. Igyekeztem bátorítást és erőt küldeni neki, s eléggé kimerültem olyankor.
  Mikhal megjelenése meglep, ám ne ér váratlanul. Meg szeretném fejteni a cambiont, s megismerni is, hogy tudjak segíteni Vitalynak, s ezzel együtt Mikhalnak is. Érzem, hogy valami nem stimmel, de nem tudom, mi.
  Érzékel valamit, hagyom, hogy megtegye, s nem csak azért, mert nem tudom megakadályozni. Nem akarom, nincs miért.
  - Tetszik az írásuk – bólintok beleegyezően. – Stílusos.
  Nézem, ahogy visszateszi a könyvet, s megjegyzem azt.
  - Valóban – nem mozdulok, de a karom leengedem és inkább már csak a hátam támasztom neki az ajtófélfának. – Érezd magad otthon a könyvesboltban – láthatóan érdekli a hely, a könyvek, és mostanában ismét a könyvekhez fordultam, mint sok-sok éve, régen.
  Ragyogó mosoly jelenik meg arcomon a dicséretre. Tündérénem szereti, és a boltra büszke lettem. Büszkébb, mint az edzőteremre. Itt most otthonosan érzem magam.
  - Köszönöm, örülök, hogy tetszik! – az örömöm őszinte, a szemeimben is.
  - Gyógyítót? Mifélét? – számba veszem fejben a lehetséges könyveket, legalábbis elkezdem sorbavenni, de közben figyelem Mikhalt, most valahogy jobban megy rákoncentrálni. Nyugodt vagyok, és az elkeseredettséget felváltotta a rezignált nyugalom. Minden véges, elfogadtam. És boldog lettem, sokszoros értelemben. Ebben Vitaly felbukkanása és jelenléte, tettei, nagyon sokat segítettek. Örökre hálás vagyok neki, s tudom, ezt a tartozást leróni lehetetlen, csak megpróbálni tudom.  avatar
  Mikhal Zharkov

  Faj : Cambion
  Rang : Sötét
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Ügyvéd

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Kedd Május 30 2017, 22:11
  Damien

  és

  Mikhal  Nagyon nyugodt ez a hely, és most Damienben sem kavarognak annyira a dolgok. Nincs mélységes száműzetésben a teste, és lelke, bár a sebei még ott vannak... Energiáim lassan körbe járják a boltot itt-ott meglesve, megjegyezve pár könyvet, majd lassan vissza térnek testembe. Mélyet szusszanok.-Ne köszönd, a saját munkád...Enyém a megtiszteltetés, hogy beléphettem ide.-mosolyodom el halványan.-Nos...megszállottak gyógyítására.-mondom a legegyszerűbben ahogy leveszem róla tekintetem és ismét egy könyvet veszek a kezembe vizsgálgatva.-Van egy ismerősöm, akinek a testében, egy közeli rokona zárta el magát....Megakarja törni és el akarja venni az elméjét, és őt zárni saját testébe ez által ő újjá tud születni abban a testben. A tünetek kezdenek egyre jobban elfajulni....már mindent megpróbáltam, de a saját könyveim, nem segítettek tovább....Talán nálad találok megfelelő orvosságra utaló nyomott...-mondom és mintha nem is magamról beszélek, olyan rezzenéstelenül mosolygok rá. Kék szemeimet az ő sötét íriszeibe emelem.


  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Csüt. Jún. 01 2017, 20:23

  Békén hagyom, míg feltérképezi a helyet, pusztán érdeklődő figyelemmel hallgatok.
  - Köszönöm - mosolyom szélesebbé válik az övére. - Valamint mindazoké, akik betérnek ide, s kik dolgoznak benne.
  Korábban sértve éreztem volna magam, ha nem kapok elismerést, most viszont látom, mennyi mindenki munkája van egy adott dologban.
  - Szívesen látlak - szavaim őszinték. Most valahogy más, mint mikor utoljára találkoztunk.
  - Démon, holt lélek, élő irányította? - érdeklődöm, de még nem mozdulok semerre, válaszától függ lépteim iránya.
  - Értem - válaszát figyelemmel hallgatom, miközben szavak tolulnak fejembe, vezetve az irány felé.
  - Főzet vagy bűvige szükséges? - a boltban, ha vannak is, beavatottak vannak éppen, nincs miért aggódnunk.
  Energiái átélt érzelemről tanúskodnak, megtörtént dologról. Ennek jelét nem adom, tündérénem még képes érzékelni, ha nem is olyan erősen, mint ezelőtt.  avatar
  Mikhal Zharkov

  Faj : Cambion
  Rang : Sötét
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Ügyvéd

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Csüt. Jún. 01 2017, 21:06
  Damien

  és

  Mikhal
  Mélyet fújok és lehunyom a szemeim.-Egy démon az.-mondom ahogy Damienre nézek.-Nehéz eset...makacs lénnyel.-mondom és le pillantok magam elé majd vissza rá.-Én már mindkettővel próbálkoztam, szóval... szerintem mindkettőből adhatsz tanácsot és könyvet.-Hiába is a gyengeség a tündér nagyon is idős, és az ismeretei nagyobbak mint az enyém. Még ha akkor elég csúnyán ki is használtam a gyengeségét, most mégis én állok itt, várva hogy segítsen rajtam...Várom, hogy megmozduljon, és követhessen. Damien, most te vagy az egyik lehetőségem...!


  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Csüt. Jún. 01 2017, 21:33

  - Egy... démon – és rokon. És Mikhal cambion. A halvány érzet ad löketet, ami Mikhal felől érkezik. – Ez általában akkor szokott előfordulni, mármint, hogy nehéz elválasztani a parazita lényt, ha közeli rokonról van szó – figyelmesen nézek Mikhal szemeibe. A tündérderű ott van bennem, s számomra szokatlan, több száz éve nem volt már ebben részem.
  Nem azért gondolkodom a továbbin, mert nem szeretném, hanem mert tisztában vagyok annak következményével, ha beválik, beválnak, addig sem leányálom az áldozat léte.
  - Gyere velem – felelem kedves nyugalommal, befelé lépek a raktárba, ám az egyik falrészen megállok, és ujjammal tündérrúnát vésve a falba, egy ajtó jelenik meg. A kilincshez érek, mire az kitárul.
  - Kövess – bíztatom mosollyal Mikhalt. Bizonyára ismerheti már a tündérekről szóló, sokszor igaz hiedelmet. Szeretünk lelkeket elveszíteni, a tündérek közé venni, vagy halálukig véres, fájdalmas játékot játszani. Egyszerre vagyunk kegyetlenek és szelíden kedvesek.
  A hely egy világos üvegkertbe nyílik, ahol a könyvek, fóliánsok, tekercsek, mindenféle irományfélék lebegnek a levegőben, folyamatosan helyet változtatva.
  - Ez a ritkaságok gyűjteménye. A sajátom, évszázadok óta gyűjtöm. S mivel úgy vélem, nagy segítségre van szükséged, rendelkezésedre bocsátom gyűjteményem egy darabját. Van valami az illetőtől, amit a kezembe foghatok? – nyújtom ki felé a tenyerem. Nem akarok üzletet kötni, a tündérénem ezen része tavaly megszűnt létezni. Most csak segíteni akarok, nem adósommá tenni.  avatar
  Mikhal Zharkov

  Faj : Cambion
  Rang : Sötét
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Ügyvéd

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Pént. Jún. 02 2017, 22:58
  Damien

  és

  Mikhal  Figyelmesen hallgatom, és tudom itt már nem leplezhetem a dolgokat. Ha valóban segítséget akarok bele kell mennem a játékba....Nem tudok egyből teljes mértékben bizalmat szavazni Damiennek, de Vitalyval folytatott beszélgetéseink során, még ha el is utasította őt, rendes tündérnek mutatkozott be. Belső szörnyem persze riasztózik, hiszen én nem vagyok az a fajta aki mindenkinek csak úgy kimondja a problémáit....De most nem bújhatok az álarcom és a büszkeségem mögé! Eldöntöttem, hogy élni akarok, a kezemet bele el helyezni ebben a világban, és lemondani az apám piócájáról. Szeretném még viszont látni ezt nem tagadom, szeretném személyesen ismerni, és nem csak a naplóból, vagy a rejtett emlékek sokaságából...De ha elvesz tőlem mindent akkor inkább vissza küldöm oda ahova való. A gondolattól éles szúrást érzek a testemben és egy pillanatra meg kell állnom mielőtt Damien után lépek, hogy levegőhöz jussak. Mélyet fújok majd kinyitva szemeim megyek a raktár részbe és figyelem ahogy a tündér megnyitja az ajtót. Most valahogy a hiedelmek, és a történetek ellenére is riasztó és védő mehanizmusomat félre teszem. Ugyan nincs itt Franko, de nem is kell, és ha valóban bajba kerülök a 101 évem talán kihúz a bajból. Belépek és körbe csodálom a gyönyörű gyűjteményt. Ki tudja hány ezer éves munkák lehetnek itt....Csodálatos. Ahogy megszólal leveszem tekintetem a lebegő szépségekről és rá tekintek kék szemeimmel. Hallgatom amit mond és zsebemben pihenő kezem megszorul a bőr kötésen. Igen apám naplóját magammal hoztam....Nem sejtettem előre, hogy valóban haszna lesz, de...mélyet fújok.-Nem hiszem, hogy be kell vallanom a dolgot, hiszen már sejted mi folyhat itt....A testem egy kész bonba amin lassan lejár az idő....Segítened kell rajtam mielőtt teljesen elvesztem az irányítást....-mondom nagyon halkan mintha bárki meghallana minket, és kibontva a pulóverem, cipzárral veszem elő a naplót.-Apámé volt....benne van minden...az írása, a vére, a gondolatai...emlékei. Vitaly és én is....-mondom ahogy a tündér szemeibe nézek, majd lassan kezébe helyezem a Raszputyin család minden egyes titkát....  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Szomb. Jún. 03 2017, 23:25

  Résnyire húzom a szemem, ahogy megyek Mikhal előtt. Valami hirtelen nem stimmelt vele, a veszélyérzetem jelez, aztán lenyugszik, s vele én is.
  Otthon érzem magam ezen a helyen, hiszen, ha úgy veszem, voltaképpen nem is létezik. Se a tündérek birodalmában, se az emberek birodalmában. Olyan, mint amilyenné én váltam. Seholnincs hely.
  Türelmesen várakozom. Másképp nem tudom ezt a műveletet megtenni, korábban nem lett volna erre szükség, ám szinte zéró mágiával, amelyet minduntalan össze kell kaparnom, máshogy nem megy.
  Amikor válaszol, leengedem a kezem, majd szavai után bólintok.
  - Átérzem ezt a gondod – ha úgy veszem, több száz évig hagytam tündérénem sötétebbik oldalát garázdálkodni, saját önsajnálatom és ostobaságom miatt, s meg is ittam a levét. Nem szeretném, ha más is így járna. Mikhalnak még ott van Vitaly, amely sokkal erősebb kötelék, mintsem bárki sejthetné. Tőlem elfordultak az eset után, s jó egy éve, ha úgy veszem, kitaszított lettem. Csak az Álmok Földje fogadott vissza, ahová eredetileg is tartozott lelkem. Ez ad erőt, s azok a barátok, akiket újfent sodort életembe a sors.
  - Itt senki sem hallhat meg téged, s nem is tudnak ide követni – felelem csendes derűvel. Elvégre ez a hely a sehol.
  Ahogy felém nyújtja a naplót, ismét felé tartom kezem, tenyérrel felfelé. Nem szándékozom kinyitni, nem azért kértem el. A kapocsra van szükségem, hogy a megfelelő mű kerülhessen Mikhal kezébe. Ahogy behunyom a szemem, képek merülnek fel előttem, ám hagyom őket elhaladni, s csupán egy kérdést teszek fel magamban, azután, a maradék mágiámmal létrehozom a kapcsolódást.
  ~ Ki könyvet nekem adta, megoldásra miként lel? ~
  Tündértalány, tündérkérdéssel, kevéske tündérmágiával. Hosszasabb várakozás, homlokomon megjelenik az első gyöngyöző csepp, jelezve, hogy kezd erőmön felül haladni a feladat. Hiába, én valóban senkivé lettem.
  Egy fóliáns, mintha természetesen keringene, lebegne, végül láthatóan felénk veszi az irányt, s a naplóra helyezi önmagát, én pedig átadom az üzenetet.
  - Hasonló a hasonlóval, egységet szétszedni csak ő képes, légyen segítőd, ki vélt ellenséged – gyenge a hangom, majd kinyitom a szemem, mélyet kortyolva a levegőből. Felé nyújtom a naplót és a fóliánst, majd megtörlöm homlokom. Jó ideig nem tudok megszólalni, gyűjtöm az erőm, voltaképpen az ájulást akarom elkerülni. A napló ereje nagyon erős, s míg a kezemben van, minduntalan ostromolja lelkem.
  - Sajnálom. Csak... ennyit tudtam segíteni.
  Ha kinyitja a fóliánst, egy bűv vers lesz benne, egyértelműen az ő problémájára szánva.
  - Ha ezt, az illető elmondja, akkor sikeres lesz - mély levegőt veszek. – De, nem lesz fájdalommentes.  avatar
  Mikhal Zharkov

  Faj : Cambion
  Rang : Sötét
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Ügyvéd

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Vas. Jún. 04 2017, 20:42
  Damien

  és

  Mikhal  Figyelem és lehunyom a szemeim. Egy apa akit szeretsz, és szeretnéd látni...de te tudod, hogy ő csak felhasznál...nem fog szeretni mint apa a fiát...ő csak egy démon....Átérzik a gondot....Mélyet lélegezek és kinyitom a szemeim. Kék világait Damienre emelem és hallgatom ahogy használja mágiáját majd látom milyen gyorsan fogy az erejéből, mire fekete aurám segítségére siet, és megtámogatom az erőmmel.-Ez is már sokat jelent nekem Damien...-mosolyodom el ahogy finoman megpaskolom a vállát. Nem szoktam ilyet de igyekszem nem kínos lenni ezzel...Lassan vissza veszem a könyvet és vissza rejtem rejtekébe, hogy ne kínozza őt.-Eddig is fájdalmas volt, az a fájdalom is már talán elviselhető lesz...-mondom halkan ahogy elmosolyodom halványan és a fóliánsra nézek azt is átvéve.-Köszönöm...Mivel tartozom?-kérdezem ahogy vissza tekintek rá kék szemeimmel.-És ne mond, hogy semmi ragaszkodom hozzá, hogy idővel vissza fizessem a segítséged árát.-mondom ellent mondás nem tűrve.  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Hétf. Jún. 05 2017, 22:37

  Mintha az, hogy Mikhal ad magából, a mágiájából, egységesíti a keresés kulcsát, s máris mozdul az a fóliáns, amire szüksége lehet. Bennem égő tűz lobban fel, de arcom se rebben. Kezdek hozzászokni a fájdalomhoz. Vagyis, megszoktam már.
  Gyengén elmosolyodom, a vállpaskolásra is. Most csak bólintani tudok, gyűjtöm az erőm, s nyújtom felé a naplót. Mélyet lélegzem, ahogy végül elkerül az érintésemből.
  - Nem tudok ebben sem bíztatót mondani, sem elkeserítőt – felelek komolyan. Van az a fájdalom, amit már nem bír elviselni a lélek. S gondolatban még hozzáfűzöm magamban, hogy fájdalmas, hogy ennyire szenvedet eddig. Együtt érzek vele.
  - Légy jó testvére Vitalynak. Szeret és aggódik érted – mosolyodom el halványan. Ők megvannak egymásnak, s bár már én sem érzem magam oly’ egyedül, Vitalyval a kapocs nem adja meg, nem voltak könnyűek az elmúlt napok, gondolkodtam, hol találhatnék segítséget abban, hogy Vitalyt szabaddá tehessem ettől a köteléktől. S féltem egyúttal, hogy ha nincs közöttünk a kötelék, hogyan tudnék támasza lenni.
  A levegőhöz érek, tenyerem nyomán kirajzolódik ismét egy rúna, s mellette egy ajtó, amely kinyílva, ismét a könyvesboltba visz.
  - Sikert kívánok, Mikhal – elköszönök tőle, jelezve, hogy most nem tartok vele. Ahogy eltűnik az ajtó mögött, érzem, ahogy az orromból cseppenként hullani kezd vérem. Odatartom kezem, s leülök, vagy inkább leroskadok. Testem nem bírta a plusz mágia megterhelését. Mégis mosoly ül ki arcomra. Nem számít már, mennyit bírok el, ha kell erőmön felül teljesítek, de megvédem, s támogatom azokat, akik fontosak a számomra. S Vitalynak szüksége van a testvérére.

  //Köszönöm a játékot! wow //  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan

  on Kedd Jún. 06 2017, 20:22  Ajánlott tartalom

  Re: Greenleaves Bookstore - Alsó Manhattan


   Pontos idő: Kedd Dec. 18 2018, 19:28