Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Pince
by Ryan Elvestaad Today at 00:27

» Étkező
by Theodore Miles Hudson Today at 00:07

» Szentpétervár
by Vitaly Rayt Yesterday at 23:50

» LaGuardia Reptér
by Noah L. Harwey Yesterday at 23:22

» Utopia Parkway
by Ryan Elvestaad Yesterday at 22:39

» Vitaly lakása
by Admin Yesterday at 18:19

» Terasz
by Erick Lamothe Szer. Aug. 15 2018, 22:22

» Forest Hills
by Admin Kedd Aug. 14 2018, 23:24

» Kinti medence
by Admin Kedd Aug. 14 2018, 23:21

» Kapu
by Lucius Evans Kedd Aug. 14 2018, 18:59

Staff

D.J.
PM
Apple
PM

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Konyha - Jackson lakás

  Share
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Ápr. 01 2018, 19:11

  First topic message reminder :

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]

  Nem vágytam alvásra, hogy átléptem a valóságba. Sokáig sem töprengtem, mit és hogyan kéne tennem. Meg kell védenem őket, s addig nincsenek biztonságban, míg én élek.
  Nincs varázserőm, ám nem szerettem volna, hogy Vitaly átérezze, amin most és majd halálomkor keresztülmegyek. Állok egy ideig, miután az utolsó kristályt letettem magam köré. Mert fáj, nagyon fáj, hogy Vitalynak megint fájdalmat okozok. De a gyász egyszer el fog múlni. És biztonságban lesz, élni fog. S képes lesz majd újból szeretni valakit. Én sem hittem benne, ám Vitaly megérkezése az életembe, felülírta ezt.
  Tündérhonban akartam megtenni, de így esélye sem lesz Vitalynak és Niquének, hogy lezárják a velem való kapcsolatukat.
  Vannak rúnák, melyek megakadályozzák, hogy eredeti tündérformámat vegyem fel halálom után. Megcsúfolom így saját fajtámat, de nem önzésből teszem. Kettejükért. Még ha fájdalmas is. A jel megírása hosszú és fájdalmas, legalábbis érzetre számomra, valójában nem több öt percnél sem.
  A levél megírása ... a kis üvegcsére többször meredek, miközben rónám a sorokat. Sok mindent szeretnék nekik elmondani. Anyámék megértik majd a döntésemet, még ha mérgesek is lesznek miatta.
  Lezártam a borítékot, s egyáltalán nem habozok az üvegcséért nyúlni. Éppen ráteszem a tetejére a kezem, mikor kopogtatást hallok. Rendőrség? Nem tettem semmi rosszat. Ha felhajtom az üvegcse tartalmát, még hívni sem kell senkinek, mire benyitnak, addigra halott leszek. Nincsenek valójában már gondolataim sem. Csak az üvegcse tölti ki a tudatom.
  Az erősebb dörömbölés azonban az ajtó felé kapatja a figyelmem. Beáramlik valami az ajtón, s beleborzongok. Kilépve a körből, az ajtó felé indulok, s az ajtó mögé rejtett kezembe teszem az üveget, úgy nyitom ki a fakabátoknak az ajtót. Az üvegcsét visszarejtettem a fiókba, s gyorsan elpakoltam a kristályokat is. A levelet eldugtam a rejtekhelyre. Kell majd az, ha már nem leszek.


  Sápadt arccal ülök a kocsi hátsó részén. Próbálom ismét kutatni Niqué nyomait, ám sehol sem érzem, mint ahogy eddig is, mióta elment tőlem. Adjátok szivárványok, hogy valaki más legyen! Nem akarom újra átélni azt, hogy elveszítem azt, aki az életem párja lett! Ne legyetek ilyen kegyetlenek! Őhozzájuk... velük...


  Teljesen lefagyva állok a test mellett. Újból megtörtént! Kis idő után érintem arcát, miután a rendőrök már kimentek. Beazonosítottam. Ez Niqué. Kértem pár percet, hogy vele maradhassak. A rendőr sejthetett valamit, mert az ajtón ugyan kiment, de nem lépett tovább. Már nem rejtettem vissza a fájdalmat a hangomban. Rá kellett döbbennem, akármi is történt kettőnk között, szerettem Niqét, még ha nem is voltam szerelmes belé. Megsimítom arcát, ajkát. Túl csendes... és már nem lehet visszahozni, megmenteni.

  A folyosónak dőlve tartom a fülemhez a mobilt. Nate az első, Niqué őt emlegette a legtöbbször. És még mindig lelkiismeret furdalásom van azzal kapcsolatban, mit akartam vele tenni, akaratán és beleegyezésén kívül. Úgy tekintek rá, mintha a fiam lenne, hiszen egy ideig valóban vele és benne élt ő. Behunyom szemeim, míg kicsöng a vonal. Még őt sem gyászoltam meg...
  - Hallo, Nate. Itt Damien. Azért hívlak, mert ... Niquét baleset érte.... – rövid csend után folytatom. – Niqué... Niqué meghalt.
  Csak akkor folytatom, ha tud figyelni. Bediktálom a címet, hová tud jönni, megnézni őt.
  A vonal bontása után a hajamba túrok, s pár levegővétel után újra tárcsázok. Ezúttal Jacksont hívom.
  - Jackson, itt Damien. Elég hamar teljesül a kérésed – kiegyenesedek, hogy levegőt tudjak kapni. – Niquét illetően. Baleset érte. Nem élte túl.
  A cím bemondása után csak leengedem a telefont a kezemben. A szemközti fal bámulása egészen megnyugtató tud lenni. A hozzám lépő rendőr felém nyújt egy pohár vizet, amit hálásan fogadok el, majd egy mappát tesz a kezembe, s átadja a helyét a halottkémnek. Nincs mit igazán vizsgálnia rajta, a halál oka egyértelmű. Azonnal meghalt.
  Inkább lefoglalom magam a papírokkal. El akarok tűnni, mielőtt ideér Niqué vér szerinti családja. Mert pontot akarok tenni az i-re. Vitalynak élnie kell! Ezt pedig csakis a sajátom árán fog megtörténni. Őt nem veszíthetem így el!  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Nathaniel Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Felébredett
  Kor : 37
  Foglalkozás : Idegsebész

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Május 20 2018, 21:40

  to Jackson & Damien
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Megállok egy pillanatra, mielőtt leülnék. Forr bennem minden. Nem kéne, hogy így legyen. Behunyom szemeim, s egy mély levegőt veszek. Le akarok nyugodni, így semmi értelme az ittlétemnek.
  - Ne haragudj, apa. Igazad van – nézek rá, kissé megviselt, ám most már nyugodt arccal és tekintettel, aztán Jamesre pillantok. – Meghallgatlak.
  Megértek pár dolgot, s egyben elszomorít, hogy James élete és döntései mennyire tönkretették Niqué életét, s közvetve az enyémet is. Mégsem tudom valahogy okolni ezért őt már.
  Körbetekintek, mert furcsa érzés vesz erőt rajtam.
  - Nem tudom,  miben segíthetnék, James. Szívesen ügyelek Dorianre, ám a mágia és a világa ... még új vagyok benne – ismét.
  Ki kell mennem, érzem, mert valami nem jó. Apa szavai jókor érnek.
  - Azt hiszem, jót fog tenni.
  Keresek valamit Dorian táskájában, s kimegyek a teraszra. Ahogy korlát felé érek, érzem, megérzem őt. Akaratlanul is idehívtam volna? Nem értek a szellemekhez, s nem is vagyok képes látni őket. Így csak magam elé tartom azt az egy tárgyat, amit kivettem Dorian táskájából, úgy, hogy ne vegye észre. Az egyik játéka lehet.
  ~ Itt van nálunk, vigyázunk rá. ~
  Nagy levegőt veszek.
  ~ Szeretlek Niqué. Itt az ideje, hogy megpihenj.~
  Csillog a szemem a visszafojtott könnyektől. Aztán megérzek valami mást is. Elfelejtettem, hogy nem csak egy valakit gyászolok, akit elvesztettem. Elkomorodik a tekintetem, s a jelek újfent erősebben működésbe lépnek. Hogy lehettem ilyen ostoba, hogy bedőlök ennek? Beljebb lépek a korláttól, ahol már védve érzékelem magam. A volt tündérénem maradéka is tiszteletét akarja tenni. S nem kedvesen.
  - Apa...
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Szomb. Május 26 2018, 17:05

  A fiam leül, én megnyugszom. A tündér pedig beszélni kezd. A tekintetem Corraichre szegeződik. Megjelenik egy kis mosoly árnyéka a szám szegletében, hiszen húzogatja a bajszom az apró, elejtett megjegyzéseivel, de annyi baj legyen. Belátom, hogy sokkal idősebb náam, és most már ő is a családom tagja, tehát nem vagyok már ellenséges.
  A történetet hallva mintha csak egy mesekönyvet nyitnék ki. Mindig is tudtam, hogy a tündérek világa regényes, ám én magam még csak kevésszer pillanthattam be a Tündérhont rejtő fátyol mögé. Egyszer gyerekkoromban, később pedig álomban néhányszor, de minden emlék furcsán ködös, mintha szándékkal homályosították volna utólag el a benyomásaimat. Épp ezért nagyon figyelek, hogy később is képes legyek felidézni az elhangzottakat, hiszen minden apró részlet fontos lehet.
  Mielőtt azonban feltehetném a kérdéseimet, Nathaniel mégis úgy dönt, hogy feláll, és távozik. Amint az ajtóhoz ér, látom, hogy miként fog visszatérni, de a kósza látomás jön és elillan. Ettől függetlenül félig rajta tartom a szemem, miközben folytatom a tündérrel a beszélgetést.
  - A tündér jogrend szerint jelenleg hercegnek számítasz vagy sem? Tekintettel arra, hogy holtnak hittek, ám életben vagy. Az unokám herceg vagy nincstelen Tündérhonban? És ha visszatérsz, mi lesz a Lovagokkal szembeni kötelességeiddel? Egyáltalán vissza tervezel térni oda?
  Egyértelműen amiatt aggódom, hogy Dorian biztonságban lesz-e, akárhol is tervezzen élni vele, meg amiatt, hogy én és a család többi része hogyan tudja majd tartani vele a kapcsolatot.
  Ugyanis Dorianre szüksége van mindannyiunknak a Testvériség erősítéséhez.
  És különben is...
  Ő az első unokám. És a látottak alapján, talán az egyetlen.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Május 27 2018, 20:54

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Nem véletlenül Családfő a gyermekem nagyapja, s még inkább, hogy vadász. A legkényesebb kérdéseket teszi fel. Amiket amúgy sem kerülhetek el, mert itt már nem rólam van szó, hanem a fiamról.
  - Halottnak tudnak az udvarban. A családom tudja, hogy élek, legalábbis páran. A fiam születését tudatnom kell családommal, így felfedve, nem haltam meg. Akár élek, akár nem, herceg vagyok, annak születtem rangban. Pusztán a hercegség felett nem rendelkezhettem, csakis atyám. A fiam születése, s hogy jogerős házasságban született, adja a kezünkbe a hercegséget. Miatta teszem meg, hogy felfedem magam. A királynőnek már nem lehet hatalma felettem. Legalábbis már csak ellenem fordulhat, s nem a családom ellen – azt pedig vállalom, hiszen már csak egyszemélyessé csökkent mindez.
  - De a tündéri szeszély folytán mindebben nem vagyok bizonyos. Lepett már meg pár udvartartásbelit a királynő a kiszámíthatatlan természetével – és ettől tartok a legjobban. Ezért nem tudok nyugodni. S ezért volt bennem bizonyosság azt illetően, hogy ideje távoznom az élők sorából. Mint ahogy most az a bizonyosság van bennem, hogy Doriannel és Vitalyval olyan messzire elmenni innen, ahová nem jut el a királynő keze.
  - Dorian herceg. A Lovagokkal szemben már nincs kötelezettségem, hiszen halálig szól, s valóban meghaltam – a tündérszavak és tündérfogadalmak csalafintasága.
  - Nem tervezem – oda csak menekültem, gyáván, s mire ráébredtem, hogy egyszerűbb lett volna véget vetnem az életemnek, addigra a Lovagi Eskü már kötelékbe vont, s így már szégyent hoztam volna a családomra. Igaz, így is megtörtént, ám nem lett akkora mérvű.
  Nate már kiment közben, ám egy érzetre a terasz felé pillantok. Dorian nagyszerűen elvan a pónijával, sikerült nyugodt maradnom. S csodálatos érzés, hogy nyugalommal van velem.
  - Mi történik? – Nézek érdeklődéssel a mágusra, majd ismét ki. Egyszerre érzékeljük Doriannel, mi is folyik itt, és most először érzem azt a fájdalmat, amit a menyasszonyom halálakor éreztem.  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Szer. Május 30 2018, 23:26

  Keresem a tündértrükköt abban, amit mond. Sose lehet az ember elég óvatos, hogyha ilyesmiről van szó. Azonban Corraich őszinte velem, és mindenre felel, mident elmond, amit tudni akartam. Bólintok, és a szakállamra simítok lassan, elgondolkozva. Kár Dorian örökségét latolgatnom, valószínűleg nem is értené, ha arra kérném, számszerűsítse azt, milyen anyagi javakkal rendelkezik ő és unokám odaát. Ott egyszerűen nem így működnek a dolgok, és ezt nekem is meg kell tanulnom.
  - Talán szentségtörés, amit mondani készülök, úgy értem azonban szavaid alapján, hogy ez a bizonyos királynő jobb volna nekünk holtan, mint élve. Ha ezt akarnám elérni, volnának az uralkodónak politikai ellenfelei, akiket felhasználhatnék szövetségesként?
  Remélem, nem hívok elő belőle valami ősi tündérlojalitást, ami miatt most azonnal elátkozza a nevem. Hiszen ez a meg nem nevezett uralkodónő már réges rég megérett Corraich és az Árvalányhaj dinasztia bosszújára. Persze, tisztában kell lennem azzal, hogy bármilyen információval is rendelkezik, azok igencsak régiek lehetnek, hogyha bujkált.
  - Ha a családod eljön a temetésre, beszélni akarok velük. Lehetővé tudod ezt tenni? - kérdezek rá egészen konkrétan.
  Vékony jégen jár az, aki tündérekkel kel szövetségre. De ha a célunk közös, talán nem én leszek az, aki alatt ez a jég beszakad, és elmerül a fagyos vízben, hanem reményeim szerint az alkalmatlan és kellemetlen királynőjük.
  Miközben én gyilkosságot fontolgatok és cselszövést és ármányt szövök, Dorian angyalian tömi a pofijába a pónilovat, és úgy mosolyog, mintha tudná, hogy éppen most hódította meg egy végtelenül sötét, véres páncélú cselszövő lovag szőrös és szenes szívét. Az enyémet.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Jún. 03 2018, 22:43

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  - Nekünk? – Emelem ki a szót, érdeklődéssel. – Inkább én voltam felesleges a képletben.
  Ha nem éltem volna, jóval többen élnének és alapítottak volna családot.
  - Minden uralmon lévőnek, és nagyobb hatalmúnak vannak ellenségei – felelek többértelműen. – Miért érdekel téged mindez? – Szándékosan nyitva hagyom még a válaszom. Tündérszavak, tündérvilág és tündér ígéretek. Amibe a tündérek dolgainak megtartása is beletartozik.
  - Jelen lesznek – ami azt jelenti, hogy a titok, mely szerint élek, többé már nem az. – Ők is beszélni akarnak veled – bólintok.
  - Tudod... – töprengek el. – Vadászként és a Harvey család fejeként nem örvendesz túl nagy jó hírnek a tündérek körében. És éppen ezért rajonganak érted – tündér kettőség és feje tetejére állás, emberek számára felfoghatatlan.
  - Azt szeretném mondani, tudom, hogy szeretsz sakkozni – utalok a mesterkedéseire. – Mielőtt azonban szóban, vagy tettben bármit mondanál felénk, gondold át jól, mit teszel, vagy felelsz.
  Tisztában vagyok vele, hogy tudja, ármánykodásban mesterek vagyunk. Én már csak voltam, ez is kiveszett belőlem.  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Csüt. Jún. 07 2018, 22:20

  - Akárminek is érzed vagy érezted magad - célzok itt arra, hogy tudom, mit akart tenni ébredés után, és tudom, hogy miért -, most már nem vagy az, mert a fiadnak szüksége van rád. Azért érdekel, mert meg akarom őt óvni egy bosszúálló királynő hülyeségeitől - magyarázom, bár nem értem, miért kérdez vissza, azt hittem, most kivételesen köntörfalazás nélkül fogalmaztam, és szándékaim kitalálásához sem kell zseninek lenni.
  Érdeklődve hajolok előre és nézek rá, amint beavat fonák népszerűségem, vagy inkább hírhedtségem titkába.
  - Nem a játszma érdekel. Csakis az, hogy megvédjem Doriant. És ha ismersz, tudod, hogy nem habozok minden eszközt megragadni, amire ehhez szükségem van. A királynőgyilkosság nem tétel, ha a családom védelméről van szó.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Jún. 10 2018, 19:21

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]

  Nem csodálkozom, mennyire volt tisztában azzal, mit akartam tenni. A jel, amit eltüntetett rólam, a jéghegy csúcsa volt a számára, a többit is látta. Nem hiába Családfő. Dorianre tekintek, nem tudok ránézni a mágusra. Túl mélyen belelátna azokba a sötét íriszekbe, amikkel rendelkezem. Dorian kutat valami után a táskában, miközben veszettül tömi a fejébe a plüsst. Mielőtt még elérné a vizet, megértem és .... de mit kell csinálni vele? Dorian azonban feltalálja magát, és a plüss helyére a kivett holmi kerül és inni kezd. Rengeteget kell tanulnom.
  - Bármi megtörténhet. Nem hiszem, hogy Dorianre kihatna, ám a királynőtől bármi kitelik. Jó látni, hogy ennyire véded a családod – kétélű ugyan a megjegyzésem, ám ezt most arra értem, amit látok tőle.
  - Ha te mondod, bizonyára így is van – tekintek a szemeibe, aztán eláll a lélegzetem.
  - Megölni?
  Felnevetnék, de ekkor pottyan az ölembe a vizes cumisüveg, most azért hallgatok el, utólag ráeszmélve, hogy a hirtelen mozdulattól az elaludt Dorian nem ébred fel.
  Biztonságban érzi magát velem, s ettől az érzéstől a tündérmennyországban érzem magam.
  - A királynő előbb fog tudni a terveidről, mint hogy véghez tudd vinni. Mit tervezel? – Mert hogy amennyire őrült ötlet, éppen annyira véghez vihető. Néha a tündérek is beleesnek hibákba. – A királynő hisz abban, hogy ... elérhetetlen.
  Adom meg az indokot, miért is kérdeztem rá, holott éppen az előző mondatommal adtam tudtára, mennyire lehetetlen megtenni. Éppen ezért lehetséges. És mióta gondolom úgy, hogy ezt meg lehet kockáztatni?
  Dorianre tekintek, aki cuppog álmában és a nyakamat teljesen körbefonja. Örömkönnyek fojtogatják a szemeim, torkom, így nem tudom folytatni egy időre a mondatomat.  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Csüt. Jún. 14 2018, 23:48

  A tekintetem leveszem a tündérről épp annyi időre, hogy megnézzem, mit akar a kicsi. De nagyon ügyesen feltalálja magát. Még csak azt se tudni, pontosan mennyi idős! Harag lobban bennem elhunyt lányom iránt. A düh sokkal kellemesebb, mint a gyász.
  Corraich-t meglepik szavaim, amit egyáltalán nem értek. Mi olyan különös ebben? Meg akarom védeni a családom. Lehet, tündéreknél nem szokás gyilkolni? Hát dehogynem. Nem is olyan rég megtette ő is.
  - Ha okosan csináljuk, nem fog tudni róla. De még ha tudomást is szerez róla, vannak szituációk, mikor nem tehet mást, mint hagyja, hogy legyőzzék. Nincsen egyelőre konkrét tervem. Ezért akarok beszélni a rokonságoddal. Nem ismerem eléggé a tündérek világát ahhoz, hogy ezt egyedül véghez vigyem. Ha a gyereket más módon is meg tudod védeni, akkor tedd azt. Úgy látom, annak ellenére, hogy az életedre tört és minden módon próbálta megnyomorítani azt, még mindig lojális vagy hozzá. Van okod védeni őt? - kérdezem egyenesen, nem vagyok kíváncsi a tündérködös körítésre. Meg értem én, hogy cuki a gyerek, de most rám kell figyelnie.
  Tekintetem nem szakítom el róla, hiába kezdem érezni odakintről a baljós előjeleket.

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Jún. 17 2018, 17:04

  [You must be registered and logged in to see this image.]

  Ajánlott tartalom

  Re: Konyha - Jackson lakás


   Pontos idő: Pént. Aug. 17 2018, 02:26