Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Long Island villa
by Emanuel de Medici Yesterday at 23:03

» Játékostárs kereső
by Paola Seton Yesterday at 22:00

» Paola Seton
by Admin Yesterday at 21:15

» Folyosók
by Connor Shayeh Vas. Dec. 16 2018, 23:10

» Fangtasia
by Jazz Quinn Vas. Dec. 16 2018, 22:14

» Elkészültem!
by Paola Seton Vas. Dec. 16 2018, 21:28

» Theo szobája
by Theodore Miles Montgomery Vas. Dec. 16 2018, 21:10

» Barclays Center
by Theodore Miles Montgomery Vas. Dec. 16 2018, 20:56

» Cox professzor irodája
by Brian Cox Vas. Dec. 16 2018, 20:38

» Jazz lakása
by Jazz Quinn Vas. Dec. 16 2018, 19:00

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Konyha - Jackson lakás

  Share
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Ápr. 01 2018, 19:11

  First topic message reminder :

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]

  Nem vágytam alvásra, hogy átléptem a valóságba. Sokáig sem töprengtem, mit és hogyan kéne tennem. Meg kell védenem őket, s addig nincsenek biztonságban, míg én élek.
  Nincs varázserőm, ám nem szerettem volna, hogy Vitaly átérezze, amin most és majd halálomkor keresztülmegyek. Állok egy ideig, miután az utolsó kristályt letettem magam köré. Mert fáj, nagyon fáj, hogy Vitalynak megint fájdalmat okozok. De a gyász egyszer el fog múlni. És biztonságban lesz, élni fog. S képes lesz majd újból szeretni valakit. Én sem hittem benne, ám Vitaly megérkezése az életembe, felülírta ezt.
  Tündérhonban akartam megtenni, de így esélye sem lesz Vitalynak és Niquének, hogy lezárják a velem való kapcsolatukat.
  Vannak rúnák, melyek megakadályozzák, hogy eredeti tündérformámat vegyem fel halálom után. Megcsúfolom így saját fajtámat, de nem önzésből teszem. Kettejükért. Még ha fájdalmas is. A jel megírása hosszú és fájdalmas, legalábbis érzetre számomra, valójában nem több öt percnél sem.
  A levél megírása ... a kis üvegcsére többször meredek, miközben rónám a sorokat. Sok mindent szeretnék nekik elmondani. Anyámék megértik majd a döntésemet, még ha mérgesek is lesznek miatta.
  Lezártam a borítékot, s egyáltalán nem habozok az üvegcséért nyúlni. Éppen ráteszem a tetejére a kezem, mikor kopogtatást hallok. Rendőrség? Nem tettem semmi rosszat. Ha felhajtom az üvegcse tartalmát, még hívni sem kell senkinek, mire benyitnak, addigra halott leszek. Nincsenek valójában már gondolataim sem. Csak az üvegcse tölti ki a tudatom.
  Az erősebb dörömbölés azonban az ajtó felé kapatja a figyelmem. Beáramlik valami az ajtón, s beleborzongok. Kilépve a körből, az ajtó felé indulok, s az ajtó mögé rejtett kezembe teszem az üveget, úgy nyitom ki a fakabátoknak az ajtót. Az üvegcsét visszarejtettem a fiókba, s gyorsan elpakoltam a kristályokat is. A levelet eldugtam a rejtekhelyre. Kell majd az, ha már nem leszek.


  Sápadt arccal ülök a kocsi hátsó részén. Próbálom ismét kutatni Niqué nyomait, ám sehol sem érzem, mint ahogy eddig is, mióta elment tőlem. Adjátok szivárványok, hogy valaki más legyen! Nem akarom újra átélni azt, hogy elveszítem azt, aki az életem párja lett! Ne legyetek ilyen kegyetlenek! Őhozzájuk... velük...


  Teljesen lefagyva állok a test mellett. Újból megtörtént! Kis idő után érintem arcát, miután a rendőrök már kimentek. Beazonosítottam. Ez Niqué. Kértem pár percet, hogy vele maradhassak. A rendőr sejthetett valamit, mert az ajtón ugyan kiment, de nem lépett tovább. Már nem rejtettem vissza a fájdalmat a hangomban. Rá kellett döbbennem, akármi is történt kettőnk között, szerettem Niqét, még ha nem is voltam szerelmes belé. Megsimítom arcát, ajkát. Túl csendes... és már nem lehet visszahozni, megmenteni.

  A folyosónak dőlve tartom a fülemhez a mobilt. Nate az első, Niqué őt emlegette a legtöbbször. És még mindig lelkiismeret furdalásom van azzal kapcsolatban, mit akartam vele tenni, akaratán és beleegyezésén kívül. Úgy tekintek rá, mintha a fiam lenne, hiszen egy ideig valóban vele és benne élt ő. Behunyom szemeim, míg kicsöng a vonal. Még őt sem gyászoltam meg...
  - Hallo, Nate. Itt Damien. Azért hívlak, mert ... Niquét baleset érte.... – rövid csend után folytatom. – Niqué... Niqué meghalt.
  Csak akkor folytatom, ha tud figyelni. Bediktálom a címet, hová tud jönni, megnézni őt.
  A vonal bontása után a hajamba túrok, s pár levegővétel után újra tárcsázok. Ezúttal Jacksont hívom.
  - Jackson, itt Damien. Elég hamar teljesül a kérésed – kiegyenesedek, hogy levegőt tudjak kapni. – Niquét illetően. Baleset érte. Nem élte túl.
  A cím bemondása után csak leengedem a telefont a kezemben. A szemközti fal bámulása egészen megnyugtató tud lenni. A hozzám lépő rendőr felém nyújt egy pohár vizet, amit hálásan fogadok el, majd egy mappát tesz a kezembe, s átadja a helyét a halottkémnek. Nincs mit igazán vizsgálnia rajta, a halál oka egyértelmű. Azonnal meghalt.
  Inkább lefoglalom magam a papírokkal. El akarok tűnni, mielőtt ideér Niqué vér szerinti családja. Mert pontot akarok tenni az i-re. Vitalynak élnie kell! Ezt pedig csakis a sajátom árán fog megtörténni. Őt nem veszíthetem így el!  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Nathaniel Eryl Deschamps

  Faj : Mágus
  Rang : Tanítvány
  Kor : 37
  Foglalkozás : Idegsebész

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Május 20 2018, 21:40

  to Jackson & Damien
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Megállok egy pillanatra, mielőtt leülnék. Forr bennem minden. Nem kéne, hogy így legyen. Behunyom szemeim, s egy mély levegőt veszek. Le akarok nyugodni, így semmi értelme az ittlétemnek.
  - Ne haragudj, apa. Igazad van – nézek rá, kissé megviselt, ám most már nyugodt arccal és tekintettel, aztán Jamesre pillantok. – Meghallgatlak.
  Megértek pár dolgot, s egyben elszomorít, hogy James élete és döntései mennyire tönkretették Niqué életét, s közvetve az enyémet is. Mégsem tudom valahogy okolni ezért őt már.
  Körbetekintek, mert furcsa érzés vesz erőt rajtam.
  - Nem tudom,  miben segíthetnék, James. Szívesen ügyelek Dorianre, ám a mágia és a világa ... még új vagyok benne – ismét.
  Ki kell mennem, érzem, mert valami nem jó. Apa szavai jókor érnek.
  - Azt hiszem, jót fog tenni.
  Keresek valamit Dorian táskájában, s kimegyek a teraszra. Ahogy korlát felé érek, érzem, megérzem őt. Akaratlanul is idehívtam volna? Nem értek a szellemekhez, s nem is vagyok képes látni őket. Így csak magam elé tartom azt az egy tárgyat, amit kivettem Dorian táskájából, úgy, hogy ne vegye észre. Az egyik játéka lehet.
  ~ Itt van nálunk, vigyázunk rá. ~
  Nagy levegőt veszek.
  ~ Szeretlek Niqué. Itt az ideje, hogy megpihenj.~
  Csillog a szemem a visszafojtott könnyektől. Aztán megérzek valami mást is. Elfelejtettem, hogy nem csak egy valakit gyászolok, akit elvesztettem. Elkomorodik a tekintetem, s a jelek újfent erősebben működésbe lépnek. Hogy lehettem ilyen ostoba, hogy bedőlök ennek? Beljebb lépek a korláttól, ahol már védve érzékelem magam. A volt tündérénem maradéka is tiszteletét akarja tenni. S nem kedvesen.
  - Apa...
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Szomb. Május 26 2018, 17:05

  A fiam leül, én megnyugszom. A tündér pedig beszélni kezd. A tekintetem Corraichre szegeződik. Megjelenik egy kis mosoly árnyéka a szám szegletében, hiszen húzogatja a bajszom az apró, elejtett megjegyzéseivel, de annyi baj legyen. Belátom, hogy sokkal idősebb náam, és most már ő is a családom tagja, tehát nem vagyok már ellenséges.
  A történetet hallva mintha csak egy mesekönyvet nyitnék ki. Mindig is tudtam, hogy a tündérek világa regényes, ám én magam még csak kevésszer pillanthattam be a Tündérhont rejtő fátyol mögé. Egyszer gyerekkoromban, később pedig álomban néhányszor, de minden emlék furcsán ködös, mintha szándékkal homályosították volna utólag el a benyomásaimat. Épp ezért nagyon figyelek, hogy később is képes legyek felidézni az elhangzottakat, hiszen minden apró részlet fontos lehet.
  Mielőtt azonban feltehetném a kérdéseimet, Nathaniel mégis úgy dönt, hogy feláll, és távozik. Amint az ajtóhoz ér, látom, hogy miként fog visszatérni, de a kósza látomás jön és elillan. Ettől függetlenül félig rajta tartom a szemem, miközben folytatom a tündérrel a beszélgetést.
  - A tündér jogrend szerint jelenleg hercegnek számítasz vagy sem? Tekintettel arra, hogy holtnak hittek, ám életben vagy. Az unokám herceg vagy nincstelen Tündérhonban? És ha visszatérsz, mi lesz a Lovagokkal szembeni kötelességeiddel? Egyáltalán vissza tervezel térni oda?
  Egyértelműen amiatt aggódom, hogy Dorian biztonságban lesz-e, akárhol is tervezzen élni vele, meg amiatt, hogy én és a család többi része hogyan tudja majd tartani vele a kapcsolatot.
  Ugyanis Dorianre szüksége van mindannyiunknak a Testvériség erősítéséhez.
  És különben is...
  Ő az első unokám. És a látottak alapján, talán az egyetlen.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Május 27 2018, 20:54

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Nem véletlenül Családfő a gyermekem nagyapja, s még inkább, hogy vadász. A legkényesebb kérdéseket teszi fel. Amiket amúgy sem kerülhetek el, mert itt már nem rólam van szó, hanem a fiamról.
  - Halottnak tudnak az udvarban. A családom tudja, hogy élek, legalábbis páran. A fiam születését tudatnom kell családommal, így felfedve, nem haltam meg. Akár élek, akár nem, herceg vagyok, annak születtem rangban. Pusztán a hercegség felett nem rendelkezhettem, csakis atyám. A fiam születése, s hogy jogerős házasságban született, adja a kezünkbe a hercegséget. Miatta teszem meg, hogy felfedem magam. A királynőnek már nem lehet hatalma felettem. Legalábbis már csak ellenem fordulhat, s nem a családom ellen – azt pedig vállalom, hiszen már csak egyszemélyessé csökkent mindez.
  - De a tündéri szeszély folytán mindebben nem vagyok bizonyos. Lepett már meg pár udvartartásbelit a királynő a kiszámíthatatlan természetével – és ettől tartok a legjobban. Ezért nem tudok nyugodni. S ezért volt bennem bizonyosság azt illetően, hogy ideje távoznom az élők sorából. Mint ahogy most az a bizonyosság van bennem, hogy Doriannel és Vitalyval olyan messzire elmenni innen, ahová nem jut el a királynő keze.
  - Dorian herceg. A Lovagokkal szemben már nincs kötelezettségem, hiszen halálig szól, s valóban meghaltam – a tündérszavak és tündérfogadalmak csalafintasága.
  - Nem tervezem – oda csak menekültem, gyáván, s mire ráébredtem, hogy egyszerűbb lett volna véget vetnem az életemnek, addigra a Lovagi Eskü már kötelékbe vont, s így már szégyent hoztam volna a családomra. Igaz, így is megtörtént, ám nem lett akkora mérvű.
  Nate már kiment közben, ám egy érzetre a terasz felé pillantok. Dorian nagyszerűen elvan a pónijával, sikerült nyugodt maradnom. S csodálatos érzés, hogy nyugalommal van velem.
  - Mi történik? – Nézek érdeklődéssel a mágusra, majd ismét ki. Egyszerre érzékeljük Doriannel, mi is folyik itt, és most először érzem azt a fájdalmat, amit a menyasszonyom halálakor éreztem.  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Szer. Május 30 2018, 23:26

  Keresem a tündértrükköt abban, amit mond. Sose lehet az ember elég óvatos, hogyha ilyesmiről van szó. Azonban Corraich őszinte velem, és mindenre felel, mident elmond, amit tudni akartam. Bólintok, és a szakállamra simítok lassan, elgondolkozva. Kár Dorian örökségét latolgatnom, valószínűleg nem is értené, ha arra kérném, számszerűsítse azt, milyen anyagi javakkal rendelkezik ő és unokám odaát. Ott egyszerűen nem így működnek a dolgok, és ezt nekem is meg kell tanulnom.
  - Talán szentségtörés, amit mondani készülök, úgy értem azonban szavaid alapján, hogy ez a bizonyos királynő jobb volna nekünk holtan, mint élve. Ha ezt akarnám elérni, volnának az uralkodónak politikai ellenfelei, akiket felhasználhatnék szövetségesként?
  Remélem, nem hívok elő belőle valami ősi tündérlojalitást, ami miatt most azonnal elátkozza a nevem. Hiszen ez a meg nem nevezett uralkodónő már réges rég megérett Corraich és az Árvalányhaj dinasztia bosszújára. Persze, tisztában kell lennem azzal, hogy bármilyen információval is rendelkezik, azok igencsak régiek lehetnek, hogyha bujkált.
  - Ha a családod eljön a temetésre, beszélni akarok velük. Lehetővé tudod ezt tenni? - kérdezek rá egészen konkrétan.
  Vékony jégen jár az, aki tündérekkel kel szövetségre. De ha a célunk közös, talán nem én leszek az, aki alatt ez a jég beszakad, és elmerül a fagyos vízben, hanem reményeim szerint az alkalmatlan és kellemetlen királynőjük.
  Miközben én gyilkosságot fontolgatok és cselszövést és ármányt szövök, Dorian angyalian tömi a pofijába a pónilovat, és úgy mosolyog, mintha tudná, hogy éppen most hódította meg egy végtelenül sötét, véres páncélú cselszövő lovag szőrös és szenes szívét. Az enyémet.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Jún. 03 2018, 22:43

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  - Nekünk? – Emelem ki a szót, érdeklődéssel. – Inkább én voltam felesleges a képletben.
  Ha nem éltem volna, jóval többen élnének és alapítottak volna családot.
  - Minden uralmon lévőnek, és nagyobb hatalmúnak vannak ellenségei – felelek többértelműen. – Miért érdekel téged mindez? – Szándékosan nyitva hagyom még a válaszom. Tündérszavak, tündérvilág és tündér ígéretek. Amibe a tündérek dolgainak megtartása is beletartozik.
  - Jelen lesznek – ami azt jelenti, hogy a titok, mely szerint élek, többé már nem az. – Ők is beszélni akarnak veled – bólintok.
  - Tudod... – töprengek el. – Vadászként és a Harvey család fejeként nem örvendesz túl nagy jó hírnek a tündérek körében. És éppen ezért rajonganak érted – tündér kettőség és feje tetejére állás, emberek számára felfoghatatlan.
  - Azt szeretném mondani, tudom, hogy szeretsz sakkozni – utalok a mesterkedéseire. – Mielőtt azonban szóban, vagy tettben bármit mondanál felénk, gondold át jól, mit teszel, vagy felelsz.
  Tisztában vagyok vele, hogy tudja, ármánykodásban mesterek vagyunk. Én már csak voltam, ez is kiveszett belőlem.  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Csüt. Jún. 07 2018, 22:20

  - Akárminek is érzed vagy érezted magad - célzok itt arra, hogy tudom, mit akart tenni ébredés után, és tudom, hogy miért -, most már nem vagy az, mert a fiadnak szüksége van rád. Azért érdekel, mert meg akarom őt óvni egy bosszúálló királynő hülyeségeitől - magyarázom, bár nem értem, miért kérdez vissza, azt hittem, most kivételesen köntörfalazás nélkül fogalmaztam, és szándékaim kitalálásához sem kell zseninek lenni.
  Érdeklődve hajolok előre és nézek rá, amint beavat fonák népszerűségem, vagy inkább hírhedtségem titkába.
  - Nem a játszma érdekel. Csakis az, hogy megvédjem Doriant. És ha ismersz, tudod, hogy nem habozok minden eszközt megragadni, amire ehhez szükségem van. A királynőgyilkosság nem tétel, ha a családom védelméről van szó.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 518
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Jún. 10 2018, 19:21

  To my family
  [You must be registered and logged in to see this image.]

  Nem csodálkozom, mennyire volt tisztában azzal, mit akartam tenni. A jel, amit eltüntetett rólam, a jéghegy csúcsa volt a számára, a többit is látta. Nem hiába Családfő. Dorianre tekintek, nem tudok ránézni a mágusra. Túl mélyen belelátna azokba a sötét íriszekbe, amikkel rendelkezem. Dorian kutat valami után a táskában, miközben veszettül tömi a fejébe a plüsst. Mielőtt még elérné a vizet, megértem és .... de mit kell csinálni vele? Dorian azonban feltalálja magát, és a plüss helyére a kivett holmi kerül és inni kezd. Rengeteget kell tanulnom.
  - Bármi megtörténhet. Nem hiszem, hogy Dorianre kihatna, ám a királynőtől bármi kitelik. Jó látni, hogy ennyire véded a családod – kétélű ugyan a megjegyzésem, ám ezt most arra értem, amit látok tőle.
  - Ha te mondod, bizonyára így is van – tekintek a szemeibe, aztán eláll a lélegzetem.
  - Megölni?
  Felnevetnék, de ekkor pottyan az ölembe a vizes cumisüveg, most azért hallgatok el, utólag ráeszmélve, hogy a hirtelen mozdulattól az elaludt Dorian nem ébred fel.
  Biztonságban érzi magát velem, s ettől az érzéstől a tündérmennyországban érzem magam.
  - A királynő előbb fog tudni a terveidről, mint hogy véghez tudd vinni. Mit tervezel? – Mert hogy amennyire őrült ötlet, éppen annyira véghez vihető. Néha a tündérek is beleesnek hibákba. – A királynő hisz abban, hogy ... elérhetetlen.
  Adom meg az indokot, miért is kérdeztem rá, holott éppen az előző mondatommal adtam tudtára, mennyire lehetetlen megtenni. Éppen ezért lehetséges. És mióta gondolom úgy, hogy ezt meg lehet kockáztatni?
  Dorianre tekintek, aki cuppog álmában és a nyakamat teljesen körbefonja. Örömkönnyek fojtogatják a szemeim, torkom, így nem tudom folytatni egy időre a mondatomat.  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Csüt. Jún. 14 2018, 23:48

  A tekintetem leveszem a tündérről épp annyi időre, hogy megnézzem, mit akar a kicsi. De nagyon ügyesen feltalálja magát. Még csak azt se tudni, pontosan mennyi idős! Harag lobban bennem elhunyt lányom iránt. A düh sokkal kellemesebb, mint a gyász.
  Corraich-t meglepik szavaim, amit egyáltalán nem értek. Mi olyan különös ebben? Meg akarom védeni a családom. Lehet, tündéreknél nem szokás gyilkolni? Hát dehogynem. Nem is olyan rég megtette ő is.
  - Ha okosan csináljuk, nem fog tudni róla. De még ha tudomást is szerez róla, vannak szituációk, mikor nem tehet mást, mint hagyja, hogy legyőzzék. Nincsen egyelőre konkrét tervem. Ezért akarok beszélni a rokonságoddal. Nem ismerem eléggé a tündérek világát ahhoz, hogy ezt egyedül véghez vigyem. Ha a gyereket más módon is meg tudod védeni, akkor tedd azt. Úgy látom, annak ellenére, hogy az életedre tört és minden módon próbálta megnyomorítani azt, még mindig lojális vagy hozzá. Van okod védeni őt? - kérdezem egyenesen, nem vagyok kíváncsi a tündérködös körítésre. Meg értem én, hogy cuki a gyerek, de most rám kell figyelnie.
  Tekintetem nem szakítom el róla, hiába kezdem érezni odakintről a baljós előjeleket.

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Jún. 17 2018, 17:04

  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Pént. Aug. 24 2018, 22:59

  Minden reggel közösen eszünk. Ehhez ragaszkodom. A reggelit többnyire én készítem, általában ugyanazt: pirítós, narancslé, szendvics, müzli, hétvégén sonka és tojás. Sosem voltam egy konyhatündér, és ha főzésre került a sor, mindig csak amolyan férfias ételeket készítettem. Grillhúst, steaket, maximum sajtos makarónit. Sosem kellett magamra főznöm, vagy ha mégis, hát nem vittem túlzásba. Itt New Yorkban azonban nincsen saját szakácsom, bár már erősen fontolgatom a személyzet felvételét... Mármint Carlán, a bejárónőn kívül is. De még mindig túlságosan élvezem, hogy kettesben, néha hármasban lehetek itt a fiammal, és igen gyakran Doriannel, szóval ezt az apró kellemetlenséget bevállalom.
  Épp a pirított bagelemet kenegetem krémsajttal (a kedvencem), mikor végre elérkezettnek látom az időt arra, hogy közöljem vele a híreimet.
  - Nos Theo. Azt hiszem, elég ideje jársz iskolába ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire terhel le. Mit gondolsz, marad a tanulás mellett kapacitásod egyéb elfoglaltságokra is?
  Ravasz kérdés, én meg kicsit gonosz vagyok, mert ha nem elég őszinte, vagy talán azt akarja mondani, hogy nagyon isleköti minden energiáját az Akadémia, akkor akár az is lehet a vége, hogy nem kapja meg az ajándékot amit neki szántam. De elméletileg bele kell, hogy férjen az idejébe egy kölyökkutya.
  - Arra gondoltam, elmehetnénk ma valahová együtt - fűzöm hozzá ezt is, csak hogy még jobban ráijesszek. Miután tökéletesen elhelyeztem a füstölt lazacot a bagelemen, jó nagyot harapok bele, és nem veszem le a szemem a legkisebb fiamról.
  avatar
  Theodore Miles Montgomery

  Faj : Cambion
  Rang : Tanonc
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 16
  Foglalkozás : szörnyike

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Pént. Aug. 24 2018, 23:39


  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Can I keep it?


  Ma nincs iskola, reggel mégis korán kelek, pontban nyolckor, ahogy minden hétvégén. Néha sokkal jobban esne lustálkodni és sokáig aludni, de nem lehet. Apa szerint, aki sokat alszik az elvesztegeti az életét, és éppen ezért akkor is meg van szabva, hogy mikor keljek fel, amikor egyébként nincs semmi dolgom. Azt hiszem, a reggeli ilyen fontos neki. Minden nap leülünk együtt és közösen eszünk mielőtt mindenki megy a dolgára. Ez igazából tetszik, mert azt jelenti, hogy egy kicsit érdeklem, csak ne lenne mindig ilyen korán!
  Ilyenkor sokat szoktunk beszélgetni a tanulmányaimról, mindig alaposan kikérdez, hogy mi történt az iskolában, ezért most sem lep meg azzal, hogy ebben a témában érdeklődik. Beleharapok a frissen elkészült sonkás-sajtos-paradicsomos szendvicsembe, míg átgondolom, mit is válaszoljak.
  - Mire gondolsz? Ha olyan délutáni szakkörre, mint a sportcsapatok meg zeneórák a filmekben, akkor szerintem igen, még beleférne. Szívesen kipróbálnék egy olyat! - vetítem ki elé, ami nekem először eszembe jut. Aztán rájövök, hogy talán túl gyorsan járt a szám, és ő valami egészen másra gondolt, és most majd vehetek magánórákat és tanulhatok abban az időben is, ami eddig szabad volt. Ahogy ez átfut az agyamon, visszafordítom a tekintetem a tányérom felé, és eszek még egy falatot, csak, hogy ne kelljen rá néznem, míg a választ várom. Nem akarom, hogy lássa, hogy tartok attól, hogy mit fog mondani. De aztán újra megszólal, és olyasmivel áll elő, ami felkelti a kíváncsiságomat, úgyhogy felkapom a fejem és ránézek.
  - Hová megyünk? - kérdezek rá azonnal. Nagyon gyanúsan néz, és nem tudom eldönteni, mit szóljak ehhez. Mit tervezel, apa?
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Szomb. Szept. 01 2018, 22:09

  Szigorú napirendet kell tartanom. Minden reggel 7-kor fel kell kelnem, különben egyszerűen ott ragadnék az álomban. Fiatalabb koromban hajlamos voltam rá, hogy 3-4 napig ébren legyek alvás nélkül, hogy utána 3-4 napig aludjak. Az egy huzamban több álomban töltött idő több lehetőséget adott rá, hogy elintézzem, amit akarok. Végül aztán annyira függővé váltam a saját képességemtől, hogy majdnem képes voltam mesterségesen álomban tartani magam altatókkal és efféle mágikus szerekkel. Ekkor jöttem rá, hogy baj van.
  Emiatt radikálisan megváltoztattam a szokásaimat. Pontban éjfélkor aludni térek, hogy aztán pontosan hét órával később kilépjek az álomból. Több mint ötven éve ez van. Mert aki sokat alszik, az elvesztegeti az életét.
  Theodore kérdésemre adott válasza sokkal pozitívabb annál, mint amire számítottam.
  - Igazán? És mi érdekelne? - Az arcomra kiülő meglepettségből rájöhet, hogy én cseppet sem erre akartam kilyukadni. - Én valami másra gondoltam, de ha úgy véled, el tudnál köteleződni egy effajta hobbi mellett, azt mindenképpen támogatom!
  Hiszen a sport erősíti a jellemet, a zene pedig a műveltséghez és az érzékenységhez ad hozzá rengeteget, csakúgy, mint a mágiahasználathoz. A mágia és a zene rendszere igen hasonlít egymáshoz.
  - Szeretnélek megjutalmazni. Tudom, hogy keményen dolgozol, hogy teljesítsd az elvárásaimat, és hogy ez sokszor nem könnyű. Ma elmegyünk kiválasztani az ajándékodat. Reggeli után indulunk - közlöm vele a terveimet, és alig bírom elrejteni a szakállamba a bujkáló mosolyt. Akármilyen ajándékra is gondol most, egész biztos, hogy sokkal jobb lesz annál, mint amit kinéz belőlem.
  avatar
  Theodore Miles Montgomery

  Faj : Cambion
  Rang : Tanonc
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 16
  Foglalkozás : szörnyike

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Szer. Szept. 12 2018, 21:40


  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Can I keep it?


  Nagyon meglepettnek tűnik, ahogy előadom a saját ötleteimet, amiből arra következtetek, hogy ő egyáltalán nem ebbe az irányba akart elindulni. Mégis, remélem, hogy ha valami kellemetlenebbet tervezett számomra, akkor ezzel most sikerül eltérítenem egy kicsit, és olyasmiben megállapodnom vele, ami nekem is tetszeni fog. Az, hogy pontosan milyen szakkörre szeretnék járni… az még egy eldöntendő kérdés.
  - Hát… - kezdek bele a válaszba, de itt meg is akadok néhány másodpercre, mert tényleg fogalmam sincs, mit kéne választanom - Több is érdekel. De még sosem játszottam semmilyen sportot, és a zenélésről sem tudok sokat, úgyhogy nem tudom pontosan. Sok mindent szívesen kipróbálnék! A focit, kosárlabdát, röplabdát, zongorázást, gitározást… talán még a dobolást is - nevezek meg néhány opciót, mielőtt teljesen ráhagynám a döntést. Tudom, hogy ha azt mondom, hogy “bármit”, akkor azt úgy is veszi és a végén talán rosszul járok.
  Míg elmondja, mi is készülődik nagy ívben, addig eltűnik a szendvicsem maradéka. Ezzel be is fejeztem a reggelit, felőlem indulhatunk! A jutalom, az ajándék és a választás mind nagyon jól hangzik. Még az is kiderülhet, hogy nem csapda!
  - Hová megyünk? Milyen ajándék? Messze van? Segítek elpakolni! - válok nagyon is izgatottá, felhagyva a gyanakodással és a csapdák keresésével. Szeretném elhinni, hogy ez tényleg jó lesz és örülhetek neki. Felhajtom a narancslevemet és megtörlöm a számat, ezzel jelezve, hogy igenis teljesen elkészültem és semmi sem áll az indulás útjába. Ha megengedi, hogy elpakoljak, azt is megoldom pár varázssuhintással (már eleget tudok hozzá, hogy ide-oda tudjam teleportálni a tányérokat, és ha nagyon koncentrálok, akkor azt is meg tudom parancsolni a csetresnek, hogy mossa el magát) .
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Csüt. Szept. 20 2018, 22:43

  Megtörlöm a szám, és kortyolok a pohár vízből. Theodore még nem találta ki, milyen szakkör vagy sport érdekelné. Ha abból indulok ki, amiket Dorian felsorolt nekem (barkács szakkör, bájital szakkör, kreatív hobbik), akkor én csak reménykedhetek, hogy a fiam nem fogja követni a szeleburdi unokámat ezekben a haszontalan hóbortokban, és valami igazán hasznos tevékenységet választ.
  - Én rugbyztem fiatal koromban - mondom csak úgy mellékesen. Az asztal szélére könyökölve alaposan szemügyre veszem a fiamat. Nem mintha ezt nem tettem volna meg eddig, de most komolyan megpróbálom elképzelni, amint a különböző sportokat űzi. Korábban elég volt ellazítanom a szemem körüli izmokat, és máris beugrott egy látomás a jövőből. Most már nincs meg ez a képességem, pedig az egyértelműen megmondta volna, melyikben leli majd örömét. Most azonban csak magamra támaszkodhatok. - Röplabda - közlöm vele végül a határozatomat. - Később esetleg gitár.
  Teljesen felvillanyozódik a jutalom és az ajándék hírétől. A szendvics maradékát szinte egyben nyeli le, felhajtja a narancslevét, én pedig magamban kuncogok. Én is befejezem az evést, és magam elé veszem a kávés csészémet, izgalmában azonban még azt is elkezdi a mosogató felé lebegtetni, úgy kell utána kapnom.
  - Hé! Ezt még megiszom. Az ajándék pedig meglepetés. Öltözz fel! Nem szükséges túlságosan elegánsan.
  Kiiszom a kávémat, egy kortyra, ahogy mindig is szoktam. Annyira sűrű és fekete, hogy szinte megáll benne a kanál. Minden napomat ezzel indítom. Ezután bármire kész vagyok.
  Én is felkelek, és összeszedve a szükséges holmit (tárca, kulcsok, telefon és napszemüveg) végül el is indulhatunk. A kocsi most kivételesen nem az a hivalkodó sportautó, amivel járni szoktam, hanem egy családi kocsi, egy sötét színű Lexus, aminek a csomagtartójába nemcsak a kutya fér majd be, hanem az a rengeteg holmi is, amit be kell szereznünk neki a vásárlás után.
  A közeli stadionba megyünk, ahol most valami eszméletlenül nagy a forgalom. Mindenhol táblák hirdetik, hogy ez itt az éves Pedigree Kutyakiállítás és Vásár. Mindenütt kutyák. Mi pedig elkezdünk a parkoló felé araszolni. Theodore-nak most már kezdhet gyanús lenni valami.
  avatar
  Theodore Miles Montgomery

  Faj : Cambion
  Rang : Tanonc
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 16
  Foglalkozás : szörnyike

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Szept. 23 2018, 18:58


  [You must be registered and logged in to see this image.]
  Can I keep it?


  Még magam sem tudom, hogy milyen sportot választanék, ha odakerülne a sor, ezért megemlítek néhányat. Nem is tudom, hogy milyen választ várok, de apa rövid gondolkodás után úgy dönt, hogy a röplabda lenne nekem való. Hogy ez most tanács vagy parancs, abban nem vagyok biztos, de akkor sincs nagy baj, ha az utóbbi. Most kivételesen olyanra lennék kényszerítve, amihez tényleg van kedvem.
  Amint megemlíti az ajándékot, teljesen elfelejtem, hogy borzasztóan haragszom rá, és már pattanok is, hogy segítsek mindent elpakolni, hogy indulhassunk. A nagy lendületben véletlenül a tele kávéscsészét is a konyha felé kezdem röptetni, amivel kivívok magamnak egy élesebb pillantást. Kicsit behúzom a nyakam, amikor rájövök, hogy hibáztam.
  - Bocsánat, nem láttam! Már megyek is öltözni! - kelek fel az asztaltól, hogy aztán visszaspurizzak a szobámba. Farmert és egy szürke pólót veszek fel, cipzáros pulcsival. Remélem, hogy ennél nem kell elegánsabbnak lennem. Két perc múlva már a cipőmet húzom az előszobában.
  Egy olyan autóval megyünk, amit nem sokszor szoktunk használni, amit nem nagyon értek, de apának biztos megvan az oka rá. Talán csak rájött, hogy milyen régen mentünk ezzel valahová. Igazából fogalmam sincs, hogy minek van egyáltalán ennyi autónk. Egy miért nem elég?
  Nem megyünk túl messzire, hamarosan beállunk egy hosszú sorba, ami egy parkoló felé visz. Izgatottan olvasgatom a plakátokat, de egyelőre nem merek mondani semmit. Ha tényleg az a meglepetés, amire gondolok, akkor nagyon örülni fogok neki, de amíg apa nem mondja ki, addig inkább nem veszek biztosra semmit. Nem szeretnék csalódni. Ha végre találunk parkolót, csillogó szemekkel pattanok ki az autóból, és követem apát befelé. Ki tudja, lehet, hogy csak a kiállítást jöttünk megnézni… Az is szuper!
  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Vas. Szept. 30 2018, 23:23

  Folytatás [You must be registered and logged in to see this link.].

  Re: Konyha - Jackson lakás

  on Szomb. Okt. 13 2018, 19:50

  [You must be registered and logged in to see this image.]

  Ajánlott tartalom

  Re: Konyha - Jackson lakás


   Pontos idő: Kedd Dec. 18 2018, 19:28