Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» LaGuardia Reptér
by Noah L. Harwey Today at 23:32

» Utopia Parkway
by Ryan Elvestaad Today at 21:55

» Terasz
by Dante di Canio Today at 21:13

» Pince
by Ryan Elvestaad Today at 00:27

» Étkező
by Theodore Miles Hudson Today at 00:07

» Szentpétervár
by Vitaly Rayt Yesterday at 23:50

» Vitaly lakása
by Admin Yesterday at 18:19

» Forest Hills
by Admin Kedd Aug. 14 2018, 23:24

» Kinti medence
by Admin Kedd Aug. 14 2018, 23:21

» Kapu
by Lucius Evans Kedd Aug. 14 2018, 18:59

Staff

D.J.
PM
Apple
PM

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Terasz - Jackson lakás

  Share
  avatar
  Dorian M. Montgomery

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Tündérpalánta/Nemes/Herceg
  Udvar (Királyság) : Tavasz/Smaragd
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 18

  Terasz - Jackson lakás

  on Csüt. Jún. 14 2018, 01:21

  First topic message reminder :
  Nagypapi

  &

  Dorian


  Az úgy volt, hogy elvonultunk Theoval a szobájába, és némi beszélgetés után egy csomó filmet kiválasztottunk, hogy azt majd megnézzük együtt. Egyet be is tettünk, hogy ne zavarjuk apuékat, de Theo végül elaludt, aztán én is, így végül ott töltöttem az egész éjszakát. Kemény 4 napja se, hogy ide jöttünk, és házat kell találnunk, mert nem akarok apáékkal aludni egy szobában. Ha lehet, és remélem, hogy lehet.
  A lényeg, hogy nagypapi felajánlotta, hogy költözzek oda hozzá, én pedig úgy örültem neki, mint majom a farkának, még akkor is, ha ebből csak pár nap lett.
  Vidáman indulok a megkeresésére, persze Theohoz is belestem, de már aludt, így inkább nem ébresztettem fel, de arról nem tettem le, hogy megtaláljam nagyapát, nem vagyok még álmos. Ez a ház… esküszöm, eltévedek benne, és a jó ég tudja, hogy keveredek a teraszra, de az biztos, hogy ha vissza akarnék menni, akkor tuti másik útvonalat találnék, de amit itt találok… nem most fogok visszaindulni.
  A látvány szinte azonnal felkelti az érdeklődésemet, mert itt minden van, de tényleg minden, nem is gondoltam volna. Mintha egy gyönyörű kertbe tévedtem volna, briliáns elrendezéssel. Fák, virágok, szökőkút, sövények, sőt, még egy kis kerti tavacska és csobogó is van, ízlésesen megvilágítva, hogy még éjszaka is látni lehessen. Álomszép.
  Azonnal kikötök a szökőkút mellett, gyermeki rajongással figyelem, aztán máris rohanok az egyik [You must be registered and logged in to see this link.], aztán a [You must be registered and logged in to see this link.]. Itt már le is ülök, nem tudok betelni a látványával, annyira gyönyörű. Még világít is, és az a kis kerék az oldalán... csillogó szemekkel figyelem, és így el is felejtem, hogy éppen nagyapát keresem, azaz nem teljesen, de ezt nem tudom itt hagyni.


  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Terasz - Jackson lakás

  on Szer. Aug. 01 2018, 23:19

  A társasjátékokra csak szusszantok egy eprót. Hát... Mit ne mondjak... Ez aztán igazán olyasmi, amit a nyugdíjas nagypapák csinálni szoktak, nem? Talán tarot kártyázni megtaníthatnám helyette, annak értelme is van.
  Dorian mindent elmond a molynak, amit kértem. Nem beszélek tündérül, de nagyjából értem, mi hangzik el. Az váratlan, hogy a pici szájával ki tudja mondani, hogy tényleg meghal a tündér, ha hazamegy. Azt végül is blöffnek szántam, de ha az unokám ki tudja mondani tündérként, akkor ez az igazság.
  - Diplomácia, első lecke: úgy mondd meg a kislánynak, hogy nem tetszik neked, hogy örüljön neki! - szegezem rá a pipámat, és aztán kacsintok egyet elmosolyodva. Ha ezt meg tudja tenni, akkor gyakorlatilag a fél világ a zsebében van.
  Különös, de egy kis halvány rózsaszín fény kezd el derengeni unokám aurájában.
  - Nocsak, talán már vannak is ébredező érzelmeid valaki iránt? - faggatózom nagyapásan. Nekem aztán elmondhatja.
  Már csak azért is, mert mindig mindenről azonnal tudni akarok és tudnom kell.
  Látom, nagyon nem tetszik neki ez a dolog a nőkkel, de hát mit lehet tenni? Mind mások vagyunk.
  - Mennyivel egyszerűbb lenne minden, ha képes lennél befolyásolni mások érzéseit, nem? - kérdem egy bujkáló mosollyal. Én képes vagyok erre. Erről azonban nem sokan tudnak. Az egy dolog, ha valaki a szellem ösvényét követi. Az egy egészen másik, ha valaki képes nemcsak egyének, hanem tömegek érzelmi világával játszadozni, mint ahogy én vagyok képes. A rettegés vagy az apátia egész nemzeteket tehet tönkre. Ugyanúgy, ahogy a lelkesedés és a tudásvágy teljes térségeket virágoztathat fel.
  A fiaim érzelmeinek manipulálása nálam tabu. Most már. Rájöttem, mennyire vissza tud ütni, ha ilyesmit játszom a közvetlen környezetemben, így hát abbahagytam. Öregnek lenni és bölcsnek lenni valójában majdnem azt jelenti, hogy már megtanultam: vannak dolgok, amikbe jobb nem mesterségesen beavatkozni. A Nathaniel utáni fiúk így hát már "tiszták". Így persze minden sokkal nehezebb és időigényesebb, de megéri. Hiszek benne, hogy meg fogja érni.
  De emiatt Theoval cseppet sem boldogulok. Nem találjuk a közös hangot, én pedig kifogytam az ötletekből. Épp ezért kérem ki Dorian véleményét. Ők nagyon jól egymásra találtak. Korban is közel állnak egymáshoz.
  A végére az égre tekintek, és sóhajtok.
  - Attól tartok, mégis csak szükség lesz a játékaidra...
  Igen, még ere is hajlandó vagyok... Ha szerinte segít.
  - Vagy talán elmehetnénk együtt a parkba. Hármasban. Mit szólna?
  Van egy tippem. Itthon maradna és duzzogna...
  avatar
  Dorian M. Montgomery

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Tündérpalánta/Nemes/Herceg
  Udvar (Királyság) : Tavasz/Smaragd
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 18

  Re: Terasz - Jackson lakás

  on Csüt. Aug. 02 2018, 16:16
  Nagypapi

  &

  Dorian


  Sosem gondoltam bele abba, mit jelent az árulás nálunk, de ahogy nagyapa kimondta, rájövök, hogy ez nem poén volt, nem túlzás, nem véletlenül hangsúlyozták ki a suliban sem. Most élőben is megtapasztalom azt, milyen, amikor valaki elköveti ezt a bűnt, és végül úgy örül egy új lehetőségnek, hogy attól egészen jó kedvem lesz.
  Nagyapa diplomáciai tanácsánál elmosolyodok és el is gondolkodok. A moly végül is örül annak, hogy maradhat, holott ez is rabságot jelent neki. Ezt máris megjegyzem.
  -Azt nem mondom, hogy tökéletes volt, de valahogy így kell, ahogyan vele csináltuk?
  Figyeltem ám az instrukciókat, és meg is állapítom magamban, hogy ez így roppant cseles. A következő kérdésen viszont meglepődök. Ezt nagyapa honnan tudja?
  -Lehet. Még nem tudom.
  A kérdéstől kicsit zavarba jövök, de mosolyogva felelek. Tényleg nem tudom, hogy mit érzek, csak azt, hogy Theo nagyon tetszik nekem. Aztán… aztán azt sem tudom, hogy ő mit gondol erről, így aztán fogalmam sincs, mi lesz ebből az egészből.
  -Az lehet, deeee… nem tudom. Ha befolyásolom, akkor az nem tiszta érzelem, vagy de? Persze ha már a hercegségben gondolkodom, akkor meg szuper lehet, lenne.
  Ez nehéz kérdés, nem is tudom, mit mondjak, de elgondolkodom rajta. Biztos, hogy ez etikus dolog, belenyúlni más érzelmeibe? Ha Theora gondolok és nagypapiékra, akkor azt mondom, hogy nem, de ha a Tündérhonra, ott meg lehet, hogy igen.
  Vajon a politikában ezt bevetik, ha lehetőségük van rá? Biztosan. A családban, ha használhatnám, csak azért tenném meg, hogy mindenki kijöjjön mindenkivel, és egy naaagy, összetartó családot alkothassunk. Semmi másért.
  Máris elakadok, és oda lyukadok ki, hogy végül is lehet, nagyapa nem is kérdezett hülyeséget. Sőt.
  -Szívesen segítek benne, ha gondolod. Az összes játékot elhoztam, megvannak, és szerintem beválik majd. Ha nem minden csak a tanulásról szól, hanem ilyen programokról, akkor lehet, ő is megenyhül, és másként látja majd. A park is jó, egy nagy kirándulás, hú, az jó lenne.
  Bólogatok rendesen, mert remélem, hogy így Theo is kibújik a csigaházából, és nem csak a negatívat látja majd, hanem a jó dolgokat is. Láttam rajta, mennyire meglepődött azon, mikor elmeséltem neki, mi apáékkal mindig csinálunk közös programokat, és azt is, hogy ez valahol fáj neki, ilyesmiben nincs része.


  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Terasz - Jackson lakás

  on Vas. Aug. 05 2018, 10:42

  - Igen, nagyjából. Vannak az információ szerzésnek egyéb módjai is. Okos kérdéseket kell feltenni. Rá kell jönnöd, mi a gyenge pontja, amit ha megérintesz, összeomlik. Ez a nehéz benne, de tündérként jók a megérzéseid, szóval ezzel nem lesz gond.
  Néha kissé túl terjengősen magyarázok, de inkább több információja legyen, mint kevés.
  Sajnos nekem azonban nem jut túl sok információ, ugyanis Dorian annyira diplomatikusan zárja rövidre a szerelmi faggatózásomat, hogy az valami mesteri. Fel is nevetek.
  - Kitűnő válasz. Egyébként igen, nem "tiszta" érzelem. - Már ismét nyitnám a szám, hogy tovább ecseteljem ennek a részleteit, a tiszta és nem tiszta érzelmek közti különbségeket, és azt, hogy igazából az érzelmek csak arra jók, hogy mi jól érezzük magunkat tőlük... De nem teszem. Fiatal még ehhez. Legalább ötven vagy száz évre még szüksége van, hogy majd egyszer megértse. Most az a dolga, hogy megismerje és megtapasztalja az összes érzelem minden spektrumát. Először megtapasztalja, aztán megtanulja őket felismerni, aztán megtanulja őket kezelni, végül, ha elég tehetséges, akkor irányítani. Mielőtt azonban túl messzire kalandozna a fantáziája, lezárom a gondolatmenetét: - Vannak dolgok, amiket jobb "tisztán" tartani. Például a család. Az érzelmekkel játszani nagyon veszélyes. Ittál már például valaha szerelmi bájitalt? Mert én igen.
  Szerintem rögtön érteni fogja, miről is beszélek.
  Elgondolkozom az ötletein, de persze azért kellő fenntartással kezelem azokat, hiszen mégiscsak egy 18 éves hebrencs kölyöktől származnak.
  - Theoval óvatosan kell bánni. Mint egy megrettent kis kutyával. - Ekkor bevillan valami. - Talán kellene szereznem neki egy kutyát. Az kirángatná a csigaházából.
  avatar
  Dorian M. Montgomery

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Tündérpalánta/Nemes/Herceg
  Udvar (Királyság) : Tavasz/Smaragd
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 18

  Re: Terasz - Jackson lakás

  on Vas. Aug. 05 2018, 20:10
  Nagypapi

  &

  Dorian


  -Erre hogyan tudok rájönni? Honnan ismerem fel rögtön, hogy mi a gyenge pontja valakinek? Ó, akkor mindig arra hagyatkozzak? És mi van akkor, ha tévedek? Hogyan tudom mégis a magam javára fordítani?
  Ez felkelti az érdeklődésemet, mert azt tudom, hogy aki ismeri az ellenfelét, meg a gyenge pontját, az tulajdonképpen nyert helyzetben van, na de ez nem olyan egyszerű. Hallgassak a megérzéseimre? Az jó ötlet, de akkor is előfordulhat, hogy mellényúlok. Kíváncsian nézek nagyapára, biztos, hogy erre is van valami trükkje.
  A szerelmi életem, ami még nincs is, vagy éppen kialakulóban, hát arról nem tudok nyilatkozni egyelőre. Annyi mindenen múlik, és most egyáltalán nem vagyok biztos semmiben sem, legfőképp saját magamban nem.
  -Nem tiszta? Már úgy érted, hogy még magam előtt is zavaros? Ha erre gondolsz, így van.
  Mi a tiszta érzelem? Amikor nincs kétely és tudod, hogy szeretsz valakit és szerelmes vagy? Vagy esetleg az, ami még viszonzott is? Hirtelen nem tudom hová tenni nagypapi kijelentését, csak tippelgetni tudok, mégis mire gondolt.
  Jelenleg még azt sem tudom, hogy ez tényleg az a szerelemnek induló valami, vagy csak egy érdeklődés, mert annyira tetszik nekem valaki. Nehéz ügy, úgy szeretném tudni, Theo mit gondol, de lehet, teljesen félreértettem mindent. Csak nem.
  -Fúj, nem. Soha nem élnék vissza senkinek az érzelmeivel. Az nem szép dolog. Ittál bájitalt? Miért? Ki itatta meg veled? Vagy direkt volt, hogy kipróbáld? Ne mondd, hogy nagymama.
  Már magába a szóba is beleborzongok, mert tanultunk erről, de számomra ez annyira etikátlan, hogy az összeset darabokra tudnám törni és betiltanám a készítését is.
  Az már meglep, hogy nagyapa ivott olyat, no de mi oka volt rá? Vagy valaki manipulálni akarta? Már most haragszom arra, aki ezt megtette vele, ha valóban így volt. Arra nem akarok gondolni, hogy ez esetleg pont a nagymami volt, mert az… az durva.
  -Igazad van. Olyan kis elesettnek tűnik szegény. Egy kutyus? Húúú, az biztos. Nekünk is van egy, Theo biztos örülni fog egynek. Olyan kis szőrgombolyagnak.
  A kutya említésére egyből fellelkesülök és bólogatni kezdek. Bizony az nagyon jó ötlet, hátha akkor Theo is nyit egy kicsit felé. Különben is, egy pici gombszemre, szuszogó nózira nem lehet nemet mondani. Máris lenne egy közös elfoglaltságuk, mert arra figyelni kell. Én is segítenék benne, de most jó lenne, ha ők ketten tudnának egymás felé közeledni. Ennek drukkolok.


  avatar
  Jackson Montgomery

  Faj : Mágus
  Rang : Mester
  Tartózkodási hely : Manhattan, NYC

  Re: Terasz - Jackson lakás

  on Vas. Aug. 12 2018, 22:32

  - Tapasztalnod és tanulnod kell hozzá - felelem türelmetlen faggatózására. Az ilyesmit nem lehet megtanítani senkinek. Nincs tankönyv, amely leírná: hogyan keress gyenge pontot valakin. És őszintén szólva, nem is lenne szerencsés, ha lenne. Ami az egyik embernek bevált módszer, az a másiknak nem működik.
  - Neeem, nem így értem a "tisztát". "Tiszta" az, ami nem manipulált. Ami érintetlenül tör fel az emberből anélkül, hogy bármilyen mágia befolyásolná. Ez a legértékesebb. És nagyon ritka. Sokkal ritkább, mint hinnéd. De benned még minden érintetlen. - Odanyúlok, hogy megérintsem az arcát, és kicsit megpaskolom büszkén. El se tudja képzelni, mennyire fényesen ragyog, és hogy mennyire régen láttam ilyesmit. Már nephilimek, sőt angyalok közt is ritka az ilyesmi.
  Elmosolyodom, hiszen kedves emlék ez a szerelmi bájitallal. Nosztalgikus.
  - Amikor még sokkal fiatalabb voltam, mint ti most, egy Mágusakadémiára jártam. Ott mindennaposak voltak az ilyen apró atrocitások. Nagyon menő voltam akkoriban, minden lány szerelmes volt belém - közlöm széles és gusztustalan vigyorral.
  Nem kétséges, hogy Doriannel is ez lesz a helyzet. Sőt, talán Theoval is. Mindketten örököltek a génjeimből.
  Dorian egytért, de hát természetesen egy tizenhét éves tündér mi mást is mondhatna egy kiskutya gondolatára, mint kitörő örömmel igent?
  - Na gyere, keressünk egy kalitkát az új kis fürkészednek - mondom, és a térdeimre csapom a tenyerem, majd felállok, lehetőleg úgy, hogy ne nyögjek egy hatalmasat nagypapásan. Néha már azért kicsit el tudnak macskásodni öreg ízületeim.
  avatar
  Dorian M. Montgomery

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Tündérpalánta/Nemes/Herceg
  Udvar (Királyság) : Tavasz/Smaragd
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 18

  Re: Terasz - Jackson lakás

  on Vas. Aug. 12 2018, 23:09
  Nagypapi

  &

  Dorian


  -Oké. Akkor maaajd… puhatolózok.
  Végül is egy kis gyakorlásból még nem lehet gond, vagy de? Biztosan nem, különben nagypapi nem mondaná, hogy tapasztalatot kell szereznem.
  A tiszta érzésbe, mint kiderül, belekavarodtam, mert nem erről van szó, azaz nem arról, amire én gondolok.
  -Tényleg? Ma már ezt is manipulálják? Ez miért jó? Miért nem jobb, ha tényleg szeret valaki valakit? Ezt nem fogom megérteni. Akkor szerencsém van, és nem is szeretném, hogy valaki hozzám nyúljon, nekem jó így, ahogy van.
  Értem én, hogy ezt is biztos fel lehet használni olyan stratégiai célokra, mint amilyenekre például nagypapinak is szüksége volt, de még belőle sem nézem ki, hogy ilyesmihez folyamodott volna. Á, az kizárt. Hogy gyenge pontot keres, az érthető, az kell is neki, különben őt támadják könnyen. A bájital is izgalmasan hangzik, pláne úgy, hogy nagyapa ivott is olyat. Csillogó szemekkel nézek rá a választ várva.
  -Tényleg? Jó, azt sejtem, hogy akkor is irtó sármos lehettél, mert most is az vagy, de azért nem kellett volna meginni azt a lötyit. Ki volt az a szerencsés, aki adta? Megbántad?
  Az vitathatatlan, hogy nagypapi még most is irtó jól néz ki. Ráadásul olyan izmai vannak, hogy nekem akkor se lennének ilyenek, ha egész nap edzenék rájuk. Azon csodálkozom, hogy most nincsen mellette egy nő sem, pedig… megérdemelné, hogy boldog legyen ő is. Persze érdekelnek a részletek, mégis milyen lehet az, amikor ilyesmit iszol, tényleg olyan, mint ahogy leírják?
  A kiskutya említése engem is felvillanyoz, Biscuit is halál édes, egy olyannak Theo biztos, hogy örülni fog. Majd megmutatok neki mindent, mit kell csinálni.
  -Rendben. Segítsek felállni? Milyen kutyusra gondolsz? Nekünk egy husky van, picike még, na azt lehet dögönyözni, de irtó hangos. Vagyis ha nem akarsz arra kelni, vagy azt hallgatni egész nap, hogy magyaráz, akkor huskyt ne.
  Egyből felpattanok, és persze nyújtom a kezemet nagypapinak is, mert nem fiatal, hiába van jó formában. Az, hogy a kis kémet megtartjuk, annak külön örülök, főleg, hogy így ő is megmenekült. Imádom a kutyánkat, bár még csak pár napja ismerem, de örökösen zajong, és nem akarja abbahagyni. Mindenről van véleménye.  Ajánlott tartalom

  Re: Terasz - Jackson lakás


   Pontos idő: Pént. Aug. 17 2018, 23:35