Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Fangtasia
by Ethan Keon O'Brien Vas. Jan. 13 2019, 00:10

» Jazz lakása
by Marcus Van Beest Szomb. Jan. 12 2019, 23:07

» Felix Cordero
by Felix Cordero Szomb. Jan. 12 2019, 21:21

» Theo szobája
by Theodore Miles Montgomery Vas. Jan. 06 2019, 23:03

» Long Island villa
by Admin Vas. Dec. 30 2018, 15:52

» Cox professzor irodája
by Thomas Montgomery Csüt. Dec. 27 2018, 20:42

» Barclays Center
by Admin Hétf. Dec. 24 2018, 19:06

» Jody's
by Satarel Shayeh Vas. Dec. 23 2018, 19:27

» Conrad New York
by Zyanya Ixchel Szomb. Dec. 22 2018, 12:07

» Folyosók
by Caleb Shayeh Szer. Dec. 19 2018, 00:00

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Könyvtár

  Share
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Könyvtár

  on Kedd Jan. 20 2015, 17:04

  First topic message reminder :

  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Csüt. Szept. 24 2015, 21:50

  Noel – Kyle

  Felvonom az egyik szemöldököm, amikor kiskutyafej pattintgatós választ ad.
  - Nagyon. Jól. Tudod. – nyomom meg a szavakat hideg komolysággal. Valójában jót szórakozom magamban a stílusán, ha ezt nyilvánosan teszi, az első szó után fej nélküli lovast játszik.
  A kérdésre csak némán nézek rá, ebben a válaszban minden benne van és működik, végre válaszol. Normálisan.
  - Játszani? Mire gondolsz pontosan? – a kérdésből tudni, hogy elfogadtam a választ. És rám kevesen mondhatják, hogy nem vagyok nyitott, még akkor is, ha a úgymond a saját szemétdombomon kívül máshová ritkán ruccanok ki és fogadok másokat.
  Hagyom, hogy végigmondja technikával kapcsolatos véleményét.
  - Nem bocsátom meg. – ennyi a kurta válaszom, figyelmen kívül hagyva a kioktató feltevését. Minden fiatal ezzel jön, egyet elfelejtenek. Láttam egyszer egy kísérletet, ahol rezgéssel foglalkoztak. Minél gyorsabb, annál kisebb amplitúdójú volt a kilengés, a végén annyira gyors volt, hogy tulajdonképpen úgy tűnt, mintha nem is lenne. Teljesen. Egyenes. Vonal. Minek fárasszam magam az Egyenes Vonal eléréséhez, ha már most maga vagyok az Egyenes Vonal? Sokféle értelmezése van ennek, s bizony hagyok még időt, hogy ezen ifjú vámpírgyermek ráébredjen.
  - A Mester nem nyúl.
  Egy jelentősnek tűnő nézéssel a fiókba nyúlok ismét és egy bőrtárcát helyezek az asztalra, elé.
  - Utánanéztem ezeknek is. Érvényesek. És még én nem haladok a korral. – kulcsolom össze a kezem, rákönyökölve az asztalra. Ellentmondásos a véleménye és ahogy él valójában, ha nem változtat, előbb eszi meg az élet, aminek már nem birtokosa, mint ahogy azt gondolná. Rugalmasság, viszonyítás kérdése.
  A reakcióját csendes nyugalommal figyelem, majd biccentek. Nem kezdett őrjöngeni, kikérni magának, felháborodni, jelenetet rendezni. Nem reménytelen.
  - Jó megfigyelés. Min kísérletezel? Vársz valamit belőle végeredménynek?
  A feleselésre megáll a kezem a ruha felett, ránézek.
  - Következő alkalommal, ha kifordítod a szavaim, kitépem a nyelved. Tanuld meg végiggondolni a mondandód, mielőtt kinyitod a szád. Azt mondtam, hogy láttam, készíttettél magadnak ruhákat, nem pedig azt, hogy ilyen ruhákat is készíttettél magadnak. – nyugodt a hangom.
  - Nem a stílusom és ízlésem. – csomagolom vissza. – Ha hozol a stílusomnak, ízlésemnek megfelelőt, felveszem. – próba? Igen. Ezzel tanulja meg empátiát.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Pént. Szept. 25 2015, 13:11

  Kyle - Noel

  -Ebben nem vagyok biztos.
  Kíméletlenül őszinte, de vállalja a véleményét. Mindig is a tűzzel játszott és ez most sincs másként. Soha nem érdekelte, hogy mit gondolnak róla mások, azaz kicsiként, amikor még be akart illeszkedni, igen, aztán rájött arra, full felesleges. Nem játszik birkát, és ha az előbb felvetette a problémáját, akkor azt azért tette, mert összezavarodott, és tényleg nem tudja eldönteni, most akkor milyennek kellene lennie.
  -Rengeteg félreértésre ad lehetőséget, benne van egy olyan kettősség, ami a tegeződésben nincs.
  Félmosollyal az arcán felel, erre gondolt egészen pontosan, és mivel kölyök még, naná, hogy keresi az alkalmat, mivel lehet szórakozni. Maximum belehal, na bumm, ez is egy opció.
  -Akkor ez most azt jelenti, fekete pontot kaptam?
  Érdeklődve pillant Kyle-ra, ezek után kíváncsi rá, hogy mennyit kell összegyűjtenie a következő fokozathoz, és így tovább. A végét tudja, na de a köztesek? Szobafogságot kap, aztán mennek a drasztikusabb szankciók felé, vagy azonnal letépik a fejét?
  -Valóban, nem is hasonlítanak.
  Elgondolkodva a válaszon végül bólint. Tényleg, egy vámpírt sem látott még hosszú fülekkel vagy bojtnyi farkincával és az orruk sem jár olyan gyorsan.
  A bőr tárcára őszinte meglepettség ül ki az arcára, erre nem számított, és boldog. Mégis mehet tanulni, és nem azt fogják nézni, hogy nem iskolában szedte össze amit tud.
  -Ez nem csalás? Köszönöm. Oké... itt van ez az izé.  Az is oké, hogy összevissza dugdosom meg bekapcsolom. Azt is vágom, hogy az egyetemet kell megkeresnem... deee... megmutatná, hogy működik ez a ketyere? Megtanít rá?
  Sosem használt még hasonlót sem, és mielőtt taccsra vágja, vagy széttöri, inkább kérdez, ráadásul olyan lelkesedéssel, mintha karácsony lenne.
  Azaz simán leül és máris nekilát az ismerkedésnek, közben félig odatolja Kyle-nak a notebook-ot, hogy tanítsa meg a kezelésére.
  -Majd igen. Olyasmin, mint ami nekem is van, azaz egy olyan kombinációt próbálok találni, amit nem kell megújítani, a fajunk nyugodtan viselheti, és valamennyi védelmet ad pl. a tűz ellen. Ilyesmiken kísérletezek.
  Megmutatja a saját tetoválásait, tudja, hogy nagy fába vágta a fejszét, hiszen ennek a létformának összerakni egy működőképes verziót... az nem lesz egyszerű menet.
  Túl akarja szárnyalni az apját, erre született, azt pedig már megszokta, hogy ezért csúnyán néznek rá, sőt, mindig is üldözték őket, szóval ez mit sem változott. Itt is így van, azon is csodálkozhat, hogy Gerard nem kinyírta akkor.
  Kyle kifakadását most nem egészen érti, de legyen úgy, neki olyan mindegy.
  -Olyat nem tudok, de rendben. Amolyat meg pláne a jelek szerint.
  Szavakat nem forgat ki, akkor más sorrendbe tenné a betűket, bár lehet, ennek Kyle nem túlzottan örülne. A nyelvkitépésbe annyira nem halna bele, nem egy társasági lény, aki keresi a beszélgetési lehetőségeket, szóval nem rázza meg a fenyegetés.
  A köntös ugrik be neki először, ami miatt azt hitte, a vezér egy komornyiktestőr-féle. Ha az a stílus, akkor inkább kihagyja, bár lehet, ez csak éjszakai viselet, és bent, sosem lehet tudni. A gondolatra átsuhan az arcán egy vigyor, elképzelte a vezért ebben végigslattyogni a városon. Na ebben keltene igazán feltűnést, hozzá képest az ő öltözete tiszta kaméleon.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Szomb. Okt. 03 2015, 21:09

  Noel – Kyle

  Más talán helyben letépné a fejét, azonban mindennek van értelme és értelmezése. Ez pedig most egyáltalán nem a dacé.
  - Legyél tiszteletteljes, válogatott kifejezésű és légy önmagad. Ha felismerted ezen problémát és szóvá tetted, akkor meg is tudod oldani. Ezért tudod pontosan jól, amit az előbb előadtál, az akadéskodás, semmi több. Idő szükséges az elsajátításához, azonnal nem fog megtörténni, a törekedés rá, a fontos. A cinikus és irónikus segítségkéréssel a végső halálod sietteted.  – a hangom magyarázó, türelmes.
  - Fejtsd ki, mire kapnál fekete pontot, és miért. – szükséges ismernem a gondolkodásmódját, hogy megértsem felfogó képességének folyamatát. Hosszasan kifejtett egy elméletet, és most kiderül, hogy vaktában puffogott, vagy valóban rejtőzik mögötte elméleti elgondolás.
  - Valóban.
  Figyelem, ahogy az iratokra reagál. Eltökélt, mégis racionálisan áll a dolgokhoz.
  - Az egész létezésünk csalás, míg vagyunk. A rejtőzéshez sokszor kell nevet váltanunk, eltűnnünk majd újra felbukkannunk, hátteret és legalitást adva létezésünknek. Vannak erre megbízottaink, akik el tudják intézni ennek a hátterét.
  Vélhetően még ebbe sem avatták be, de az, hogy az eredeti papírjai sincsenek meg, annak viszont már nem hiszek. Legfeljebb elvették tőle. Ezt a részt megjegyzem felőle és figyelemmel fogom tartani.
  - Nem mutatom. A feladat része, hogy tanuld meg kezelni. Amibe az én segítségem nem tartozik bele. – mégis, hogy hozzám fordul segítségért, a bizalom jelének veszem. Távol álljon tőlem a szentimentalitás, a felmérés részét képezi.
  - Érdekes cél. Miért ezt tűzted ki magad elé? Mit szeretnél elérni vele? És belegondoltál abba, ha immunissá teszed fajunkat vagy jobban tudunk védekezni, ezzel elveszed azt korlátot, ami megfékezheti a fajunkat? – nem a képességeit vonom kétségbe, hanem arra késztetem, hogy gondoljon túl azon, amit elér a céljával, hiszen egy cél elérése nem csak rá van hatással.
  - Rendben? Nincs rendben. Robertnek jelezni fogom, hogy találjon számodra egy nyelvtanárt, hogy megtanítson rá.
  A ruhát visszacsomagolom, de nem adom vissza, a kezem ráhelyezésével jelzem, hogy igényt tartok az öltözetre. Jó lesz példának a fejlődésre.
  - És hogy közelebb lépj a megoldáshoz, mester ügyben. – itthon nem szükséges a karmaimat eltüntetnem a rejtőzéssel, ami inkább csak a körmeim formájában jelenik meg, a bőröm változatlan, a két ujjam között egy kis, régi lapot nyújtok át Noelnek, rajta régies írásmóddal: „ében”.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Szomb. Okt. 03 2015, 22:46

  Kyle - Noel

  -Értem, köszönöm. Amit mond, azzal valóban hosszú létet lehet biztosítani, elismerem, viszont a magam részéről lehet, ez unalmas lenne. Sok dolog kimaradt, mert már nem volt lehetőségem emberként kipróbálni, valahogy muszáj bepótolnom.
  Ezért játszik, ezért keresi a veszélyes helyzeteket és kergeti az adrenalint. Emellé pedig... kamasz. Lehet, kinövi, lehet, belehal, az is lehet, hogy egyik sem, ennek ellenére megjegyzi, amit Kyle mondott.
  -Azért, mert másként vélekedek, ezáltal türelmetlennek tűnök, holott nem erről van szó, monsieur, csupán... próbálom követni a világ rohanását, és minél előbb megtanulni azokat a dolgokat, amikre szükségem van a "túlélésre". Értem, hogy ha nincs biztos alap, kártyavárként omlik össze minden, értem, hogy a mi létünkben nem számít az idő, releváns dolog, de pont emiatt tartom sokkal veszélyesebbnek, ha ugyanabban az ütemben tanulok, mint régebben elegendő volt.
  Az  idősebbek ráérnek, hiszen mindent tudnak, de ő nem rejtőzhet amiatt, mert még gyerek, mert még nem képes arra, hogy egyedül is megállja a helyét.
  -Csodás. De... nekem tényleg nincsenek papírjaim. Eldugva élni egy csoportban, mégis miért lett volna rá szükségem?
  Sosem volt álneve, és sosem ment iskolába, hogy bármiféle hasonlót kérjenek tőle. Amíg nem futott össze Gerarddal, Raulékkal élt, el sem mozdult onnan.
  -Annyit se mutat meg, hogyan kell bármit is beállítani? Akkor legalább egy leírást kérek szépen, hogy értsem is, mire kattintok. Ilyen létezik?
  Csalódott. Nyomogathat mindent, nem probléma, de ha elrontja, akkor aztán senki semmit ne vágjon a fejéhez. Azért annyit remélt, hogy Kyle legalább az alapokat megmutatja, hogy ne vágja haza az egész gépet.
  -Azért, mert ez a kihívás. Olyasmit kell alkotni, ami működhet, ami egy pici védelmet adhat. Nem, nem érzem úgy, hogy ezzel felborítanám az egyensúlyt, viszont elkerülhetem azt, hogy ha esetleg rágyújtják a fajunkra valamelyik épületet, esélyünk legyen a menekülésre. Szerintem a klánok eleve kivetik maguk közül azokat, akik nem érdemlik meg a létet, viszont az orvtámadások ellen kitűnő lehet.
  Ha úgy gondolkodna, hogy ezzel kihúz egy éket a kocsi alól, és az elgurul, akkor kivetíthetné ezt az világra, és nem lenne fejlődés. Minden faj dolgozik az erősödésen, akkor miért ne kutathatna és kísérletezhetne olyasmin, ami pedig nekik jelent védelmet.
  -Ha ö szerint az segít rajtam...
  Legyen úgy, akkor kap egy nyelvtanárt, túl fogja élni, maximum nem kedveli. Nyúlna a ruhákért, de a jelzés egyértelmű, azt nem kapja vissza, helyette viszont érkezik egy papír. "Ében". Most ezzel mit kezdjen? Szereti a rejtvényeket, de több lehetőség van, most mégis melyik a helyes?
  -Monsieur, én nem vagyok botanikus, a szín... a fekete stimmel. Ében az ritka név, a Kő. Keressek olyasvalakit, akinek ébenfekete a haja, vagy csak a neve Ében, esetleg egy hatalmas szikláról van szó, vagy pedig rongyoljak a természetbe, és egy bizonyos fát kergessek? Esetleg... éjszakai életet élve, és csak az éjszakában létezve olyasvalakiről van szó, aki esetleg pont, hogy a fényben, a napon is létezhet? Ők legalább kevesebben vannak.
  Esetlegesen egy szójáték is lehet, aminek az egyik szava pont az ében, de most tényleg, ezzel mit kezdjen? Az éj feketét kizárja, hiszen a mestere biztos, hogy vámpír, biztos, hogy éjszakai lény, tehát ezzel simán zsákutcába futna, hacsak nem éppen az ellenkezője az, amire ez a szó utal. Kérdőn pillant Kyle-ra, hosszú játék lesz ez, előre érzi.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Csüt. Okt. 08 2015, 19:40

  Noel – Kyle

  - Lehet más a véleményed. Tenni viszont úgy teszel, ahogy elvárom, és ahogy a klán vezetői elvárják. Amit most látok az feleselés, és akadékoskodás és nem, – tartom fel az ujjam nyugodtan, beléfojtva esetleges kérdését, ellenvetését. – ezek is a klán elvárásai közé tartoznak, az illem itt fontos. Nem vagy abban a rangsorban, hogy feleselhetsz. Meghallgatlak, mert ismerni akarlak. Amit most teszel, az már illetlenség. Tudd, hol a helyed.
  És folytatja tovább. Ránézek, hosszasan és némán. Elmondta, és ezzel kész, befejezettnek tartoma tárgykört. Majd lenyugszik idővel, számtalan ifjú vámpírnál láttuk ezt, hogy aztán belesimuljon az idő nyugodt csorgásába. Ezért sem vitatkozom vele. Nem csak felesleges, rangon aluli.
  - Hogyhogy nincsenek? Ott vannak a kezedben. Majd ezt is megtanulod, miként működik a világunkban.
  Türelmetlen. Úgy figyelem, mint macska az icergő-mocorgó egeret, tudván, az idő úgyis neki dolgozik.
  - Philip fog segíteni. Ő technikai főguru, ghoul. Jelenleg szolgálaton kívül van és megbíztam, hogy ezeket tanítsa meg neked. – időm, mint a tenger, türelmemmel együtt. Így viszont Noel még több taggal ismerkedik meg a klánból és megtanulja azt is, miként viselkedjenek a ghoulokkal. Philip, ahogy mondani szokás, a laza arcok közé tartozik, kivétel, ha velem van. Tudja, mit kap érte.
  - Nocsak, mindent tudsz, minden klánról? Minden klán minden tagjával találkoztál úgy, hogy ismered is őket? Minden belső kívánalmaikat? Ismered a klánon kívül űzötteket, akiket nem csak az árnyvadászok, de mi is írtunk? – nyugodt, mégis érdeklődő a hangom, cinizmus egy enyhe színezetével. Nem dolgom lebeszélni a kutatásairól, de ha az elvünkkel szemben megy, le fogom kapni a tíz körméről. Addig azonban azt tesz, amihez kedve van.
  - A helyes válasz: köszönöm, uram. – villantom rá a tekintetem, hogy ki és mi is segít rajta.
  A kiömlő kérdések folyamára némán nézek rá. Ez jelenti azt, hogy nem fogok rá válaszolni. Én máshogy kaptam a jeleket, az élet durvábban terelt halálom után az utamra, s nem bánom. Akkor más volt az élet.

  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Csüt. Okt. 08 2015, 20:56

  Kyle - Noel

  A vezér válaszára felsóhajt, meddő vitát folytat egy öreg vámpírral, aki azért sem érti meg az ifjoncokat, mert ő megteheti. Hihetetlen. Akadékoskodik, mert nem kussol, mert nem bólogat mindenre... nem is fog.
  -Értettem, monsieur, le fogom írni, el ne felejtsem.
  Inkább nem mond semmit, ne hallgassák meg, ha minden mondandója illetlenség, mert az felesleges időfecsérlés. Kyle tapasztalt, ő nem, Kyle így látja a világot, ő úgy, még ha nem is lehet véleménye a vezér szemében. Viszont ha ennyire idegesíti őt, az egyértelmű jele annak, hogy áthidalhatatlan szakadékot lát "kettejük között", és ők sosem fognak kijönni egymással.
  Maximum Kyle is mással, ő is egy mással.
  -Az én helyem alul van... még... tudom, de... érzésem szerint nem itt.
  A szavai komolyak, így gondolja. Hiába, fiatal, képtelen arra, hogy befogja a száját, és magában tartsa a véleményét, ha nem ért egyet valamivel. Egészen másként látja a világot, más az értékrendje, más az érdeklődési köre, így a lehetetlennel próbálkozik. Az utolsó mondatán elgondolkodik, ez így van, a napnál is világosabb.
  Nem neki való ez a klánosdi, Kyle inkább dobja ki innen, már nem akar beilleszkedni, és nem is fog dolgozni rajta. Elvan ő a saját világában, a saját munkájával, a saját gondolataival.
  -Köszönöm. Megtanulok hamisítani, hogy magamnak intézzem az ilyesmit.
  Majdnem hozzáteszi, hogy IS, de végül lehagyja, így is forrnak az indulatai, ami nem látszik rajta, mert alapból is hidegvérű. Persze nem nyitotta ki, így meg sem nézte, mit takarnak, de sebaj, ettől függetlenül ennek a titkát is megfejti.
  -Rendben, még véletlenül sem okoznék neki gondot, nehogy az is a striguláim közé kerüljön.
  Forgatni kezdi a notebook-ot, majd megoldja egyedül, dehogy szól egy ghoulnak, és nem azért, mert ghoul. Nem hülye, nem lehet olyan bonyolult egy ilyen cucc, ha mindenki használja. Maximum ha kisüti, hát istenem. A következő fejtegetésre felpillant az elektornikai kütyüről, amit időközben bekapcsolt, és ezerrel kezdi el keresgélni, mi micsoda.
  -Minden vámpír alapvetően egy helyről jön, vagyis ha ez működik rajtam, akkor működik máson is. Senkit nem kérdezek meg, senkinek nem fogom ajánlani, akinek kell, majd megtalál. Vegye úgy, hogy magamnak dolgozom, mert az, akit üldöznek a saját faján belül is, az például pont én vagyok, és igen, meg fogom találni a módját, hogy kivédjem a tüzet.
  Amit és amennyit tanult, illetve tud, lehetővé teszi a kísérletezését, ha azonban már most ellenállásba ütközik, akkor bezár, és megtartja majd magának minden működő dolgát.
  Eddig sem volt túlzottan társasági lény, ezután sem lesz, nem fogja keresni a klán tagjait.
  -Köszönöm, monsieur. Örömmel veszem a nyelvtanári segítséget.
  A válasza ugyan nyugodtan hangzik el, de mégis bujtatott iróniát rejt, amit csak az vehet észre, aki őt ismeri. Betelt nála a pohár, már nem akar semmit, csak a saját karrierjét építi, senki másét.
  A kérdésözöne megválaszolatlan marad, így gyorsan sorba rendezi az opciókat, és a fekete hajú egyedekkel fog indítani. Ugyan egy itt van vele egy helyiségben, de még biztos akad néhány a klánban... kizártnak tartja a vezért, tuti nem alacsonyodik le odáig, hiszen ő csak egy újonc, mégis rá fog jönni, ki az, aki majd egyszer megjelenik. Már ha akkor még itt lesz egyáltalán.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Szomb. Okt. 17 2015, 12:06

  Noel – Kyle

  - És tartsd is be. – más talán toporzékolna a választ hallva, számomra azonban már kicsit gömbölyödtek azok a tüskés szélek a fiú részéről, ami külön figyelemre méltó.
  A válaszra nyugodtan emelem fel a fejem és fordítom felé, majd hátradőlve a támlának, összerakom az ujjaim. Semmi sietség, semmi kapkodás, komolyan tekintek a szemeibe. Le, egészen a veséig. Nem hagyom, hogy elvegye a tekintetét rólam.
  - Valóban? Tehát, ha jól értem, nem tetszik itt. Vagyis távoznál. Miért is döntöttél így? Nem is kell megválaszolnod. Szedd a sátorfádat és távozz. Staten Island határait soha többé nem lépheted át, ha távozol a szigetről.
  Várok. Kivárok. Majd lassan, míg a reakciója zajlik Noelnek, csupán az ajkaim szélei torzulnak gúnyos, lekezelő mosolyba. Részemről színjáték az egész, nem érzek felé semmi ilyes érzést.
  - Nocsak. – ha távozna, még az ajtó nyitása előtt szólalok meg, hogy mindenképpen hallja. – Hova tűntek az ambícióid? Úgy véled, hogy kijelented, a csúcsra törsz, mindenki félreáll, és meghajol akaratod előtt? – hirtelen tűnik el a kifejezés az arcomról, merevvé, érzelemmentessé.
  - Csalódtam benned. Az első akadálynál megfutamodsz, mint egy sértett kölyök. – nem nyomom meg a hangsúlyt a kölykön, az egész mondatom sokkal hatásosabb ennél, a körítéssel is lehet mélyíteni a lényegi mondanivalón.
  - Ha lennél is valahol vezető, ugyancsak pocsék vezető lennél. Valójában el se jutnál, a feléig sem. Vajon mi hiányzik belőled, hogy ne csak akard, hanem meg is tedd, hogy jó vezető legyél majd?
  Nem áll érdekemben, hogy bárkit is lenyomjak a ranglétra aljára. Mindenkinek megvan a maga aktuális helye és megvan az a helye, ahová való, ahová tart. Azt viszont nem adják ingyen én pedig nem adom könnyen. Megbízható tagokra van szükségem, és én sem lehetnék vezető, ha nem vívtam volna ki mindezt.
  Reagálás nélkül hagyom a hamisítás dolgát, az már valóban az ő dolga.
  - Nem is ajánlom. – sok tényező miatt. És mert a ghoul úgyis fel fogja majd keresni Noelt, nekem pedig beszámol róla.
  A gép láthatóan jobban izgatja, mint hogy rám figyeljen. Nem fogom elvenni a játékszerét, csupán csendben maradok, míg a hosszas ránézés után a gépre tekintek. Kapcsolja ki.
  A következőkre a könyökömre támaszkodom. Lusta ragadozó testtartásban, ami bármikor kész robbanni, lecsapva áldozatára.
  - Sehol sem vagy, hogy nekem parancsolgass, mit hogyan vegyek. Ha magadnak dolgozol, vehetem úgy is, hogy ellenem. Mindent szabad és mindent engedek, amíg az nem sérti a Törvényeket és a klánom szabályait. És miért is üldöznének? – villantom rá ismét a tekintetem.
  Még tanulnia kell a megfelelően tálalást, az egyenessége és nyíltsága, a vele együtt járó daccal, imádnivaló kölyökké teszi. Megtartom. Erről neki nem kell tudnia.
  - Rendben. Beiktatjuk az órarendjeid közé.
  Némán tekintek rá továbbra is, nem fog választ kapni. Majd idővel összerakja a darabkákat és rájön a megoldásra. Közben pedig türelmet gyakorol. És kitartást.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Vas. Okt. 18 2015, 12:12

  Kyle - Noel

  -Hogyne, feltétlenül.
  Bólint. Mindent betart, akkor olyan korlátok közé szorítja magát, amiből nincs menekvés. Rendben van, hogy akad egy hierarchia, de a merevség is csak egy darabig kifizetődő.
  Némán hallgatja végig Kyle-t, végül megint bólint, ez a lehető legegyszerűbb megoldás.
  -Nem igazán. Köszönöm, akartam kérni, hogy vessünk véget a színjátéknak.
  Mindent lepakol a kezéből, feláll, és kifelé indul, hogy összepakolja a sátrát, és eltűnjön innen minél messzebbre. Komolyan gondolja? A frászt, esze ágában sincs lelépnie, ahhoz túl sok könyvet talált, amivel még nem végzett. A kilincsen van a keze, amikor "megállítják" Kyle szavai. Lassan fordul vissza, egyenesen a vezérre pillantva.
  -Azok megmaradtak, monsieur, cseppet sem változtak. Ó, dehogy, sosem kértem ilyesmit, meg sem fordult a fejemben, sértett sem vagyok. Akkor most maradhatok?
  Karrierista kölyök, amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Szó sincs arról, hogy bármit is feladna, csupán a megfelelő helyet kell megtalálnia ahhoz, hogy nyugodtan beteljesítse.
  Érezhető, hogy azért még kamasz, szélsőséges és valóban dacos, egyszer majd kinövi.
  -Lehet, ahogy az is, hogy más is csalódik még bennem... viszont... én csak magamnak óhajtok megfelelni, nem másnak. Valaki elfogadja, valaki nem. Valakinek a szemében csak egy kölyök vagyok, aki meglépett otthonról, és megtalálta Amerikát. Meghagyom ebben a tudatában.
  Szépen lassan visszaoldalaz a gép közelébe, azaz mellé, és leül. Nem nyúl hozzá, de egész jó játék ahhoz, hogy veszni hagyja.
  -A beilleszkedés képessége, monsieur, az, hogy csapatjátékos legyek. Nem, nem vagyok az, rá kell jönnöm, és talán nem is igazán vágyom rá. Ki mondta, hogy vezetőnek készülök?
  Nem kertel, nem beszél mellé, magányos farkas, ahogy a legtöbb nekromanta. Azóta sem jött még rá arra, Raul hogy a fenébe volt képes összetartani egy olyan csoportot, amikor annyira különböztek egymástól.
  Őszinte meglepettséggel pillant Kyle-ra, honnan veszi, hogy vezetői titulusra pályázna? Ilyet sosem mondott. Ismét belemerül a gépbe, kezd rájönni, mit és hol kell nyomkodnia ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő dolgokat, de a kínos csend félbeszakítja a műveletet.
  -A szavaimban semmi ilyet nem fedezhetett fel, ami arra utalt volna, bárkinek is parancsolnék. Csupán úgy döntöttem, hogy amit magam rakok össze, azt nem hozom nyilvánosságra. Akinek kell, akinek ez az útja, és nekem találkoznom kell vele, az meg fog találni magától is.
  Olyan ígéretet nem tett, hogy amit ideérkezése után alkot, azt is megosztja majd mindenkivel.  
  Amit tesz, vagy amire készül, az semmiféle szabályba nem ütközik, ezt megnézte már, így bőven belefér a "keretbe".
  -Monsieur, miért tesz úgy, mintha nem tudná? Olyan könyvei vannak, amiből egyértelmű, hogy ön sem "laikus", hanem igenis részese a világunknak. Mutasson egy olyan klánt, vagy vámpírt, akinek nem szúrja a szemét egy nekromanta. Nem hiszem, hogy ezt önnek kellene magyaráznom, tudja, miről beszélek. Öltem már amiatt, mert az apámat el akarták tüntetni a föld színéről, pontosan tudom, mi zajlik, milyen üldözés megy a magunkfajtával szemben.
  Ezt nem igazán érti, pedig úgy véli, nem hülye, csak spéci módon adja elő, most pedig olyan értetlenül néz Kyle-ra, mintha azt mondta volna, a hó nem fehér, hanem zöld.
  A vezér nem kívülálló, tudnia kell, de miért tesz úgy, mintha fogalma sem lenne róla? Talált olyan könyvet, ami ritkaság, a fele kézzel írott jegyzeteket tartalmaz, és nem mindenki juthat hozzá, ráadásul forgatott példány.
  Kimondja, amit eddig titkolt, igen gyilkolt, gyilkolt, mert az apját akarták bántani, és ösztönösen védte.
  A kérdésére továbbra sem kap választ, tehát akkor kezdheti összerakni a puzzle-t. Minél hamarabb a végére akar járni, a leglogikusabbal kezd, aztán majd elválik.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Szomb. Nov. 07 2015, 17:18

  Noel – Kyle


  Hosszabban bólintok a válaszára. Ahogy sejtettem, nem reménytelen, csupán tele van éles sarkokkal, csiszolatlan felülettel.
  - Az egész élet színjáték. – kiváló színésznek kell benne lenni. A székemre azonban a producer van írva.
  Figyelem, ahogy végül mégsem megy ki az ajtón. A kérdésre sem pillantok fel, úgy teszek, mintha éppen az előttem lévő tabletet olvasnám már. „Játszom”. Végül felpillantok, mikor már eleget állt a csend a levegőben.
  - Ha betartod a szabályokat, igen. – amit mindenki, akinek nem a kezében van a szabály másik vége, mindig nyűgnek fog tartani. És egyben színjáték az egész világ, tele vagyunk marionettekkel.
  - A döntést meghoztad. A kérdés, hogy a súlyát is bírod-e cipelni.
  Őszinteség, furcsa szavak az emberek világában és ráadásul a vámpírok világában. Kurázsi, az van benne. Hagyom visszaülni az asztalhoz, hátradőlök a fotelben.
  - Mit jelent számodra a vezető? – csapatjátékot többféleképpen lehet játszani, majd ezt is megtanulja idővel.
  - Igen? A „vegye úgy”, az parancs. Fegyelmezz a szavaidra, mielőtt kimondod.
  Hosszasan nézek a szemeibe, várom, hogy csend legyen és kényelmetlen.
  - Addig vagy üldözött, amíg elfogadod a szerepet. – a kölcsönös csendben maradás is szerepfelvállalás, ha a másik sugallata ez volt, s a másik követte ezt a sugallatot. – Azt mondtad az imént, hogy csak magadnak óhajtasz megfelelni? Miért is fogadod el az ő kényszerüket?
  Játszma és játék az egész világ, és Noel döntése, mely szerepeket veszi fel ezek közül.
  És sokkal járatosabb a nekromantiában, mint ahogy azt előadná. Hogy ölt, nem zavar, ide tiszta lappal érkezett.
  A várakozására rátekintek.
  - Végeztünk, ha nincs más kérdésed. – vajon a sors sajátos humora, hogy a klán két végletet számlál korban?
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Vas. Nov. 08 2015, 21:49

  Kyle - Noel

  Jó darabig hallgat Kyle válasza után, de nem azért, mert gondolkodik, csupán, összeegyeztetni akarja azt, ami a szeme előtt van.
  -A kérdés az, hogy ha játék, akkor miért vagyunk túl merevek, és miért akarunk olyan szerepet erőltetni valakire, amiben akkor sem fog otthonosan mozogni, ha beledöglik is.
  Ő még keres, és amikkel eddig találkozott, egyáltalán nem jöttek be neki, azokat leste el mindegyikből, ami a saját túléléséhez szükséges.
  Szeret játszani, de az, hogy ráaggassanak egy köntöst, hogy mostantól ő ezt és ezt a szerepet kell, hogy végigvigye... az nem az ő világa, ugyancsak nem.
  -Rendben.
  A szabályokról két dolgot tud, az egyik az, hogy azokat meg kell szegni, azért vannak, a másik pedig az, hogy sajátosan kell értelmezni. Mindegyikben van kiskapu, csak meg kell találni.
  -Ki akadályozhat meg benne? Saját magamnak állíthatok korlátokat csupán, más nem.
  Minek mekkora a súlya, lényegtelen, neki ez is egy olyan dolog, hogy más mondta. Attól, mert pár embernek valami teher, az lehet, hogy neki nem az, mert nem engedi beskatulyázni magát, és nem engedi, hogy alapból elfogadja azt, valami esetleg nem sikerülhet. Olyan nincs. A kérdés viszont elgondolkodtató, mégis csípőből löki a választ.
  -Számomra egy olyasvalaki, aki a tudásával és tetteivel érte el a pozícióját. Tudja, mire van szüksége az övéinek, de nem akadályozza őket abban, hogy kiteljesedjenek. Ismeri a csapata gyengéit, erősségeit, és úgy alakítja, hogy a legkisebb gyenge pontot is ellensúlyozni tudja. Nem gátolja a szárnypróbálgatásokat, inkább ha a háttérből is, de tanácsokat ad a fejlődéshez. Így nyerhet egy igazi csapatot, mert így nem ellene fordulnak, hanem mellé állnak. Az igazi vezető kér, nem parancsol, továbbá nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha ő maga is beszáll a végrehajtandó feladatokba. Sokkal nagyobb tiszteletet tud kivívni ezáltal, mint azzal, hogy csak diktál, mert ő már megteheti. Ez... ez az igazi vezető. Ön ilyen, monsieur?
  Kérdezték, válaszolt, még ha nem is tőmondatokban, de kifejtette, mitől válik vezetőnek valaki az ő szemében. Kyle-ra pillant, kíváncsi arra, erre mit mond?
  A "vegye úgy" parancs lett volna? Dehogy, meg is lepődik azon, hogy ezt a vezér annak vette.
  -Mégis hogyan reagált volna a helyemben, ha kérdezhetem? Álljak ki a nyilvánosság elé, és védjem meg az álláspontomat, hogy miért lesz jó, amit kifejlesztek? Azzal szerintem azonnal a nyakamba zúdítok mindent, amit nem kellene. Nincs rá szükség, akkor a saját szakállamra kísérletezek, lehet ezt önzőségnek is nevezni... akkor az vagyok.
  Lehet, a csendet nem addig tartotta, mint kellett volna, de most tényleg nem érti, hol volt a probléma. Köntörfalazni nem fog, eleve nem szokott, mert az csak felesleges időpocsékolás.
  A jó előbb konkrétan elhangzott, hogy miért is lenne jó, ha az ő "találmánya" elterjedne? Sok dolog miatt, de ha már eleve elutasítás a reakció, akkor nem fog győzködni senkit. Nem ezért csinálja, nem azért, hogy még magyarázkodjon is. A következő kijelentésre megrázza a fejét.
  -Raul erről másképp vélekedne. Ő sosem fogadta el, és mégis üldözött a mai napig.
  Bár halhatatlan elméletben, mégis a fejére pályáznak, akkor mit mondjon egy siheder, akinek fele annyi esélye van a túlélésre, mint az öregnek? Na ugye?
  -Pont ez a baj, hogy nem engedek, a magam útját járom, és ez sokaknál egyenlő a renitens, engedetlen viselkedéssel. Mondhatni... lázadó kamasz, aki szembe megy mindennel és mindenkivel. Azt hiszem, ha már megengedte, hogy maradjak, akkor ezt azért odaadnám vészhelyzet esetére... fekete.
  Sok dolog van, amivel úgy tesz, mintha befejezte volna, pedig csak elnapolja, és később veszi elő. Kitartó, és ha úgy véli, márpedig igaza lehet valamiben, és elérhet valamit, akkor abból egy fikarcnyit sem enged. A cuccai között kezd turkálni, míg végül előszed egy hajfestéket és kiteszi Kyle elé. Lehet, még szüksége lesz rá egyszer, elvégre ő maga ha úgy nézi, problémás gyerek.
  -Köszönöm, hogy fogadott, és remélem, legközelebb már a megfejtéssel jövök. "Ében". Viszlát!
  Mindent összepakol, semmit sem felejt el, ma éjjel az egyetemi jelentkezését fogja megoldani, és kiismeri magát a notebook világában. Már ha a vezér most nem pipult be végleg azon, hogy pimaszul felajánlott egy hajfestéket is, mert benne van a pakliban.
  Már-már arcpirítóan pimasz gesztus volt, ezt tudja jól, ám ha a saját oldaláról nézi, akkor előrelátó. Ha nem csapják nyakon, akkor már ott sincs, muszáj elfoglalnia magát a technikai kütyüvel.

  //Ha nem nyakazol le, akkor köszöntem.Ölelés//  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Hétf. Nov. 23 2015, 00:16

  Noel – Kyle

  - Ez egy jó kérdés. – nézek rá. – A válasz megkeresése rád vár. – és így egyben értelmezni is fogja tudni. Az egészet. Értelmes kérdéseket tesz fel, a kamaszok következetlensége nincs benne.
  Hosszasan tekintek rá, miután beleegyezik a szabályok betartásába. Meg fogja szegni, tudom, én is ezt tenném a helyében, tesztelés gyanánt. Aki nem mer, az nem nyer. Kérdés, hogy meddig megy el ebben.
  - Valóban? És aki megölelt, az nem rakott rád korlátokat? Aki megszült, az sem, azzal, hogy a világra jöttél általa? –tekintek a szemeibe. – Értem. Tehát te az a csoport leszel, aki szerint csak saját magának állíthat korlátokat. Ezzel nekem korlátokat állítasz, mint ahogy mindenki másnak. Elvégre ezzel azt jelented ki, hogy bármit tehetsz. Mások kárára is. Gondolod, hogy ők nem kérik vissza a saját korlát nélküliségüket? – a tabletre tekintek.
  - Értem. – nem mondom, hogy egyetértek, de azt sem, hogy nem. Nem véletlenül. – Az, hogy ebbe a képbe beleillek-e, azt majd az idők folyamán eldöntöd. A véleményedről én nem döntök, azt neked magadnak kell meghozni. – nyugodt a hangom.
  - Mégis, hogyan értelmezzem, mint számodra mások által állított korlátot? – utalok arra, hogy nyilvánosság előtt nem védi meg az álláspontját.
  Hol a tabletre tekintek, hol pedig Noelre, kapkodás nélkül, türelemmel, nyugodtan.
  - Az Raul véleménye. Neked mi a véleményed?
  Leteszem a tabletet.
  - Mióta érdekel egy renitens lázadót mások véleménye?
  Nem értem, mire mondja a feketét, türelemmel várom, mire lukad ki a kereséssel.
  - Elég fekete a hajam. A vér megoldja a kérdést. – nem nyúlok hozzá, ha nem pakolja vissza, ott marad a festék.
  Kamaszcsínynek is vehetném, mégsem érzem, hogy az lenne, amit a festékkel leművelt.
  - Még csak egy lépéssel vagy a megoldáshoz. Türelem vezet előre. Viszlát, Noel.
  Becsukódik mögötte az ajtó, nézem egy ideig, még azt is el tudom képzelni, hogy visszajön, berobbanva, hogy itt hagyott valamit, vagy csak még egy kérdést.
  Ha pár évvel később jön, már nem biztos, hogy meghallottam volna a szavait.


  //Szintén köszöntem, a fejed a helyén maradt! Very Happy //

  Re: Könyvtár

  on Hétf. Jan. 16 2017, 22:19

  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Vas. Dec. 10 2017, 21:31

  Kyle - Noel

  Idejét nem tudja, mikor beszélt utoljára az Apjával, igaz, a napokat sem igazán követte, annyira belemerült a tanulásba, a vizsgákba és minden egyébbe.
  Most viszont hiányzik neki egy jó beszélgetés, és csak remélni meri, hogy nem bőszíti fel semmivel sem Kylet, ha már olyan szépen normalizálódott a viszonyuk.
  Pontosabban halál jól kijön Kyleal, igaz, sokat is dolgozott azon, hogy ez így legyen, és ezt nem ma szeretné lerombolni.
  Ebben hatalmas segítséget nyújtott az is, hogy szerelmes lett, ráadásul viszonzottan, ez pedig azóta is tart, egyenesen szárnyal és még mindig 2 méterrel a föld felett lebeg.
  Imádja Leot, egyedül a kísérőjét szokta sajnálni, mikor vele traktálja, mert... valakinek muszáj elmondania, mennyire szereti a férfit. Na de naponta többször? Csodálja a türelmét.
  Most viszont Apa hiánya van, ami valahol vicces, valahol érthető, de így van, ezért úgy döntött, felkeresi őt, hátha éppen akad némi szabadideje.
  Az indexét is magával viszi, elvégre befejezte az évet, még ha az elsőt is. Eleinte gondolkodott azon, két évet végez egyben, de rájött, hogy a többi szakon csak egy évet halaszthat, így azt már nem bírta volna el, hiszen most alaposan meg kell terveznie a menetrendjét, mert az egy év letelt, folytatnia kell azokat is.
  Szórakozottan indult a Társalgó felé, pár lépés után döbbent rá, hogy Kyle nem ott van, így hirtelen irányváltással folytatta az útját a Könyvtár felé.
  Ott viszont már kopog, mert szokása még akkor is, ha oda elméletben szabad bejárása van mindenkinek.
  -Jó estét! Zavarhatom?
  Csak a fejét dugja be az ajtón, megvárva a választ is.
  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Hétf. Dec. 11 2017, 01:18

  to Noel

  Az egyik fotelben foglaltam helyet a kandalló tüze mellett. Már jó ideje nem bánt a tűz ereje, sőt, a fény és a meleg kifejezetten hiányzik holt testemnek és a hosszú éveket megélt lelkemnek. Elvégre halandó testbe születtem, s lelkem egy idő után vágyott a végső megpihenésre. Bár nem tudom, lehet-e pihenni Lilith mellett majd... emlékszem a fenyegetésére és tudom, hogy be fogja váltani. Így inkább a földi létezés mellett döntök, míg csak lehet.
  Figyelem a nemzettem érzelmi életének alakulását, s nyugtázom, hogy a szerelem is jót tett neki, legalább máshol és máshogy tombolja ki éretlenségét. Leo jó hatással van rá.
  A fóliáns nagyon régi, s előszeretettel forgatom. Nem gondoltam volna, mikor írtam, hogy hatezer év után is én fogom majd olvasni a sorokat.
  Érzékelem a közeledtét, s már csak a kopogásra várok, ami hamarosan meg is érkezik.
  - Fáradj beljebb – tekintek fel, majd a mellettem lévő kerek asztalra teszem a fóliánst, s hosszú ujjaimmal mutatok helyet a szemközti fotelben.
  - Foglalj helyet kérlek. Milyen ügyben érkeztél? – csevegés vagy sem, megszoktam a modorosságot magunk között. Az emberek világában még nekem is oldottan kell viselkednem, mert kinéznének. De itt lehetek az, aki szeretek lenni.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Hétf. Dec. 11 2017, 15:48

  Kyle - Noel

  Ugyan nem türelmetlen, ám mégis alig várja a visszajelzést és amint megérkezik, már szinte ott is van Kyle mellett. A jelek szerint tényleg ki van éhezve egy jó beszélgetésre.
  -Köszönöm.
  Helyet foglal, de mielőtt átadná az indexet, természetesen megvárja az aktuális kérdést... mert így szokták. Tekintete a fóliánsra siklik, nem mai darab az feltűnik egyből, viszont nem is bámulja kitartóan, mert az egyenesen tiszteletlenség lenne.
  -Két okból kifolyólag. Elsőként ezt adnám át, végeztem minden vizsgával. Másodsorban pedig... hiányzott mind a személye mind egy kiadós beszélgetés... már ha nem bánja.
  Nem kertel, sosem szokott és mellé sem beszél, egyenesen közli érkezésének szándékát. Lehet, más kiröhögné azért amit mond, de ha egyszer tényleg így van, akkor nem fog mást kitalálni. Átnyújtja a bizonyítványt, reméli, Kyle is elégedett lesz, mert mindent megtett, hogy kitűnővel zárjon most is. Meg van néhány képe is a telefonjában, de abban nem biztos, hogy az Apja értékelné, ha körbemutogatná, miket ökörködnek Leoval, bár egy kép akad, amin szerinte annyira édes, hogy azt mindenképpen látnia kellene Kylenak is.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Hétf. Dec. 11 2017, 20:28

  to Noel

  Az indexre tekintek, majd a kezeimbe fogom. Nyitnám ki, ám a folytatás miatt az ölembe helyezem az irományt és Noelre tekintek. Bár tudok róla mindent, hűséges kísérője és felvigyázója elkíséri mindenhová, ám mégis más az, ha személyesen tudom valakivel megbeszélni.
  - A tanulmányi eredményeidet is megnézem, azonban a beszélgetés fontosabbnak tűnik számodra. Miről szeretnél beszélgetni? – Mert tény, hogy társalogni szeretne, ám valahol el kell kezdeni. – Talán Leoval vannak gondok? – A párkapcsolatokat hagyom menni a maguk útján, ám ha komoly gond van, nem vagyok rest beleavatkozni. A klán érdekei az elsők, nem a tagoké.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Hétf. Dec. 11 2017, 22:01

  Kyle - Noel

  Izgatott és lelkes egyszerre ami nála azért nem olyan szokványos, de tény, hogy mindent kiadott magából csak azért, nehogy szégyent hozzon Kylera. Nagyon reméli, hogy örülni fog az indexének is majd, mert ezen rontani nem akar.
  Ám meglepi, hogy azt az Apja későbbre halasztja, és fontosabbnak tartja a beszélgetést, titkon azért boldog emiatt.
  -Végül is mindenről és bármiről. Érdekel, hogy van, illetve el szerettem volna mondani, hogy lehet, még nem tökéletes a viselkedésem, de igyekszem. Plusz a véleményét is ki szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy félévtől 3 szakot kell vinnem, és mit tanácsol, hogyan osszam be az időmet majd.
  Megint a fóliánsra pillant aztán vissza Kylera. Fáradtnak tűnik, így feleslegesen nem is nagyon zargatná, persze tudja, hogy szólni fog, ha lezártnak tekinti a beszélgetést. Leo említésére felkapja a fejét.
  -Leoval? Neeeem, semmi gond nincsen, csak hiányzott az elmúlt időszakban, a telefon nem adja vissza a személyes találkozást... de annyira édes. Mutathatok két képet? Ezeken egyszerűen annyira cuki, de tényleg. És... és boldognak tűnik.
  Nem szokott ilyesmit csinálni, sőt, senkinek nem is mutogatja Leot így, de ezt a kettőt annyira szereti róla, hogy egyszerűen muszáj megmutatnia Kylenak.
  -[You must be registered and logged in to see this link.] meg [You must be registered and logged in to see this link.]. Mindkettőnél megleptem.
  Azonnal kikeresi őket és máris odatartja Kyle elé. Szerinte annyira édes mindegyiken, hogy ezt meg kellett osztania az Apjával is. Nem rí le róla, hogy szerelmes, dehogy.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Kedd Dec. 12 2017, 16:17

  to Noel
  Nem látok mást, mint egy szeretetre éhes fiatal lelket, tele tettvággyal és még több naivitással. Érik, látni rajta, de messze még az, hogy a saját korának megfelelő ésszel bírjon. A nevelés sokat számít, s mostani mentora jóval hatékonyabb. Már csak azért is, mert szigorúbb ultimátumot kapott. Az ostobáknak és a szeleburdiknak nincs helye a klánban, éppen ezért csak javíthat Noel viselkedésén és képességein.
  - Ugyanúgy vagyok, mint mindig, Noel, az érdeklődésed nagyon kedves számomra. Valóban nem tökéletes, az igyekezet kevés, tégy meg mindent. Nos... azt már tudod, mely tárgyak, mely irányok a könnyebbek számodra. Vegyél fel azokból többet, hogy hamar letudd, s a kötelezőket vedd fel azokból, amelyek nehezek számodra. Így nem is maradsz le, ám a végén több időd jut a nehezebben kezelhető tárgyakhoz – főként, mert addigra beérik a tanulás. Majd megérti, mi hogyan működik.
  Lilith mentsen meg attól, hogy képeket kelljen nézegetnem cukiságokról. De olyan cukisághalom van a világban, hogy már nagyon vágyom egy világégésre, hogy aztán minden sokkal normálisabb mederben haladjon.
  - Nem vagyok rá kíváncsi – zárom le a lelkes képmutogatást. Ameddig értelemben nem tud nyilatkozni a kapcsolatáról, addig nem is foglalkozom vele.  A tabletet a kezembe véve, mely a kis körasztalka szélén várakozik, a kezembe veszem, s bekapcsolva látni, hogy az egyetem elektronikus tantárgy és hallgatói jegyzéke van megnyitva.
  - Megnéztem a jegyeidet és elégedett vagyok velük. A múzeumból is kaptam értesítést és szeretnék újabb fél évvel meghosszabbítani a számodra a gyakornoki pozíciót. Ha szeretnéd, akkor újfent eligazítom a szükséges engedélyeket – az ottani klánnal és a falkával. Nem vágyom gabalyodásra.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Kedd Dec. 12 2017, 21:12

  Kyle - Noel

  Lelkesen és jókedvűen érkezett, tényleg és őszintén érdekli az Apja hogyléte is, de nem igazán tudja hová tenni, hogy Kyle ilyen hamar le is rendezi a kérdést. Ugyanúgy, mint mindig? Mégis miért? Sosem jókedvű? Vagy az ő korában már minden nap egyforma?
  -Az idő előrehaladtával már minden sablonosnak tűnik, azért mondja, hogy ugyanúgy?
  Nála még sok a változás, így elsőre furcsa, hogy ezt hallja valakitől. A többire bólint, egyértelmű, akkor melyeket kell előtérbe helyeznie, mert amivel sokkal többet küzd, az mind az üzleti menedzsmenthez kapcsolódik. Az annyira nem az ő asztala, de mindent megtesz azért, hogy kiismerje magát benne, hiszen ezt Kyle el is várja, ha már üzleti ötletei vannak. Érthető.
  -Rendben. Akkor összeszedem és kiválasztom őket. Mielőtt felveszem a tárgyakat, azért megnézi, jól gondolkodtam-e?
  Mivel nincs benne igazán otthon, ezért kéri ki az Apja véleményét. A másik két szakon tudja, mik azok, amikkel hosszabb kutatómunkát kell végeznie vagy eleve macerásabb.
  -Elnézést.
  A képeket tényleg boldogan mutatná meg, így igen csalódottan veszi tudomásul, hogy Kyle egy pillanat alatt lehűti. Nem esik jól neki, de azzal sem fáraszthatja, hogy kettejükről beszél.
  -Köszönöm. Ezen nem is szeretnék rontani. Annak pedig nagyon örülnék, ha lehet.
  Azért titkon büszke arra, hogy a Múzeumban elégedettek voltak vele, és arra is, hogy az apja is az az eredményeivel, legalább ennyi jó az egészben.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Szer. Dec. 13 2017, 18:31

  to Noel
  - Mit jelent: sablonos? – teszem fel vissza neki a kérdést. A szavaknak sokféle jelentése van, s jelen esetben nem tudhatom, hogy egy fiatal vámpír számára mit is jelent. S félreértelmezni nem vágyom.
  - Nem nézem meg. A tanácsot megadtam, a többi már rajtad múlik, felhasználod-e valamilyen módon, vagy nem. Az egy év iskolai tapasztalatoddal sokkal jobban ismered ebben magadat. Így a válaszodat is csak te tudod megadni, mint ahogy a döntés is a te felelősséged. A szándékod köszönöm, hogy megkérdeztél ebben – komolyan nézek rá. Nem vagyok elutasító, ám ezekben a dolgokban nem nekem kell dönteni, hanem neki. Ez az ő élete.
  Hosszasan tekintek rá.
  - Nincs miért elnézést kérned. Fiatal vagy és bohó, az érzelmek még dolgoznak benned. Természetes, hogy a szerelem elveszi az eszedet. Csak tudd, meddig mehetsz benne. Nem tettél semmi rosszat, hogy elnézést kérj – tisztázom a helyzetet.
  A szándékai erősek és tiszták. Csak sajnos nekem akar megfelelni, nem önmagának. Majd ezt is megtanulja.
  - Nem értem. Örülnél? Akarod vagy nem? – Tisztázom a ködös és nem érthető válaszát.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Hétf. Dec. 18 2017, 15:39

  Kyle - Noel

  -Ugyanolyan, egyforma, nem változatos.
  Erre gondolt jelen esetben. Azt nem tudja eldönteni, hogy Kyle hogyan számolja ezeket, lehet, tényleg csak évtizedekben, századokban méri az idő múlását, hát nála ez még másként van.
  -Rendben. Ez esetben annyit kérek, drukkoljon nekem, ne nézzek el semmit.
  Elmosolyodik, persze odafigyel majd és abban is biztos, hogy ésszerűen fogja elosztani, de azért mégis. Örül az apró dicséretnek is, mert tudja, hogy ez nagy szó, nem mindennap hall ilyesmit Kyletól.
  -Rendben. Azt hittem, hogy azért ennyi idő után már kicsit csökkent... a mértéke, de a jelek szerint nem.
  Most, hogy végiggondolja, igaza van az Apjának. Még mindig fülig szerelmes, és ami neki aranyos vagy édes, az másnak nem biztos, hogy az.
  -Nagyon. Igen, mindenképp. Rengeteg dolgot tanultam ott, és ami meglepett, még tőlem is tanultak.
  Szívesen tartózkodott a Múzeumban, ezt nem fogja tagadni, néhány darabot sikerült megmentenie azok közül, amik pocsékul festettek, bár olyan is akadt, amire azt mondta, ő sem nyúl hozzá, különben atomjaira hullik.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Kedd Dec. 19 2017, 18:02

  to Noel
  - Értem – bólintok. – Nos, ugyanolyan, mivel mindig ugyanúgy kelek és fekszek, ahogy a nap lenyugszik és felkél. Egyforma, hiszen tevékenykedem, beszélgetek, elmélkedek. És változatos, mivel minden alkalommal másvalakivel beszélgetek, más dolgot teszek és máson elmélkedem – nézek Noel szemeibe, ezzel kielégítve kíváncsiságát, amelyet cinizmusba és kritikába csomagolva érzékelte volna más.
  - Nem drukkolok. Amit lehetett eddigre megtanulnia, azt már tudja. Ha valamit elront vagy sikerrel tesz meg, annak semmi köze nincs a drukkhoz.
  Érdeklődéssel nézek rá. Talán mégis összekapott a mágussal?
  - Miért? Kellene, hogy csökkenjen?
  Ismét bólintok.
  - Rendben, akkor a szükséges lépéseket meg fogjuk tenni. Miért lepne meg? Mindenki tanul mindenkitől. Öreg a fiataltól, az okos a butától. Ez a világ rendje.
  Aztán ránézek, mert láthatóan beszélgetni akar. A fiatalok számára egyáltalán nem vagyok jó beszélgetőpartner. Hiányzik mögülük az idő.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Kedd Dec. 19 2017, 20:11

  Kyle - Noel

  -Ó, értem.
  A tevékenykedés oké, ha már az változatos, akkor csak jó lehet. Ha nem, akkor nem. Vajon hogy fog vélekedni pár száz év múlva? Elképzelése sincs, mert persze azt meg is kellene élnie, ha lehet.
  -Nekem még van. Én még vagyok olyan... talán babonás, hogy az is ad egyfajta plusz erőt.
  Ez így van. Nem felejtette el az ember voltát, sok minden megvan még most is benne, amit lehet, majd később levetkőzik, de most még nem.
  -Nem tudom. Mivel sosem volt kapcsolatom eddig, fogalmam sincs róla. Én örülnék annak, ha nem csökkenne, mert most boldog vagyok, de azért elgondolkodtam arról is, ez meddig tart? Azon kívül, hogy rajtunk múlik, kettőnkön. Azon a vitán kívül sosem vesztünk össze semmin.
  Jó kérdés ez, ám nem tud választ adni rá, csupán foglalkozott azzal a kérdéssel is, hogy mi történik akkor, ha ez az érzés csökkenésnek indul.
  Tényleg nem veszekedtek még, akkor persze igen, mikor Leo konkrétan rákérdezett arra, hogy ő és Kyle... na akkor igen.
  -Köszönöm. ez rendben van, csak azért ott szaktekintélyek dolgoznak, álmomban nem hittem, hogy egyszer valaki tőlem fog átvenni valamit már most.
  Hol van ő még attól, hogy bárkinek tanácsot adjon, mikor még saját magát sem építette fel teljesen, sőt.Viszont régóta érdekli valami, amit szeretne megkérdezni, maximum sosem kap rá választ.
  -Szeretném kérdeni, hogy amikor létrejön egy ilyen kötelék, azaz Nemző és Gyermek kapcsolat, akkor a Nemző mindent érez, amit a Gyermek tesz? Gondolom a fájdalmat igen, de minden egyebet is?
  Még élénken él az emlékeiben az a kép, ott Manhattanban, és a Kancellár annyit árult el neki, hogy bizony napkeltét néztek együtt... ebből sejti, hogy azt a fájdalmat Kyle átélte. Viszont ha tényleg minden egyes rezdülését érzi, akkor vajon azt is, amikor ő éppen boldog Leoval mindenféle szempontból?  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Könyvtár

  on Szer. Dec. 20 2017, 19:49

  to Noel
  Komolyan nézek rá.
  - A babonás vámpírok lesznek az őrült vámpírok és az őrült vámpírokból lesznek a hamuvá vált vámpírok. Szerintem ide más szó lenne helyes – aztán röviden hallgatok. – Szerintem éppen nem ezen kéne rágódnod. Elszalad melletted az idő.
  Aztán sóhajtok egyet.
  - Egy kapcsolat sosincs tányércsörgés nélkül, Noel. Ahol nincs tányércsörgés, ott nagy bajok vannak.
  Nem kérdezek rá, hogy valóban tudni szeretné-e a választ, így a választ adom meg.
  - Igen – a mindenre vonatkozóan. – Vannak azonban magánszférák, ahonnan a Nemző kizárja magát, mert az csak a Gyermekére vonatkozik, kivel ossza meg.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Könyvtár

  on Szomb. Dec. 23 2017, 17:31

  Kyle - Noel

  -Igaza van. Inkább csak még hiszek abban, hogy az energiák áramlása miatt egy pozitív gondolat is segítséget nyújt.
  Igazából erre gondolt, csak megfogalmazni nem volt olyan egyszerű.
  -Próbálom a pillanatokat megélni csak.
  Elmosolyodik, mást nem tehet, mint azt, hogy ezzel foglalkozik, hiszen el kell fogadnia azt a tényt, nem lehetnek örökre egymás mellett. Mit hoz a jövő, nem gondol bele inkább, most van, és a most számít, így bólint, Kylenak megint igaza van. Persze mikor nincs?
  -Azt sejtem. Bár nagy vitánk csak egy volt eddig, pont a találkozásuk után...
  Van egy olyan érzése, hogy az mindenkinek emlékezetes marad, így nem is fejti ki bővebben.
  -Ó.
  Amint elhangzik a válasz, nyakig vörösödik, zavarában a szeme elé teszi a kezét és húzza végig az arcán. Jó két percig megszólalni sem tud, de sejthette volna, hogy minden területre érvényes ez a kapocs, hát persze.
  Hálásan pillant Kylera, neki ez még igen kényes téma, bár Apja a kezdetek óta tudta, hogy nem az ellenkező nemet kedveli, ő erre később döbbent csak rá, így arra is, hogy szerelmes a saját Nemzőjébe. A többit inkább nem is említi.
  -Mennyire tartaná helytelennek, ha felállítanék egy kis fát és feldíszíteném? Na nem a mai szokásoknak megfelelően, az a kereszténység sajátja. Megengedi?
  Ezzel a gondolattal már tavaly is eljátszott, hogy az előtérbe helyez egyet, annyira helyes lenne ott, persze akkor még volt elég baja, így nem jutott a megvalósításig.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.

  Ajánlott tartalom

  Re: Könyvtár


   Pontos idő: Csüt. Jan. 17 2019, 17:20