Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Fangtasia
by Ethan Keon O'Brien Vas. Jan. 13 2019, 00:10

» Jazz lakása
by Marcus Van Beest Szomb. Jan. 12 2019, 23:07

» Felix Cordero
by Felix Cordero Szomb. Jan. 12 2019, 21:21

» Theo szobája
by Theodore Miles Montgomery Vas. Jan. 06 2019, 23:03

» Long Island villa
by Admin Vas. Dec. 30 2018, 15:52

» Cox professzor irodája
by Thomas Montgomery Csüt. Dec. 27 2018, 20:42

» Barclays Center
by Admin Hétf. Dec. 24 2018, 19:06

» Jody's
by Satarel Shayeh Vas. Dec. 23 2018, 19:27

» Conrad New York
by Zyanya Ixchel Szomb. Dec. 22 2018, 12:07

» Folyosók
by Caleb Shayeh Szer. Dec. 19 2018, 00:00

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Társalgó

  Share
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Társalgó

  on Kedd Jan. 20 2015, 17:11

  First topic message reminder :

  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Kedd Okt. 18 2016, 20:48


  Noel – Kyle  - Azt mondtad, nem akarsz senkinek sem megfelelni – nézek rá jelentőségteljesen. Figyelek, mindig is figyeltem, minden egyes szavára.
  - Költői megjegyzést mondtam – vagyis választ nem vártam rá. Aztán bólintok. – És mit mondtam ezzel kapcsolatban, Noel? – várok egy keveset, majd folytatom.
  - Ha túl őszinte vagy, magad alatt vágod a fát. Ha nyersen vagy őszinte, vagyis úgy mondod ki a gondolataid, ahogy éppen megfogannak, akkor figyelmen kívül hagyod a társas kapcsolat fontos alapszabályát: ne sértsd meg a másikat, még ha éppen negatívan állapítasz meg róla valamit. Sokféleképpen lehet fogalmazni és kinyilatkoztatni az őszinteséget Noel. Becsülöm, hogy őszinte akarsz lenni. Ahogy viszont ezt űzöd, megteszed, azokra a fentiek érvényesek: folyton belemászol mások önérzetébe. Elvégre te is felkapod a vizet, ha éppen úgy válaszolok, ahogy te nekem és olyan litániát levágsz, hogy ezért már az első szónál ki kellene tépni a gigádat – nem ráncolok homlokot, nem vonogatok szemöldököt, hangszínem sem változik. Komoly, nyugodt hangon beszélek Noellel.
  - Ez is költői volt – teszem utána a jegyek és az ellentmondásra adott válasza után.
  - Aki hangosan gondolkodik, az ostoba és meggondolatlan. Könnyű célpont az ellenségeinek és ezzel veszélybe sodorja a barátait is. Felfeded a gyenge pontokat, vagy éppen a fontos információkat. A bölcs tudja, mikor kell hallgatnia és miként forgassa meg szavait, amik igazak, ám egyúttal védik is önmagát és mindazokat, akik fontosak a számára. Te ostoba akarsz maradni, Noel?
  Érdeklődéssel felvonom a szemöldököm.
  - Ha te teszel a Kancellár dolgaira, akkor ugyan mitől várod el, hogy meg foglalkozzon veled. Ezt hívják kapcsolatépítésnek és megismerésnek. Ezek szerint te csak magadat akarod megismertetni másokkal, visszafelé már nem működik? Nevezz meg a klánból csak egyvalakit, aki ilyen – nézek mereven Noel szemeibe. Helyére akarom pakolni a szétfelé száguldozó gondolatait.
  - Rendben. Nézzük ezt az oldalát. Azt mondod, hogy ha nincs szabály, az a jó? Kérdezek: akkor mi alapján tudtál egyetemre jelentkezni? Mi alapján tudtál tantárgyakat felvenni? Mi alapján ismered meg a világot és vagy abban biztos, hogy értik, amit mondani akarsz? Mi alapján tudod, hogy kinek miként kell köszönni és megszólítani? És te akkor milyen, ezek szerint nem létező szabály szerint ragaszkodsz a saját szabályaidhoz, amit nem tudsz szabályok nélkül érthetően kifejteni és kifejezni mások számára, hogy érthető legyen.
  A székem karfáján dobolok egy sort.
  - Greymark volt dékán tündér. És te képes voltál ennyi ideig vele lenni úgy, hogy nem csábított át, nem kötött veled szerződést. Általában az agyalágyult defekteseket képesek megvezetni a tündérek. Akkor ki is a defektes?
  Az utolsó kérdésére benyomom a konzolt.
  - Úgy is mondhatjuk. Kiruccanok a régi otthonomba – tudom, hogy a titkárom venni fogja a lapot és jelzi a manhattani klánnak, hogy a területükre lépek, a többi nem érdekel. Felemelem a kezem a konzolról, a vonal megszakad, egy máris, uram-ot visszhangozva a szobában.
  - Csakhogy a rövid táv azt jelenti Noel, hogy egy ideig én leszek a határod Gyere velem.
  A tetőre tartok, Noelt a vállánál fogva tartom magam mellett, erőszak nélkül. Remélem, hogy velem tart. A helikopter zúgó hangja már pár emelettel lejjebb is hallható. Nem szólok semmit, a helikopterben sem, csak akkor, amikor már landolt az egyik, saját bérlésű tetőmön. Este van már, de nem olyan késő, hogy üres lenne a város. Pláne ez.
  - Akármi történik, Noel, a feladatod az, hogy figyelsz és megjegyzel mindent.
  Az egyik parkhoz tartunk, útközben kérek két kávét, hogy legalább látszatra úgy nézzünk ki, mint akiknek okuk van egy padon ücsörögni. Az egyik poharat Noel kezébe nyomom és leülök az egyik üres padra, ahol kényelmesen belátni a terepet.
  - Mindenkit figyelj meg, Noel, senkit se hagyj ki. És azt is, hogy miket beszélgetnek.

  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Társalgó

  on Kedd Okt. 18 2016, 21:59

  Kyle - Noel

  Minden mondatára emlékszik amit kimondott, így a megállapításra bólint, de kivételesen meg sem nyikkan. Sértés és nem sértés, ez egy olyan útvesztő, amit igazán megismerni nem lehet.
  Az utolsó mondatra ismét bólint, és csak utána kérdez.
  -Azt mondja meg, monsieur, ha finomkodok, tudom, hogy azzal elnyomom az élét, de... akkor nem esik abba a hibába valaki, hogy előbb utóbb a hazug útra tér?
  Nem ehhez van szokva, azt látta maga körül mindig is, hogy vagy megmondja, vagy meg se szólaljon. Ha tompít, akkor félrevezeti a másikat, és nem biztos, hogy érti, mit mondott és miért. Ha nyers, akkor meg tessék, belegázol másba.
  Azt sem igazán sikerült még megfejtenie, hogy tulajdonképpen egy ifjúnak miért kuss a neve? Legalábbis a Kancellár mindig ezzel jön, ami azért vicces, mert ezzel íz erővel akkor bevonulhatna egy szerzetes rendbe is.
  Határozott véleménye van, és ez megint baj... lehet rossz fajba került, neki nem itt kéne lennie ezek szerint, vagy már tényleg nem tudja.
  -Ó.
  Elakad, ha most minden költői, akkor abból hogy lesz beszélgetés? Ha pedig megszólal, egy pillanat alatt képes bárkit felpaprikázni. Otthon ezzel nem volt problémája, ott megértették és ugyanezt kapta viszonzásul.
  Gerard mellett sem kellett figyelnie, igaz, nem is azzal volt elfoglalva, hanem a saját túlélésével, amit egyedül kellett megoldania.
  Nem kapja fel a vizet, őt még sosem látta senki idegesnek, ez valahogy mindig elkerülte, annak idején is azt mondták róla, nem éppen infarktusban fog elhalálozni... hát abban már biztos nem.
  -Nem, monsieur, sok mindennek tartom magam, de ostobának nem. A Kancellár sokat beszél a 18. századról, de lassan többet tudok a rizsparókáról, mint másról. Értem én, hogy ez a kedvence, csak most... a 21. században vagyunk. Jagnácska.
  Ismerkedés és kapcsolatépítés, igen, ez is jogos valahol, csak egyszerűen nem találja az öreggel a közös hangot. Valami valahol mindig kisiklik.
  Az, hogy mondjon valakit a klánból, tud. Jagnát imádja, talán ő az egyetlen, de ahogy előadja a kíváncsit, és közben magával van elfoglalva, az óriási.
  -Tudja, hogy milyen szabályokra gondolok, azokra az elavultakra. Más az, amikor magamnak állítok fel, és más, mikor rákényszerítik valakire, mondván az bevált. Az utóbbinál minimálisra csökkentik a tapasztalás lehetőségét.
  Amiről tanulmányt is írt, arról beszélt, amiből szerinte túl sok van, és olyan mereven ragaszkodnak hozzájuk, hogy azzal keserítik meg a saját létüket. Szerinte.
  -Valami még sem stimmel.
  Robertet csípi, hatalmas koponya, és ha valamit, hát azt tényleg bánja, hogy visszavonul. Nagyon.
  -Rendben.
  Nem hülye, tudja, hogy ez nem jelent jót, pláne helikopter... most Kyle vagy lehajítja menet közben, vagy egyszerűen lepakolja máshol és kész. Manhattant látva erre következtet.
  Figyeljen és jegyezzen meg mindent. Bólint, a kávét megköszöni, elcipeli azt, nem probléma.
  A padnál felsóhajt, és majdnem csípőből csúszik ki a száján, hogy hallhatóan semmiségekről, lényegtelen dolgokról beszélnek, de egyelőre csak leül.
  -Jól sejtem, hogy kitesz a klánból? A napfelkeltéről már nem fogok tudni beszámolni.
  Elmosolyodik, bár látott rengeteget, de az évekkel ezelőtt volt. Most ezt egészen más szemszögből is megfigyelheti.
  Addig viszont van pár órája, így a neszekre koncentrál, a pikánsabb részeknél inkább beleharap az ajkaiba, ne röhögjön hangosan.
  Rémes az a kavalkád és rengeteg hang ami egyszerre érkezik, a nem létező problémából is elefántot gyártanak. Kezdi értékelni, hogy nem ebben kellett felnőnie.
  Hirtelenjében nem gondol arra, hogy összerakja a darabkákat, pedig elhangzott az is, hogy régi otthon...  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Csüt. Okt. 20 2016, 21:52

  Re: Társalgó

  on Hétf. Jan. 16 2017, 22:20

  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Társalgó

  on Pént. Márc. 24 2017, 18:51

  Kyle - Noel

  Nem telt el sok idő azóta, amióta új életet vagy létet kezdett, mégis úgy érzi, hogy sokkal gyorsabban fejlődik, mint tette ezt annak előtte. Hogy ez minek köszönhető, nem találgatja, amit megfigyelt saját magán az az, hogy sokkal nyugodtabb, sokkal megfontoltabb, és nem hazárdirozik folyamatosan, mint akár még két hete is.
  Akkor konkrétan a létéért küzdött, az volt a tét, ma már nem, talán ez is közrejátszik a változásában.
  Az új Bestiát szereti, sokkal több közös van bennük, mint volt az előzőnél, vele egyszerűen nem voltak olyan szimbiózisban mint most. Mintha akadályozták volna egymást.
  Lehet, erre a változásra volt szüksége, hogy ne rohanjon a vesztébe? A jelek szerint igen. Azóta egészen megbarátkozott azzal az érzéssel is, amit a Nemzője irányába táplál. Elsőre nagyon furcsa volt, hiszen ilyenben sosem volt része, sosem alakult ki, most pedig jött szinte azonnal. Az is furcsa, hogy érzi Kyle minden rezdülését, ami mindig arra emlékezteti, most már nincsen egyedül. Ráadásul a klántagok is mellé álltak, s először azt gondolta, az atyja miatt, azonban kiderült, hogy nem csak amiatt. A Kancellár elárulta neki, hogy az a változás amin keresztül ment, az nyerte el sokak tetszését, mert megküzdött a létéért, megküzdött az elfogadtatásért, amivel bebizonyította, hogy ugyan nagyon ifjú, heves és vakmerő, de kitartó és küzdő típus, aki nem adja fel.
  Ugyan eldöntötte, hogy nem fogja lépten-nyomon zargatni Kylet, azonban van néhány dolog amit elfelejtett megkérdezni, ráadásul akad néhány ötlete, amit szeretne az Atyjával megosztani. Tudja, hogy hol találja, így egyenesen a társalgóba megy.
  -Jó estét Zavarhatom kicsit?
  Még nem lép be, valamit láthatóan tart odakint, viszont ha igen választ kap, akkor becipeli a hatalmas táblát is.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Vas. Márc. 26 2017, 19:40

  Papírokat írok alá, mikor megérkezik az üzenet, Noel vár rám.
  Egészen megváltozott, mióta átöleltem, s a klán hangulata jelentősen javult irányába. Utóbbi sokkal inkább annak köszönhető, hogy Noel megérett a befogadásra, az átölelése pusztán hab volt a tortán.
  Folyamatosan érzékelem jelenlétét, érzelmeit, s gondolatait is, ha nem lennék elég diszkrét, s hagynék számára szabadságot és függetlenséget. Ellenben számára a belémpillantás akkor lehetséges, ha ezt megengedem a számára.
  Mégis, furcsa ez az érzés. Kit utoljára beöleltem, nem volt ennyire... megfelelő. Meg is lett az eredménye. Sosem volt bajom a lázadással, ha annak van értelme.
  Leteszem a tollat, s a becsukott mappát átnyújtom a titkárnak, majd átsétálok a tárgyalóba, nem sokkal utánam érkezik Noel is.
  - Jó estét. Gyere be – foglalok helyet, s várakozóan nézek rá. – Miért szeretnél velem találkozni?
  Távolságtartás mentes a kérdés a testtartásom, noha egyenes derékkal ülök, a támlának nem támasztott háttal.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Társalgó

  on Vas. Márc. 26 2017, 21:23

  Kyle - Noel

  Sokat dolgozott az elmúlt héten, míg összeállította az anyagot. Ugyan a Tárgyalóban is van tábla, mégis sajátot visz, hiszen azon vannak az ábrák és társai. A pen drive a zsebében van, azon meg a többi anyag, csak tudja beüzemelni, hiszen nem próbálta ki, de csak nem ütközik akadályba.
  Azon nem gondolkodott, hogy Kyle mennyit tud arról, mi jár a fejében, elkönyvelte, miszerint konkrétan mindent, de ennek ellenére nem változtatott, nem viselkedik másként, mert mégis mi értelme lenne? Semmi. A Kancellártól tudja azt is -mondta ő, hogy pletykás, senki nem hitte el neki-, Kyle előző Gyermeke milyen is volt pontosan, így azzal együtt amit az Atyjától hallott Manhattanban, sajnos tökéletesen egyetért a döntéssel, nem mintha ez bárkit is érdekelne.
  Most sokkal jobban izgul amiatt, vajon Kyle mit fog szólni a terveihez. Amint mehet, be is húzza a táblát, és beállítja a másik helyére, pillanatok alatt összedugja a projektort, a pen dirve-ot, de még nem indítja el.
  -Két dolog miatt kértem találkozót. Az egyik, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan szólítsam, a másik pedig, hogy lenne néhány ötletem a sziget kihasználását illetően, és ezeket meg szerettem volna mutatni.
  Mivel tisztában van azzal, hogy Kyle mennyire elfoglalt, nem is akarja rabolni az idejét, azonnal belekezd. Az első képen a sziget egy olyan területe látható, ami hajókikötőként is funkcionál, és pontosan ebből fakad az első ötlete.
  -Amikor bejártam a szigetet, feltűnt, hogy nagyon sok turista érkezik hajóval, és hallottam, hogy igényelnének amolyan sétahajózást is, ami jelenleg nincs. Azonban az jutott eszembe, hogy egy átlagos sétahajózást fel is lehetne dobni, mégpedig úgy, ha amolyan kalózhajót létesítünk, beöltözött személyzettel, valamint egy esetleges tengeri csatában is részt vehetnének. Ez fogyasztást is vonna maga után, ami a sima sétahajókon nem mindig akad, illetve gy máris kétféle jegyet lehetne árulni. Egy a sima körbehajózásra, fényképezkedésre, egy pedig a csatában való részvételre.
  Illusztrálta is az eseményeket, ezeket is megmutatja a projektoron, hogyan is festene, illetve a tábla első pá grafikonját, mennyivel sikeresebbek azok a cégek, akik ebbe is beleinvesztáltak. Egyértelmű profitot hoz, igaz, a hajók kivitelezése sem éppen két fillér, de így viszonylag hamar vissza is hozza az árát. Görögországban van ilyen, és a turisták imádják.
  -A másik ötletem a temető. A vendégek többsége sok helyen számolt be paranormális jelenségről, és arra gondoltam, mi lenne, ha erre mi rásegítenénk egy kicsit, és lenne amolyan kísértet túra éjszakánként.
  A hirtelen kikelő csontvázak vagy felbukkanó alakok... tulajdonképpen nem is járna olyan messze az igazságtól. Ott van például a templom is, ami a mai napig vonzza a turistákat pont a halott katonák miatt, akik az annak idején kórházként működő területen vesztették életüket. Vagy akár az erdő, ott is hírt adtak ilyenekről, hát akkor miért ne lehetne a temetőt is használni? Egy-két csontvázat én is össze tudok hozni, hogy a kellő időben vagy alakban jelenjenek meg. Úgy vélem, hogy ez is kellő hozamot termelne.

  Ezt a tervét is szépen illusztrálta, térkép is van, mutatva, hogy nem is olyan messze a temetőtől találhatóak azok a helyek, ahol bizony észleltek aktivitást. A táblán is mutatja, milyen alakokra gondol, mennyire keresett az ilyen lehetőség, és hogyan hidalható át, ha esetleg forgatócsoport akarna errefelé kutatni.
  -Ezek lennének, vagy... nagy hülyeség?
  Érdeklődve pillant Kylera, tudja, hogy ők nem szálloda, de ez itt senkinek nem jutott eszébe, holott minden adott lenne hozzá.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Kedd Márc. 28 2017, 10:34

  Némán figyelem tevékenységeit, megvárva, míg mindennel készen lesz. Már régóta nem vagyok türelmetlen.
  - Szólíts Kylenak magunk között – biccentek, mintegy újfenti bemutatkozásképp. – A külvilág felé csakis Mr Chairmanként nevezhetsz, klánon belül, mások előtt, klánvezérnek, vezérnek, másokkal beszélgetve a Nemző is megfelelő.
  Szigorú az etikett, s szeretem betartani, betartatni. Ez is segít a Gyermekeknek beilleszkedni.
  Figyelem a képeket, majd ismét Noelre siklik vissza a tekintetem.
  - Mi alapján állapítottad meg, hogy milyen a sétahajózás Staten Islanden?
  Rohan, már megint rohan. Fiatalság. Megvárom, amíg válaszol.
  - Vannak sétahajózásra lehetőségek Staten Island körül. Körbenéztél a sétahajózási feltételek teljesülésének?
  A szobor miatt szigorúbbak a feltételek, s egy természetfeletti sem engedheti meg magának, hogy a fő támadási lehetőségek egyikét kézen kívül hagyja. A hajózás hozzánk került, a szigeten lévő repterekkel együtt.
  - Utánanéztél a tematikus hajózási feltételeknek is?
  Sérthetne, hogy voltaképpen elmaradottnak tekinti a szigetet. Az elzárkózás nem jelent maradiságot, majd megjegyzi. Valamiből a klánnak is léteznie kell, s uralnia kell a szigetet.
  Alaposságban még szükséges tanulnia Noelnek, a lelkesedéssel már kellően rendelkezik, eddig ennek sem volt hiánya. Méltányolom mindezt, s tudom, kérdéseim rávezetik arra, miként és mivel tud elindulni, ha beleegyezést kap. Elég felnőtt már ehhez, s a többihez meg fel fog nőni, bízom benne. S Noel észreveheti azt is, hogy komolyan veszem a szavait, igyekezetét, s valóban vele foglalkozom.
  - Körbekutattad a látogathatósági kérdést a temetőt illetően?
  Végighallgatom, majd tovább figyelek Noelre.
  - Szeretném látni az üzleti terveket, az előzetes piacfelmérési eredményeket, az ezeken alapuló további tervezetet – az üzlet az üzlet, s abban jó vagyok.
  - Vizsgáld meg az igényeket, s azt is, hogy a környékre és a köztudatra milyen káros hatással lehet – ha a közösség nem engedi mindezt, vagy nagyobb kára származik ebből, mint előnye, általában elkaszálják.
  - Három hónap múlva kérem mindezt.
  Ez rengeteg munka, rá fog jönni, hogy egyszerre kettőt nem fog tudni véghezvinni, már a piacfelmérés is rengeteg energiát fog felemészteni.
  - Tábla pedig ott van – mutatok a másik táblára, s a vetítővászonra, amit le lehet húzni.
  Érdekelnek a tervei, az is, ahogy kivitelezi, tervezi, s ebben megfelelő segítséget fog kapni. S arra is kíváncsi vagyok, ezeket, amiket most kapott kérdéseket tőlem, miként fogja megválaszolni.
  - Hogy vagy? – térek át rá. Érzékelem általában hogy van, viszont hiszek a kimondott szavak erejében.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Társalgó

  on Kedd Márc. 28 2017, 20:52

  Kyle – Noel

  Rájött, hogy fogalma sincs arról, mi a szokás, és most már kérdez, mintsem belefusson egy félreértésbe.
  -Rendben, köszönöm. Gondolom továbbra is magázom, ugye?
  Az első felére bólint, azt alaposan észbe vési, aztán ismét kérdez, mert ezt az előbb meg kihagyta., annyira izgult azon, Kyle miként fogadja az ötleteit.
  -Körbejártam a szigetet, és hallottam néhány véleményt. Élvezik, de sokszor elhangzott a példálózás Görögországgal, miszerint ott mennyire kedvelték ezt a programot. A szigetet minden tekintetben kitűnő pihenési formának tekintik, azonban ezért az egy programért képesek lennének inkább odautazni. Ezért gondoltam, hogy ha ennyire tetszik a sziget a vendégeknek, akkor ezzel visszajáró vendégekké lehetne tenni őket.
  Körbekérdezett, beszélgetett turistákkal is, akik elmondták, a sziget csodaszép, és nagyon szeretik ezt a lehetőséget, hogy hajóval mehetnek egy darabon, megállhatnak, nézelődhetnek. Valamelyikőjük magától mesélt a görög tapasztalatairól, és hogy visszajáró vendégek emiatt.
  Akkor fogalmazódott meg benne, hogy ne kelljen már annyit utazni egy ilyenért, és ha ezt még egy úgymond tengeri csatával is meg lehet spékelni egy csapatépítő tréning keretében akár, az jó lehetne.
  -Igen, utána. Azt is tudom, hogy a klán működteti. Mivel ez egyfajta programnak minősül, így beleférne a területbe, csupán bővíteni szükséges a tevékenységi kört egy bejelentéssel, miszerint ez rendezvénynek minősül. Ha az italfelszolgálást nézem, az valóban vendéglátó ipari tevékenység, azonban ez a sétahajókon is van, így nem okozna plusz befektetést, viszont pluszt hozna és hírét vinnék a világban, mennyire sokoldalú a szolgáltatás.
  Amennyire tőle telt, utánanézett a dolgoknak, persze nem teljes körűen, hiszen sok mindenbe nem láthat bele, nem teszik lehetővé. Igaz, hogy a program-rendezvény közötti különbségbe belegabalyodott, és még mindig nem tiszta neki, hogy a sétahajózás ha program, akkor egy csata miért rendezvény, amikor egy ásványvásár is az, de nem baj. Amit tudott, megtett. Bólint, azért nem felkészületlenül jött ide, csak lehet, rosszul építette fel a prezentációját. Sőt, biztos.
  -Utána. Tengeri hajózásnak minősülő tevékenységről van szó, azonban mivel nem nagy utat kell megtennie, hanem végeredményben a part közelében történő mozgásról van szó. Tehát az meghatározott útvonalon történik, személyszállítással egybekötve, és nem lényeges a technológia sem, illetve a hajó nagysága sem.
  Ezt megnézte, igen, még papírokat is hozott róla, hogyan is néz ki pontosan. A kategóriáknak is igyekezett utána járni, mi szükséges egy ilyen vállalkozás elindításához, de ha van engedély, vizsga –márpedig kell, hogy legyen valakinek, hiszen akkor a sétahajók sem működnének-, nem okoz problémát, csupán be kell jelenteni, hogy változás áll be a tevékenységi körben.
  -Aaaazt nem. A temető az kimaradt.
  Ha valamivel nem foglalkozott behatóan, azok a temetők. Annak idején sosem érdekelte, mikor lehet azt látogatni, lényegében ott élt, vagyis szinte mindig ott volt. Akkor miért kell ehhez látogatási idő? Minden esetre zavarba jön, mert erre aztán annyira sem gondolt, hogy semennyire.
  -Azok vannak, legalábbis a kalózhajós ötletemre. A görög mintának jártam utána. Ott, amikor bevezették ezt a szolgáltatást, eleinte csupán kettő hajó működött. Egy kalózhajó sétahajóként funkcionálva, egy pedig ugye a támadó kalózegységet alakította. Akkora sikere volt, hogy a tengerparti forgalom, valamint a cég forgalma egyszerűen megtriplázódott egy félév leforgása alatt.
  Azt gondoltam, persze, ez a kezdeti lelkesedés, de tévedtem.
  Az első évben maradt ez a tendencia, a második évben dupla forgalmat könyvelhettek el, és tény, a harmadik évtől kezdve ez csökkent egy picit, de még mindig folyamatosan emelkedik, és a világ minden tájáról érkeznek vendégek, hogy kipróbálhassák.
  Ezen felbuzdulva hirtelen megnövekedett a hasonló szolgáltatást nyújtó társaságok száma, hiszen jó üzletnek és befektetésnek bizonyult. Mára egy kézben van az összes, persze ezt a vendégek nem tudják, azonban a hajók legénysége tulajdonképpen versenyzik egymással, aznap kinek sikerül a nagyobb forgalmat termelnie.

  Készített egy profitelemzést is, mutatva, hogy milyen mértékű fejlődésnek indult az a görög cég, és ez akkor sem csökkent jelentősen, amikor más társaságok is be akartak szállni az üzletbe. Az, hogy egy kézbe került az egész azt nem tudja, hogyan sikerült, de tény, mindenképpen kifizetődő befektetésről van szó.
  Az éves ráfordítás szinte elenyésző a termelt nyereséghez képest, és mivel Amerika a minél nagyobb minél hosszabb elv alapján működik, elsők lehetnének ezen a területen.
  -Csináltam kimutatást az igényekről is, 90%-os lett, a maradék 10%-ot maga a sétahajó sem érdekli. Felmértem az amerikai piacot, ilyen még nincsen, mindenki az óceánjárókba invesztál és világ körüli utakban gondolkodik. A görög partokhoz viszont rengeteg amerikai utazik, akiknél a programban szerepel ez a kalózhajós megoldás, vagyis úgy tűnik, igény az van rá, csak lehetőség nem.
  Egy részletesebb üzleti tervet is alkottam, hogy ez mit jelentene pontosan. Két hajót vonna el a mindennapi sétahajó programból. Hatalmas átalakítást végezni nem lenne szükséges, láttam olyan példányt, ami tökéletesen megfelelne a célra, kormánykerék van, hely van, maximum középen egy bárpult kialakítását tenné célszerűvé. A vitorlák megvarrása, ha megbízással történik, akkor drágább, de ha csapatmunkában, akkor sokkal olcsóbb. Tudom, én részt veszek benne. Egy festés esetleg az, amit még ha beleszámolunk, de lényegében szinte pillanatok alatt visszahozná a kiesett idő és forgalom árát.
  Illetve, találtam az egyik kikötőben három nagyobb hajót, majdhogynem teljes mértékben úgy festenek, mint egy kalózhajó. Gazdátlanok, a hajótemetőbe akarják hozni őket, senkinek nem kellenek. Rákérdeztem, nincsen különösebb bajuk szerkezetileg, csak senki nem akarja felújítani. Egy pillantást megérne szakavatott szemeknek is talán, hátha, és akkor konkrét kalózhajókat nyerhetnénk velük.

  Ezeket az ábrákat is megmutatja, illetve leteszi Kyle elé, mert papíron is léteznek, szépen rendszerezve, de még gépen is megszerkesztett minden,t amit kellett.
  Levezette az igényeket is, és az üzleti terve is látható kétféle opcióban. Az egyik, ha sétahajó átalakításról van szó, a másik, ha azokra a példányokra tesznek szert, amiket elhagyatva talált és pont ide akarják szállítani a hajótemetőbe. Azt nem tudja sajnos, hogy mikor, de az állás nem biztos, hogy jót tesz nekik, mert ki tudja, meddig tart.
  -De a temetőnek… nos, annak nem jártam utána. A szellemek sosem követnek semmiféle napirendet, így nem is gondoltam rá, csak beugrott. Akkor, akkor ezeket megkérdezem… lehet, több szívbeteg lesz.
  Ez igaz, álmában sem gondolta, hogy arra is figyelni kell, na de ha van ilyen menetrend, senki nem fogja elhinni, hogy itt léteznek paranormális tevékenységek. Vagy kiírják, hogy délelőtt 10-től este 7-ig? Az olyan vicces, senki nem venné komolyan.
  Bólint, 3 hónap elég lesz hozzá, bár amennyivel egyszerűbbnek gondolta a kísértet túrát, most az látszik bonyolultabbnak és nem is kicsit. Persze a kalózhajós projekten is van mit finomítani még.
  -Oké.
  Saját táblát készített csak azért, hogy mindent fel tudjon rajzolni, képeket tűzni, erre kiderül, hogy a Társalgóban is van. Ciki. A vászonra már csak elvigyorodik zavarában, de azért igyekezett, szó se róla. Projektor volt, a vásznat elfelejtette, még jó, hogy fehér a fal.
  -Jól, köszönöm, sokkal jobban, mint voltam. Nem vívok annyit magammal, mint régebben, és még az sem zavar, hogy van, amit ismét gyakorolnom kell.
  Tényleg kitűnően érzi magát, nem erre számított, szóval ezzel saját magát is meglepte. Az igaz, hogy például az önuralma igencsak lecsökkent, ám ennek ellenére sokkal jókedvűbben alkalmazza a feladatokat, mint annak idején. Az pedig, hogy nem a küzdelmeire figyel az külön jó, mert így sokkal több energiája jut másra.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Szomb. Ápr. 01 2017, 21:53

  Biccentek egyet. Valóban egészen más lett jellemben. Ez a köszönöm sok plusz jelleggel bír.
  - Én tegezni foglak, tőled pedig a magázást várom el – mint régen. A tisztelet jele, s egyben a rangsor jelzése is. Legfőképp abban segít, hogy akiben vannak szemtelenségre való hajlamok, a közvetlen hangnem kivágásával valóban képződik egy határvonal a lehet és nem lehet között.
  - Kérdőívek, felmérések? Egyet sem látok. Szóbeszédre, ami elszáll a szélben, nem lehet céget alapozni. A kérdőíveken alapul az, merre lehet majd továbbmenni, s igényel-e további kutatást, felmérést a terep. Arra is választ kapsz, hogy a felszíni, szóbeszéd alapján kapott információk elvesznek, a kérdőívben kizárhatod ismétlő kérdésekkel a nem valós információkat. S nem mellesleg, ha te jártad körbe a szigetet, csak éjszaka tudod megtenni. Ki hajózik éjszaka? És mi lesz a nappali vendégek igényeivel és a tőlük befolyó bevételek hiányával?
  Lelkes, de tapasztalata, s valójában racionális észjárása további fejlesztésre szorul. Személy szerint nem vágyom rá, s nem is fogom felügyelni ebben. A nemzője vagyok, az én felelősségem a személy nevelése, nem üzletemberé. Klánügy a tevékenysége, pusztán ezért adom meg számára a kezdő löketet. Engedélyem nélkül a szigeten semmibe sem kezdhetne bele, s inkább most fektetek időt és energiát ebbe, mint a későbbiekben elsikálni a hibákat, amik észrevehetőek. Ha tanulópénzt fizet, azt hagyni fogom a számára. Máshogy senki sem tanul, csakis a saját bőrén.
  - Vagy utazol, vagy szórakozol. A kettőt nem keverik össze. Végezz számításokat, melyikkel jár jobban a cég? Bővítéssel vagy egy másik megalapításával?
  - Hol találtad a szabályzatban és a jogszabályokban leírva, hogy a technológia lényegtelen? Milyen technológiára gondolsz? – általánosít, ezért kérdezek rá, hogy pontosítson.
  - Pótold – biccentek a temetővel kapcsolatban. S majd rájön, mekkora különbség van látogatási idő és látogathatósági lehetőség között.
  - Nem most – intek közbe a kezemmel, amikor a görög hajókra tér rá. Annyira előre rohan, a jövőben létezik, hogy az alapok az lógnak a semmibe. – Előbb a kutatásokat és a felméréseket végezd el. Számokat és statisztikát akarok látni, pontos költségvetést, papíron, a lehetőségek lehetséges kimeneteleivel, annak költségvetésével. Adok hozzá segítő csapatot, szakemberek, segíteni fognak. Vezetőnek készülsz nem? Hogy tudnál vezetni egy céget, ha mindent magad csinálsz egy ekkora volumen esetén? – sok ész, sokkal több ötlet és gazdagabb végeredmény. Az egyedül vezetés egysíkúvá, beszűkültté tesz egy céget. Kivéve, ha olyan a vezető, aki engedi a gyeplőt.
  - Szellemek? Nos – vennék egy mély levegőt, ha lélegeznék. – Először az egyikkel foglalkozz. Láthatóan belekezdtél már mélyebben a hajózásba. Miként látod, ha kétfelé osztod az energiád, mennyire lesz virágzó és gyümölcsöző, sikeres a kezdet és a folytatás a két cégnél?
  Még nem sejti, hogy három hónap, két cég indításához, a felmérésekhez pontosan, kevés, ha úgy gondolkodik, és cselekszik, ahogy most. Nem látok mögötte csoportot, akik neki dolgoznának. Egyelőre hiteltelenek a papírok előttem, ezért is adtam határidőt és adtam ki a feladatot neki.
  Szigorú vagyok, ami nem a durvaságban vagy a ridegségben jelenik meg. Aki hozzám fordul, gyakorlati dolgokat kap. Két lábbal járást a földön. Ez minden álmodozó és bizonytalan, türelmetlen és rohanó halála, ám egy virágzó cég kezdete.
  - Ezt látni is rajtad – bólintok. – Mi legyen a tanulmányaiddal? Egy céghez üzleti ismeretek szükségesek, még ha vezető is vagy, vezetői ismeretek szükségesek hozzá. Éppen ezért beirattalak üzleti menedzsmentre is – két ilyen szakot egymással párhuzamban a lehetetlenség végezni. Tanulópénzként kapja, hogy ismerje fel, dönteni érdemes, mibe fog bele és mikor, s azt mennyi ideig végzi. Aki sokat markol, az a semmit fogja meg, nem hogy keveset.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Társalgó

  on Szomb. Ápr. 01 2017, 23:34

  Kyle - Noel

  -Úgy lesz.
  Valahol mélyen magában fellélegzik, ezt szokta meg, furcsa lett volna a váltás, így megnyugszik.
  -Felmérésem van, de kérdőívem az nincs. Én jártam körbe, és igaz, senki nem volt már vízen, csak a turistákkal beszélgettem, akik éppen élvezték az esti sétát.
  Felméréses papírja az van, de kérdőívre megint nem gondolt, sőt, arra sem, hogy ez ennyire bonyolult dolog.
  Azt mondjuk nem érti, mi a baj azzal, ha este kérdezte a vendégeket, hiszen nagyon sokan mennek le a partra akkor is, vagy csak gyönyörködnek a fényekben, nappal pedig programokra járnak.
  -Értem. Magamból indulok ki, akkor ha lenne lehetőségem egy olyan sétahajózásra ahol kalózok alkotják a személyzetet, biztos, hogy azt választanám. A csatát azt plusz programnak gondoltam... az elején. Ez akkor új vállalkozásnak felelne meg, nem elég bővíteni a tevékenységi kört?
  Megvakarja a fejét, annyira egyszerűnek tűnt ez az egész, most meg kiderül, hogy hatszáz millió dologra kell menet közben gondolni, azaz előtte. Erről nem volt szó.
  -Aaaazt itt találtam. Miszerint: "a hajózási módok nem elsősorban a technológia, hanem a folyamat térbeni és időbeni lebonyolítása szerint különülnek el." Mivel itt a személyszállítás az ugyanaz maradna és menetrend szerinti, vagy meghatározott útvonalon történne, így végeredményben csak egy program lenne pluszban. Minden más adott, hiszen a nyilvántartásba vétel ugyanúgy megtörténik, mentőmellény...stb az van... vagy ez így nem elég?
  Tényleg utána olvasott, tényleg utána járt, mennyi változást idézne elő, ha beiktatnának egy ilyen lehetőséget is. Elméletileg valóban csak a tevékenységi kör bővítése lenne az, amit végre kellene hajtani, nem több. Már ilyen szempontból. Látott nagyobb méretű hajókat, és azok akkorák, mint amiket ő talált.
  -Rendben. Bár tényleg... mióta van egy temetőnek látogatási ideje? Meg az a látogathatósági? Mindig volt?
  Neki ez tényleg újdonság, hiszen végül is akkor ment be amikor gondolta, soha nem kérdezett senki, de hogy ott ilyen legyen... ez ki van írva valahol? Olyan döbbent arcot vág, hogy öröm nézni. Nem hülye, sejti mi a különbség a kettő között, de az, hogy ilyen létezik egy temető esetében, az szerinte teljesen abszurd.
  Ez nem egy kórház. Megzavarják a holtak nyugalmát, és ők panasszal élnek, vagy mi?
  -Jó, akkor később. Köszönöm. Basszus... elnézést. Nem hittem, hogy ez ennyire körülményes.
  Sosem volt logisztikus, sosem épített fel vállalkozást, és tényleg azt hitte, hogy ezek sima programok. Hát nem. Ezen viszont teljesen ledöbben, egy temető bezár? A halottakkal is megbeszélte ezt valaki? Nem mintha őket érdekelné, csak hát na.
  -Igen, annak. Az üzleti része sokkal nehezebb mint hittem. Mennyi mindenre kell figyelni, ez észbontó. A kalózhajó esetében értem, na de egy temetőnél? Semmiféle anyagköltség nincs, abban a házban sincsenek szabályok, csak annyi, hogy bejelentkezik valaki, hogy eltöltene ott egy éjszakát különböző műszerekkel, vagy anélkül és ennyi. A kísértetnek nem mondhatom, hogy ne gyere csak 2-kor, mert előbb nem szabad. Az hiteltelenné tenné.
  Még mindig meg van döbbenve, mert ez így nagyon meredek és abszurd. A következő kérdésre megint meglepett arcot vág.
  -Semennyire. A szellemek azt hiszem inkább az én terepem, mint a hajózás, de igen, mivel az előbbit véltem pofon egyszerűnek és azonnal megvalósíthatónak, a másikba ástam bele magam... kicsit.
  Két cég? Ez már most erősen hangzik, ő nem üzletember, képtelen lenne két vállalkozást vezetni úgy, hogy egy éjszakája van rá minden nap. Ráadásul tanul is, olyat ami érdekli, vagyis még azzal is összeegyeztetni ezeket, na az biztos nem fog menni.
  -Ennek örülök. Merci.
  Elmosolyodik, ezek szerint tényleg fejlődik, csupán egy biztos pontra volt szüksége, hogy tudja, tartozik valahová, otthonnak nevezheti, és van egy tapasztalt Atyja. Ahogyan volt régen is.
  -Folytatom őket, nem szeretném félbehagyni... bár így... köszönöm.  Azt hiszem... akkor most... bajban vagyok, nagyon nagy bajban.
  Üzleti ismeretek... eddig úgy volt vele, most már semmin nem lepődhet meg, mindenen túl van, és kiderül, hogy nem. Annyi köze van az üzlethez, mint egy tündérnek a vérszíváshoz. Kivéve ha kolibri, mert akkor valamennyire hasonlít a nektár szívása, de ezt leszámítva, hozzá se szagol.
  -Halasztani szeretnék egy évet az Egyetemen. Másként ez nem fog menni.
  Ezt még ő is képes belátni, ennyi felé nem tud szakadni, így is két szakot vállalt be, tényleg lelkiismeretesen csinálja, de erre még egyet már nem tud rátenni úgy, hogy közben mindenféle kimutatást is be kell szereznie. Az üzleti menedzsment bele fog halni, ebben egészen biztos. Számolgatni szeret, azt eddig is használta hiszen neki is kellett, de az, hogy üzleti terveket dolgozzon ki folyamatosan, projekteket, költségvetést készítsen és egyebeket, közben szabályokra is figyeljen... inkább az afrikai irodalom, ami esetében nagyon nagy szó.
  -Lehetek őszinte? Ha ezt tudom, sosem kezdek bele ilyesmikbe, sosem ötletelek, de vállalom.
  Kínjában nevetni kezd, ebbe most olyan szinten beletenyerelt, hogy csak na. Hatalmas kihívás lesz, főleg, mert nem köti le, nem az ő érdeklődési köre, de ha erre szüksége van, ha egyszer vezetővé akar válni, akkor meg kell csinálnia.  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Csüt. Ápr. 06 2017, 21:07

  - A válasz, igen. Úgy leszt nem fogadok el – türelmesen javítom, s határozottan.
  - Kérdőív, piackutatás. A nélkül semerre se jutsz.
  Türelmes vagyok, én kértem, hogy számoljon be.
  - Sosem magadból indulsz ki egy cég alapításánál. Piacnak, vevőknek dolgozol, az meg nem egy fő és nem te – a többire nem válaszolok, mert előtte már válaszoltam neki kétszeresen is, ebből érteni tud okosan.
  - Ne most – intek a kezemmel, amikor jelzi, hol találta, s tudom, érteni fogja, hogy ne folytassa. Azért tettem fel a kérdést, mert hiába találta meg egy helyen, még mindig további kutatásokra van szüksége és szakemberekre, hogy a leendő cég tudja, mit mivel tegyen.
  - Ennyire ne akarj ostoba lenni. Ha megint jössz azzal, hogy fiatal és tapasztalatlan vagy, most küldelek ki napozni. Ostobát nem teszek Gyermekemmé, s a klánba sem engedek be – tömören zárom le a temetős részt, látni, ha tovább folytatja, vagy bármi más magyarázkodásba akar fogni, erre adni, azonnal véget vetek a létének, hiába ülök nyugodtan a széken. Ostobáknak nincs helye a klánban és a gyermekeim között sem. Ha továbbra is ragaszkodik ehhez, akkor a létezése nem fog ragaszkodni hozzá.
  A történet így csak akkor fog tudni folytatódni, ha ezt megértette, s csak akkor tudok a feltett kérdéseire is válaszolni. Ellenkező esetben egy fővel csökken a klán.
  - Megmondtam, Noel, ostoba ne legyél! – nem emelem fel a hangom. – Ha valaminek utánajársz, ezt is tudod. Ha benne vagy és kutatod, ezt is tudod. Vagyis, hogy rácsodálkoztál, akkor csakis ostoba és bolond lehetsz? Az vagy, Noel? Vagy engem nézel hülyének? – kérdezem csendesen. Tisztában vagyok a kérdés jelentésével. Akar létezni, vagy nem? – Ez volt az utolsó húzásod. Nincs több.
  Csendben tekintek rá a kicsúszott káromkodásra, várom a végkövetkeztetését. Nem válaszolok, mert újfent, kellő vizsgálat hiányában megint rossz következtetést hozott le, és még mindig csak félig ismeri fel. Ezt a felismerést neki kell meghoznia.
  Hogy bajban lenne, ismét csak várakozóan tekintek rá, mert látom, ki akarja bökni, még a fogalmazás állapotában van.
  - Rendben, írj Garretnek egy kérvényt, hogy mivel az üzleti menedzsmentet választottad az egyetemen, ami négy éves képzés, ezért egy évet halasztanál az eddig felvett két szakból.
  Ha később megbánja a döntését, tudni fogja, hogy rajta múlik, kér-e gondolkodási időt, hogy halasszon-e.
  - Eddig nem voltál őszinte? – vágok bele a folytatásba. Metsző a hangom, hideg.
  A nevetésre képen törlöm.
  - Ezt a viselkedést itt mellőzöd. Ne becsüld alá magad – ülök vissza nyugodtan. – És sose légy öntelt, túlbizakodott. Ismerd meg az értékeidet, s vele együtt a hiányosságaidat. Amit tudsz hiányosságot fejleszteni, pótolni, tedd meg. Az arany középút visz előre, az meg az önismeret. Azt mondtad, a klán nem 21. századi gondolkodású, annak kéne lennie. Ha valaki halad a korral és kutat, akkor tudni fogja, hogy mit jelent a látogatási idő és láthatósági idő, s azt is, hogy a temetőben van-e olyan, hogy látogatási idő. A figyelmetlenek és a nemtörődöm ostobák azok, akik nem tudnak ezekre válaszolni. Márpedig te kutatónak tartod magad, ha jól emlékszem, akik éppen nem ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek. Egy üzleti tervről már egy érettségiző kölyöknek is bőven van fogalma a 21. században, mert projekt keretében addigra már elsajátítják. Nem hiszem, hogy ez csak amerikában divat, a franciáknál is szerepel a tanmenetben és az angoloknál is. S ott is vannak temetők. Végeztünk. Ha van kérdésed, kérdezz.
  Szigorú vagyok, s az sokkal inkább a nevelésben, a szavakban rejlik, mint az erőszakban.
  avatar
  Noel Dessauge

  Faj : Vámpír
  Klán : Manhattan-Bronx/Staten Island
  Rang : Klánvezér/Khenti-Amentiu
  Tartózkodási hely : Staten Island/Manhattan
  Kor : 25
  Foglalkozás : Szabadúszó, diák...stb

  Re: Társalgó

  on Pént. Ápr. 07 2017, 01:55

  Kyle - Noel

  -Rendben.
  Bólint, ezt is megjegyzi. Eddig gond nélkül használta ezt a formulát is, de ha le kell róla szoknia, akkor le fog.
  -Értem. Gondolom, ez azt jelenti, ha csak egy pici kétely is felmerül, akkor előfordulhat, hogy azonnali elvetést igényel az ötlet. Az ilyen felméréseknél mi az a pont, aminél már nem éri meg folytatni?
  Negatív válaszokat nem kapott, vagyis nem biztos, hogy elvetendő dolog lesz, viszont piackutatást nem végzett. Kérdezni pedig azért kérdez, hogy tudja a jövőben, ha ilyesmibe vág, mi re számíthat.
  -Ó.  Akkor ezt elrontottam. Olyasmit kerestem, ami esetleg érdekel, amit úgy szívesen csinálna az ember, és magamat vettem alapul. Ez így nem jó. Előbb az igény, rendben.
  Ha eljut odáig, hogy profi lesz a témában, akkor biztos azzal fog játszadozni, hogy csak olyat válasszon, ami neki is tetszik, és nem hal bele, ha azzal kell foglalkoznia. Ez most félig igaz, mert az ötletek tetszenek is neki, azonban amennyi papírt be kell szerezni hozzá, ahány ember körbejárni, az a hajózásos már nem is annyira szimpatikus. Persze most már nem mondja azt, elveti, végig fogja csinálni.
  Előreszaladt, így megáll, és ismét bólint. Az már a vége, előbb legyen meg a többi… és addig ha lehet, ne vigyék el a hajókat.
  -Nem jövök, eszemben sincs. A hiányosságaimat pótolom.
  És már megint ugyanott tart, mint nem is olyan régen. Megint a létéért kell küzdenie. Volt idő abban az egy hétben, mikor azon gondolkodott, van-e értelme ennek az egésznek? Akarja még egyáltalán, vagy belefáradt, és feladja? Aztán felállt, kihúzta magát és azt mondta, ha eddig eljutott, egyszer érdemes volt arra, magától Kyletól tanuljon, akkor igenis van.
  Akadnak hiányosságai, szó se róla, de már nekilátott, hogy behozza őket minél hamarabb. Még a Kancellárral is órákat beszélt ezekről, kész tervet készített, hogy szisztematikusan haladhasson. A kérdés súlyát érzi, tudja, hogy ezen áll vagy bukik minden.
  -Nem tartom magam annak. Azt pedig sosem merném megtenni. Megértettem.
  Lehet, nem lángelme, nem zseni, de nem tartja magát ostobának, egyáltalán nem. Van olyan, amit más nem tud, ő igen, és ez így van fordítva is. Az pedig, hogy az Atyját nézze hülyének, soha de soha nem fordult meg a fejében, ahogy senki mással sem.
  Kyle úgy is átlát rajta, a jelleme sem olyan. Egyszerűen csak tényleg nem is kutatott ebben a témában, azt annyira készpénznek vette. Utolsó dobás… megszokhatta, így ez nem okoz neki újdonságot, ha úgy veszi.
  Bajban van, ezt el kell ismernie. Három szakot nem lesz képes egyszerre csinálni, legalább a töltelékeket tudja le, és akkor mr talán egyszerűbb lesz, de most így kizárt, hogy ez menjen.
  -Megírom. Remélem, engedni fogja.
  A négy év nem hangzik túl rózsásan, keményen meg kell terveznie, mit és hogyan csinál majd, hiszen ha egy évnél többet kihagy a két szakból, akkor esélyes, hogy újra kell majd kezdenie a tanulást, hiszen felejt. Ezt szeretné elkerülni, bár akkor most jut ideje két témában való kutatásra is, amit feladatul kapott. Vagy nem, egyelőre nem tudja, és csak remélni meri, hogy egy év kihagyás után lesz ereje és energiája folytatni a megkezdett szakokat is. Ha nem, akkor jelezni fogja, nem játszik mártírt, annak semmi értelme nincs.
  A kérdésen meglepődik, aztán rájön, hogy megint rosszul fogalmazott.
  -De. Sosem hazudtam, nem szokásom. Akkor már az elején megölt volna.
  Tényleg nem hazudik, távol áll tőle, és kapta már meg azt is, hogy az a baj, mindig őszinte, az pedig nem vezet jóra sok esetben. Ez is lehet, de ennek ellenére erről sosem mondott le, sosem szokott le.
  -Rendben. Sosem szeretnék azzá válni.
  Alábecsüli magát némely területen, ez most tisztán látszik. Tényleg nem hiszi, hogy képes lesz arra, végigküzdjön 4 évet egy olyan szakon, amihez hozzá sem szagol. Távolról sem.
  Az, hogy elbizakodottá váljon, azt pedig minden erejével el akarja kerülni. Viszont a pofon kizökkenti, bólint. Minl előbb fel akarja keresni Claude-ot, hogy utána megbeszélhesse Kyleal, ő mit lát másként esetleg, vagy azt mondja, a farkasnak 1000%-ban igaza van.
  -Értem.
  Csupán ennyit válaszol.  Soha nem nézte, hogyan működik egy temető, mert nem volt rá szüksége, akkor ment és akkor jött, amikor akart. Szinte ott lakott, ott nőtt fel, miért foglalkozott volna bármi mással? Bemehetett, azaz bement, logikus volt, ez sima ügy. Most sem nézett utána, sokkal egyszerűbbnek gondolta az egészet, mint amennyi dolgot igényel.
  Egy szót sem szól arra, hogy mit kellene tudnia az üzleti vállalkozásokról, lévén nem járt iskolába, így fogalma sincs arról, mit tanulnak ott, de a jelek szerint ezeket igen. Lemaradásban van ezen a téren, nem vitás.
  Bólint, egyetlen egy kérdése maradt, azt szeretné tudni.
  -Annyit szeretnék már csak kérdezni, hogy most haragszik rám?

  //Köszönöm a játékot.//  [You must be registered and logged in to see this image.]

  A halál csupán a kezdet.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Szer. Ápr. 19 2017, 22:49

  - Ehhez még sok mindent szükséges lesz megtanulnod – felmérésekkel kapcsolatban csupán ennyit fűzök hozzá. A mindent egyszerre akarás jellemző ilyenkor, pusztán a jelzést szükséges megadni, hogy idővel megtudja majd.
  - Egy lépéssel közelebb kerültél a megoldáshoz. A rossz eredmény is eredmény, ennél fogva rossz eredmény nincs, pusztán az eredményhez vezető eredmény van.
  Hosszan nézek rá.
  - Ez nem hiányosság, Noel. Nem hiszem, hogy te ilyen vagy, ha ilyen lennél, akkor nem, hogy át nem ölellek, de a klánba se fogadlak be. Bizonytalan vagy, ez érthető. A vámpírvilág számára vagy gyermek, aki ismerkedik annak szabályaival. Ez nem vámpírvilági téma volt.
  Érdeklődéssel tekintek rá.
  - Akkor miért viselkedsz úgy? – majd bólintok. Remélem, tényleg megértette.
  - Rendben – Garrett tudni fogja, mit tegyen, s hogyan, tudja, mit kell ilyenkor tenni.
  - Ezt helyesen látod – tudom, hogy nem hazudik, rávezettem, itt másképp értelmeznek egy-egy beszédet, s kap elég segítséget benne, hogy megtanulja.
  Tanul, s igyekszik, ám olyan dolgai jönnek elő, amiről eddig nem lehetett tudni. Noel furcsa egy gyermek, erőt próbáló. Muszáj volt számára ismét az ébresztőt megadni, most azonban már sokkal több minden érkezett felőle, amit fel tud használni a klán, s én is, hogy segíthessünk neki teljes jogú vámpírrá érlelődni. Számára a gyerekkor valóban nem lesz gondtalan, számtalan hátránnyal indul.
  - Abban az esetben fogok erre válaszolni, ha helyesen tetted fel a kérdést – biccentek. – Pihenj Noel – előveszek a fiókból egy régi könyvet, s átnyújtom neki.
  - Szeretném, ha ezt áttanulmányoznád. Ez most kifejezetten neked való. Viszlát, Noel - állok fel, s megsimítom a vállát kifelé menet. Kemény és szigorú vagyok, érthetetlennek tűnök, de mindennek célja van. Erős vámpírt faragni Noelből.

  /Szintén Smile /

  Re: Társalgó

  on Pént. Jún. 02 2017, 18:58

  [You must be registered and logged in to see this image.]
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Vas. Szept. 10 2017, 19:26

  [Az újabb találkozás]

  Elégedetten nyugtáztam a kapott levelet, miszerint szeretne velem találkozni. Nem kerestem vele a kapcsolatot a találkozásunk óta, nem véletlenül. Vannak rigolyáim, ósdi szokásaim, s ezek közül az egyik, az illem. Ami állandóan változik, ám vannak örök dolgok. Mint például az, hogy tiszteletbeli látogatást teszek a leendő apósomnál. Mert Noel a fiammá vált, mikor Gyermekemmé tettem, s így a leendő párja a leendő vejem.
  Nem szívesen látok más fajúakat a házban, vérfarkasokat szinte egyáltalán nem, a mágusokkal kapcsolatban pedig a régi emlékek még fájnak. Mikor magam is az voltam, s az is, amit a fajtámmal tettek az idők során. Mégsem büntethetek olyasvalakit, aki nem tehet a múltbeli eseményekről.
  Olyasvalakit meg végképp nem, aki sokkal erőteljesebben hatott Noelre, mint akár én magam. Azóta nyugodtabb, derűsebb, és koncentráltabb. Az a Noel, akinek az elejétől fogva lennie kellene. Kár, hogy az élet nem kedves, s nem hiszek a kapcsolatukban, de ezt megtartom magamnak. Mert ha boldogok, élvezzék, amíg lehet.
  Leot gond nélkül beengedik, s a társalgóba vezetik, ahol már várom. Kellemes meleget ont a kandalló tüze, figyelemmel vagyok arra, hogy vendégem ember, s ebben a ghoulok tudnak a legjobban segítségemre lenni.
  - Üdvözlöm, Mr Veikko – lépek felé, ahogy megérkezik, s kezem nyújtom felé. – Remélem, jól telt az útja, idefele jövet – kezem lendül a kényelmes fotel felé. – Kérem, helyezze magát kényelembe. Szolgálhatok egy kis frissítővel? Tea, kávé, bor, vagy valami tömény?
  Magam töltök neki, s a magam számára is, még ha nem is iszom meg mindet. A látszat fontos, s szeretném, ha jól érezné magát a férfi.
  avatar
  Leo Veikko

  Faj : Mágus
  Rang : Mágus
  Tartózkodási hely : Staten Island
  Kor : 83
  Foglalkozás : Diplomázott fizika tanár, immár tanít

  Re: Társalgó

  on Vas. Szept. 10 2017, 20:54

  Kyle
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  From Leo
  Előbb eljöttem az egyetemről. Most még csak a beilleszkedés és néhány papírt intéztem el. Meg, hogy persze éjjeli baglyokat tanítsak. A motorommal megyek. Kicsit azért izgulok, mert így vámpír klán fészekben még nem igazán jártam. Persze kis izgatottságom ellenére azért örülök, hogy Noel atyja a legutóbbi találkozásunk óta nem akar megenni. Azért elég hülye voltam abban a pillanatban. De hát nah...az agyam néha önálló életet él a fejemben. Mondjuk amikor ott voltunk a viskóba Noellel és az után az este után közölte, hogy Kyle végülés érzi mik is történnek nagy részt Noellel hirtelen végig futott az agyamon, hogy ül az irodájába és elkezd rezegni a székben. Nah jó elég a hülyeségből Noel. Most legyél illedelmes jó fiú. Az após az após, és te szeretnéd a kisfiát szóval látnia kell, hogy te nagyon nagyon megérdemled azt a cuki vámpír fiút a klánból. Ahogy a megmondott helyre érek leparkolok a motorommal és leszállva fújok egyet. Lesöpöröm a dzsekimet majd végig nézek magamon. Hát lehetnél jobban is de majd megérti talán. Az ajtóhoz érve kopogok és két idős vámpír fogad. Köszönnek majd két oldalról közre fogva úgy érzem magam, mint akit kivégezni visznek. Bekísérnek egy nappali félébe ahol már Noel atyja vár engem én pedig hallgatom ahogy becsukódik az ajtó mögöttem.-Üdvözlöm, Mr. Chairman.. De kérem uram...Hívjon Leonak.-mondom ahogy lassan beljebb lépkedek és lenyugszik a testem a meleg tűztől. Helyet foglalok ahogy azzal kínál majd szusszanva kicsit hátra dőlök. Ez de kényelmes....El is tudnák aludni mint egy zsákkrumpli.-Egy kávét elfogadok. Köszönöm.-mondom ahogy féloldalasan elmosolyodom és a vámpírra pillantok.-Igen jól utaztam köszönöm a kérdését.-mondom a kávé kérés után és miközben tölt kérdezek tőle.-Hogy tetszik lenni?-kérdezem és reménykedek, hogy ez udvarias kérdés volt nem pedig egy dedós 5 évest utánoztam le. Tényleg érdekel, hogy van. Még az is hogyan telt a napja. Noellel kicsit jobban szocializálódtam.

  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Hétf. Szept. 11 2017, 19:04

  Feszült, de voltaképpen ki ne lenne az, ha egy vámpírklán házába lép. Mindezzel tisztában vagyok, ám csak azért, mert Noel őt választotta, nem könnyítem meg a helyzetét. Minden a formák szerint halad, bevett módon. Nem azért, mert nem bízok benne. Hanem mert az élet megtanított jó pár dologra, s a klánom, a területem, védem.
  - Rendben, Leo – régebben nem kértem volna meg arra, amit most mondok. Az idők változnak, s beszélgetni is könnyebb. – Hívjon kérem, Alexandernek – véletlenül sem a Kylet adom meg. Túl rövid, túl közvetlen. Az Alexander hosszú, kétszer is meggondolja magát mindenki, mielőtt nekifutna a nevemnek.
  Leteszem elé a csésze kávét, majd magamnak is töltve, helyet foglalok vele szemben, szintén egy fotelben, kényelembe helyezkedve. Egyedül vagyunk most, kivételesen.
  Derűsebben tekintek rá a kérdésére. Igyekszik, s méltányolom.
  - Köszönöm a kérdését, jól vagyok. És Ön? – ha válaszolt, leteszem a csészémet az asztalra.
  - Örömmel veszem, hogy látogatást tesz nálunk. Noel klánjánál. Ebből úgy veszem, hogy komolyak a szándékai – még ha azt az üdvözlő csókot nekem kellett Noelnél kiunszolnom. Borzalmasan más ez a mai világ, eltűnik belőle az igazi közvetlen öröm.
  - És ezen kívül még mik a szándékai Noelt illetően? – segítek átlendülni a nehézségen. Érdekel Leo, hiszen a gyermekem választotta társul. És mágus.
  avatar
  Leo Veikko

  Faj : Mágus
  Rang : Mágus
  Tartózkodási hely : Staten Island
  Kor : 83
  Foglalkozás : Diplomázott fizika tanár, immár tanít

  Re: Társalgó

  on Hétf. Szept. 11 2017, 22:01

  Kyle
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  From Leo
  Ahogy megkapom a kávét boldogan dőlök előre és emelem fel a bögrét majd szimatolok bele. Pörkölt. Milyen figyelmesek. Még ha nekik nem is olyan fontos azért ez kedves gesztus tőlük. Hagyom egy kicsit, hogy át járjon a kávé finom illata, íze és a tűz melege. Szeretem a tüzet. Néha az elme jut róla eszembe...Ahogy beszélni kezd, felnézek a kávémból és hallgatom Alexander szavait. Nem tudom, hogy ez most jó jel, hogy engedi így nevezzem. De pozitív jelzésnek veszem.-Köszönöm, én is remekül vagyok. És ezt leginkább Noelnek köszönhetem.-mondom ahogy egy lágy mosoly fut az arcomra ahogy lepillantok a kávémra és nézem ahogy gőzölög a kezemben és még mindig élvezem az illatát. A következő kérdésre ismét rá pillantok és össze szorítom az ajkaimat. Nem lepődök meg, idővel úgy is szóba jött volna ez. És jogos is. Végül is Noel itt ha úgy vesszük csak egy bébi, és éppen az atyjával ülök szembe akinek úgy mond kötelessége Noel védelme. És pont ezért vagy itt Leo. Hogy bizonyosságot nyerjen arról, hogy mennyire szeretem a tanítványát. És nem is hazudok. Amióta itt vagyok New Yorkba sokat köszönhetek Noelnek...-Először is...szeretnék öntől bocsánatot kérni legutóbbi viselkedésemért. Eléggé figyelmetlen voltam és ostoba viselkedést produkáltam...Sajnálom, néha az agyam túl sok lehetőséget és elképzelést formál meg bennem.-mondom ahogy ismét lenézek a kávémra majd bele kortyolok és leteszem az asztalra.-És...szeretném, ha tudná...Nagyon sokat köszönhetek Noelnek. Most persze lehet ilyenkor sokan azt mondanák, hogy persze ez egy friss kapcsolat, de...Egy ideje már taposom ezt a földet. Megéltem pár dolgot, és kerestem azt amit Noel mellett megtaláltam. Kiegyensúlyozottabb életet élek mióta velem van. Boldoggá tesz, szeret engem és én is szeretem őt mindennél jobban...azt akarom, ha nem is örökké de amíg velem van boldog legyen. Azt szeretném, hogy minden pillanatot boldogan éljen. Persze biztos lesznek majd gondok....De akkor ott akarok lenni mint támasz. Segíteni akarom őt a céljaiban nem pedig az útjában lenni. Azt szeretném, ha...ez lehetne élete egyik legszebb időszakasza... Komolyak a szándékaim....Vagyok már egy ideje itt, hogy tudjam ő egy kincs amit nagyon becsülni kell. És besülni is fogok, hogy ő az enyém lehet...Szeretem őt, saját magamnál is jobban. Nem csak az él bennem ami miatt még a földhöz kötöttem magam a múltba. A szerelmünk...az a legnagyobb érték az életemben.-mondom ahogy ismét a lágy mosoly az arcomra fut. Komolyak a szavaim. Mindent végig gondoltam és Noel mellett szeretnék lenni amíg ő is így akarja...Adott nekem egy új lehetőséget és hálás is vagyok érte...

  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Szer. Szept. 13 2017, 20:26

  A szemembe halvány mosoly költözik a kijelentésére, ám szóval nem reagálok rá. A szerelem múlandó. Mégsem fogom akadályát állni a kapcsolatnak, ha nincs rá különösebb okom. Nem akarom, hogy veszélyeztesse a klánt és Noelt, de még ez egyelőre nem áll fenn.
  Érdeklődéssel pillantok a bocsánatkérésre, komolyabbá, megértőbbé válik a tekintetem. Manapság már nem tudják elismerni az emberek, ha tévednek, vagy túllőttek a célon.
  - A bocsánatkérését elfogadom – biccentek végül. Fiatalok még, s mindent túlbonyolítanak. Idővel majd megértik a világ folyamatát és mikéntjét. Előtte azonban a lehetetlent próbálják meg. De másképp nem is tudnánk fejlődni.
  Hallgatom a továbbiakat, az érdeklődés halvány jele van az arcomon. Mert érdekel, mennyire jelent veszélyt, s egyben az is érdekel, jó kezekben van-e Noel érzelmi élete. Abba ugyan nem szólhatok bele, mint ahogy régebben az érdekházasságok éltek, s nem egészen száz éve, hogy szabad szerelemből választhatnak párt maguknak, még ha a világ nagy részére még mindig nem érvényes ez.
  - Jó hallani, hogy ezek az érzések még léteznek a világban – tekintek Leora, s leteszem az asztalra a csészét, csörrenés nélkül ér az asztalhoz a csésze alja. Visszaegyenesedek.
  - Mivel foglalkozik, Leo? Mit érdemes tudnom Önről? A múltjáról, terveiről a jövőt illetően – utánanézettem a hátterének, de tőle akarom hallani. Ha hazudik, azt is.
  avatar
  Leo Veikko

  Faj : Mágus
  Rang : Mágus
  Tartózkodási hely : Staten Island
  Kor : 83
  Foglalkozás : Diplomázott fizika tanár, immár tanít

  Re: Társalgó

  on Csüt. Szept. 14 2017, 22:10

  Kyle
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  From Leo
  Végig hallgat és olyan érzésem van, mintha úgy kezelnének kicsit mint egy 5 éves bébit. "Jól van te kis butus, csináld csak a hülyeséged." Már csak a vállon veregetés hiányzik és az "Eriggy hülye gyerek mán!" Leo! Ne gondolt túl. Egy elég idős darabbal ülsz szemben többet ért meg mint te neki a te korod egy kis ujjpercnyi....-Köszönöm.-mondom hálásan, ahogy elfogadja a bocsánat kérésemet, és egy kisebb kavics esik le a szívemről ahogy ezt mondja nekem.-Hát remélem még sokáig élni is fog bennem ez az érzés...-mondom egy fél mosollyal ahogy le pillantok kezeimre majd össze dörzsölöm őket lassan. Az újabb kérdésre csak nézem ahogy lassan siklanak egymáson ujjaim majd fel pillantok rá lassan.-Nem akarok hazudni, de őszintén megmondom a múltamról gyűlölök beszélni mai napig, és ha szabad ilyet mondani ha nagyon fontos akkor bár honnan megtudja szerezni az információkat...-mondom halkan igyekszem minél tisztelet tudóbb szavakat találni.-De nagy vonalakban...Finnországból jövök, a családom egyik kihaló ágából. Angliában tanultam egy mágus akadémián. Az apám és a nagyszüleim halála után a világot jártam..-mondom halkan ahogy vissza tekintek a kezeimre.-Most az egyetemen fogok tanítani mint fizika tanár, és közben kutatok...Keresem a felelős személyeket a családom kihalása miatt.-mondom a jövőmet ennyivel lenyomva.-Talán idővel sikerrel járok...-mondom kicsit komorabban. Utálom ha rólam van szó.

  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Szomb. Szept. 16 2017, 10:01

  A köszönömre ismét biccentek, röviden. Udvarias, s ezt tudom méltányolni.
  - Azért meg kell dolgozni, legalábbis, ha a kapcsolatra értem – az pedig nem mindig könnyű. Régen volt már mindaz, amit akkor átéltem, s nem lehetek biztos benne, az idő nem változtatott emlékeimen.
  Ismét végighallgatom, mert szeretném tudni, mit mond el, nem csak, hogy miként reagál.
  - Az őszinteségét méltányolom – tekintek rá. – Én öntől szeretném ezt hallani, elvégre önről szól és önnel beszélgetek – vagyis a bizalmam nyújtom felé. – Ez a bizalom jele, s hogy nyitott vagyok ön felé.
  Ha valaki gyűlöl a múltjáról beszélni, az olyan oldalról közelíti meg saját magát, amely nem az azokból fakadó változásokra, tanulságok levonására koncentrál még, hanem abban a folyamatban van még, amikor elutasítja mindazt, amit most rossznak tart. Idővel megtanulja értékelni a hibáiból eredő gondjait, tanulságait, tapasztalatait. Ezért sem feddem meg. Őszintén beszélt, s ez, ilyen szakaszban még inkább fontosabb.
  - Ezeket valóban megszerezhetem Önről, bárhonnan – bólintok végül. – S mi van önben, amit érdemesnek tart elmondani számomra? – Hiszen ez az, ami érdekel.
  avatar
  Leo Veikko

  Faj : Mágus
  Rang : Mágus
  Tartózkodási hely : Staten Island
  Kor : 83
  Foglalkozás : Diplomázott fizika tanár, immár tanít

  Re: Társalgó

  on Hétf. Szept. 18 2017, 22:32

  Kyle
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  From Leo
  -Dolgozni is fogok érte.-jelentem ki ahogy elmosolyodva nézem a kezeimet majd lassan vissza dőlök a székben. Kezeimet a karfára teszem és úgy hallgatom amiket mond még nekem.-Igen...értem ez egy bizalom nyújtás amit nagyon becsülök, és köszönöm, hogy ezt így megadja felém Alexander.-mondom ahogy végig gondolom a szavaimat és tartok egy kis szünetet.-Nem tagadnám meg ezt így, de...erről mai napig nem beszéltem...szeretnék legelőször Noel előtt egyszer kinyílni ez ügyben..-vallom meg ahogy kék szemeimet az idős vámpírra vezetem. Remélem ezzel az őszinte válasszal nem sértem meg őt. A kérdésre elgondolkodom. Ilyet még nem igazán kérdeztek tőlem. Talán a vágyakat is bele érti.-Szeretném, ha a családom ága nem egy kihaló félben lenne...Ha egyszer újra megjelennének a Sininen bloods mágusai...-mondom ahogy más fele nézek elmélkedve ezen a vágyamon majd ismét a vámpírra nézek ahogy ujjaim között saját bőrömet morzsolom. Nem azért teszem mert ideges vagyok, csak ez valahogy annyira megindította az agyamat, ami pörögve indítja be kusza gondolataimat.

  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Társalgó

  on Kedd Szept. 19 2017, 19:31

  Nem akar válaszolni. A csésze marad a helyén, nem mozdulok. Őszinte volt, ezt is figyelembe veszem. A kérdésemet pedig félreértette, vagyis nem fogalmazhattam pontosan.
  - Értem. Volna valami, amit meg szeretne osztani velem?
  Nem akarom vallatás-szerűvé tenni a beszélgetést. Őszinte, de nem válaszolja meg a kérdéseimet, s van, amitől elzárkózik. Megteheti, annak minden következményével. Viszont azt sem szeretném, hogy magába fojtsa azt, amiért idejött, s ami a véleménye. Megvárom a válaszát, aztán kisebb szünet után ismét megszólalok.
  - Méltányolom az őszinteségét. Nem fogok jönni a szokásos sablonos szövegekkel, hiszen azokat tudja, s gondolom észben is tartja – nézek rá. Minek mondjam el azt, hogy ha Noelnek baja esik, s ő a felelős érte, akkor előveszem? Ha Noel fog kiszivárogtatni titkokat, előbb a kölyökkel végzek, aztán vele? Ha manipulálni akarja klánt, akár rajta keresztül, ugyanez a vége? Ennyi idősen tisztában kell lennie vele, s ha mégsem, úgy most jelezni fogja.
  - A kapcsolatot támogatom – ha nem támogatnám, titokban találkoznának, bár vannak módszerek arra nézve, hogy ne tudjanak. – A kapcsolatok megélése is fontos egy életútban. Legyenek boldogok – biccentek egy halvány mosollyal a szám sarkában.
  A klán érdekei előrébb valók egy Gyermek érdekeinél, s legfőképp a Gyermek élettársának érdekeinél. Ezért létezik még a klán. Voltak hasonló esetek, s a történelem krónikái megőrizték azok végeredményét. Ettől függetlenül még lehetnek boldogok, hiszen azon nekik maguknak kell dolgozni, s idővel elválik, mennyire. Ha más nem, akkor a végső halál fog pontot tenni a végére. Részben.
  - Örvendtem a találkozásnak, Mr. Leo – biccentek felé, részemről jelezve, hogy végeztem a beszélgetésünkkel. Még lesz alkalmunk találkozni, s ki akarom szabadítani a számára kényelmetlen szituációból, nem akarom tovább növelni a feszültség lehetőségét. Van és lesz időnk megismerni egymást.
  avatar
  Leo Veikko

  Faj : Mágus
  Rang : Mágus
  Tartózkodási hely : Staten Island
  Kor : 83
  Foglalkozás : Diplomázott fizika tanár, immár tanít

  Re: Társalgó

  on Kedd Szept. 19 2017, 20:12

  Kyle
  [You must be registered and logged in to see this image.]
  From Leo
  Csak figyelem és félre pillantok ahogy hallgatom. Talán nem erre számított tőlem. De nem tudom mit nyújthatnék még.. -Nem..mást nem tartok fontosnak amit el kéne mondanom.-mondom ahogy kék szemeimet rá emelem.-Ezek mind világosak, és észben tatom őket.-mondom ahogy bólintok is rá egyet és a következőkre is bólogatok.-Igyekszem mindent megadni Noelnak. Ő tényleg egy nagyon értékes vámpír.-mondom ahogy Alexanderre tekintve mosolyodom el. Elköszön, én pedig megiszom az utolsó kortyot a kávéból majd a megjelenő kísérőkre fel állok.-Köszönöm, hogy fogadott. Remélem egyszer én is viszonozhatom, a vendégeltetést.-biccentek egy aprót.-Remélem találkozunk még, Alexander.-mondom, és kezet nyújtok felé bár ez nem tudom mennyire illedelmes náluk. Ha nem fogadja el, nem fogok megsértődni, és remélem én se sértem meg ezzel a mozdulattal. Ha meg nem akkor csak lassan kiaraszolok a fotel elől és a kísérők felkarolásával kivezetnek a klánból. Ahogy kint vagyok figyelem ahogy eltűnik előlük a kis búvóhelyük majd zsebembe túrva veszem elő a cigarettás dobozom és kivéve egy szálat veszem ajkaim közé és szívok bele. Azért...örülök, hogy Noelnek egy ilyen "apa" jutott. Elmosolyodom és lassan elindulok a motoromhoz.

  Köszönöm a játékot hümm!!!)


  Ajánlott tartalom

  Re: Társalgó


   Pontos idő: Csüt. Jan. 17 2019, 17:13