Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Central Park - Harlem Meer
by Noel Wyard Today at 00:55

» Theo szobája
by Dorian M. Montgomery Yesterday at 19:30

» Faunok Terme
by Jackson Montgomery Yesterday at 13:05

» Folyosók
by Caleb Shayeh Yesterday at 11:13

» Kórház
by Gabriel Skoglund Szomb. Okt. 20 2018, 21:13

» Long Island villa
by Noel Wyard Pént. Okt. 19 2018, 22:41

» Üzenőfal képei
by David Armanaugh Pént. Okt. 19 2018, 18:01

» Pince
by Ethan Keon O'Brien Csüt. Okt. 18 2018, 21:55

» Jazz lakása
by Marcus Van Beest Csüt. Okt. 18 2018, 10:58

» Emerlad Wrímans
by Admin Kedd Okt. 16 2018, 22:28

Staff

D.J.
PM
Apple
PM

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Kristálypalota - terasz

  Share
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Kristálypalota - terasz

  on Pént. Szept. 18 2015, 21:36

  Csodálatos, impozáns jégkristály-palota, az Unseelie Udvar uralkodópárjának otthona.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kristálypalota - terasz

  on Pént. Szept. 18 2015, 22:08

  Valamikor régen, egy nem is olyan hathatósan elfeledett múltban még ideges lett volna attól, hogyha beakad valahová a szoknyájának szegélye és letörik jégsarka a cipőnek, amit visel. Nem azért, mert ne lett volna hatalma másik ruhát varázsolni tündéralakjára, egyszerűen azért, mert nem hordhatott ilyet akármikor, s az efféle varázslás tilalomszámba ment. Mára már nem érdekli, királyné azóta, hogy a jobbik eszét használja, s van képe akárhogyan megjelenni, mert mindennek jelentése van.
  Ez a nap különleges, mégpedig azért, mert az udvaron belül is emberi alakjában mozog, a palota folyosóin visszacsillanni látja szőkeségét, s kedvét leli a látványban. Miért is ne tenné? Jól sikerült test ez, olyan, mint egy kényelmes kabát, amit az örök télre való tekintettel levenni sosem óhajtana.
  Hallott egy s mást, s szeretne róla beszélni, de nem fogja felkeresni a Férjet csak úgy. Hadd jöjjön amaz az ő utcájába, hiszen nem süket a másik sem, s bizonyára legalább annyira figyel udvarára, mint a drága neje.
  - Ízléstelen! felszólalással nyúl az egyik folyosó jégből kialakított, mondéneknél használt kovácsoltvas utánzatra hajazó fáklyatartó felé, s a hideg, hamis lánggal égő fáklyát kiemeli, a tartóját meg egy legyintéssel töri rommá, s élvezi a jég széttörésének csilingelő muzsikáját. S ha már fáklyája van, csinál sötétet, mert fejének megrázásával tincsei közül elő tudja csalni ében fénytelenséget hozó csillámporát. Hadd legyen csak ő, mi fényeskedik a hirtelen támadt sötétben.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kristálypalota - terasz

  on Szomb. Szept. 26 2015, 13:40

  Róisín Ixial  Azon időszakok egyike, amelynek keveset hódolhatok mostanában. Olvasok. Kedves regény, szívmelengető és ezért érdekel. Ember írta, és foglalkoztat, miért tudnak ennyire jóhiszeműek és jók lenni. A csínyek kellenek, és a magam részéről Dér Jankónak drukkolok.
  Fogalmam sincs, lesz-e ismét kedvem az emberek világába kiruccanni. Sokat láttam és tapasztaltam, és úgy látom, semmilyen közünk nincs a világukhoz, mint ahogy a nephilimekkel kötött alkukra sem. Mostanában meg még inkább. Nem úgy látom, hogy javult volna a helyzet. Ami aggaszt, hogy híreket kaptam a családom egy volt tagjáról, pontosabban annak leszármazottjáról.
  Róisín jöttére nem eszmélek, a sorok lekötnek, s csak a sötétséget, majd pedig a egy fény csillámló forrását érzékelem, ahogy a hófehér tündér alakom bőrén megcsillan. Összeérintem három ujjam, tenyérrel felfelé, majd szétnyitom, hogy belőle tizenhét, hóehér fényben szikrázó hópehely emelkedjen ki, s szálljon fölém.
  - Mielőtt bárhol tombolnál, kedvesem, nézz körül, hátha valakinek szüksége van a fényre.
  A hangom mosolygós, s csak akkor csapom be a könyvet, és tekintek fel, ha hozzám lép.
  - Tán rossz híreket kaptál, királyném?  – nem királynőm, ó nem. Ki nem hagyom a kedves figyelmességemből, hogy kihagyjam eme apró részletet felhozzam.
  - Segíthetek bosszúságod enyhítésén, vagy fagyoskodni kívánsz tovább?
  Ha távozik, nyugalommal folytatom az olvasást.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kristálypalota - terasz

  on Szomb. Szept. 26 2015, 14:19


  Hallja a Férj hangját, s elnyom egy fintort a szavak jelentéstartalma fölött, mementóul. Mosolyízű Eszemben sincs tombolni. megjegyzése olyan karcos, akár a szétkorcsolyázott, felszántott jégpáncél egy befagyott tavon. Kecses léptekkel illegeti magát közelebb a királyhoz, a tizenhét fényforrást öntelt módon túlragyogva áll meg a férfi mellett, hogy belehajoljon annak könyvébe, vagyis próbálja meg azt, ami nem sikerülhet, hiszen épp az imént csapták be orra előtt az olvasnivalót.
  - Félted tán a betűidet, Férjuram? kérdése szalad ki száján, ő is visszafricskálva így a megszólalással. Ha Ixialnak királyné, neki csak azért se király. Tartozik még érdeklődés az előbbihez, hát nem rest hozzábiggyeszteni az előző kérdéshez, kis levegővétel után azt, hogy - Mit olvasol?
  Nem foglalkozik olyan hívságokkal, mint meglevő székek használata. Számára az úri hóbort összeolvadott a hatalomfitogtatással, így jégből faragott, míves ülőalkalmatosság jelenik meg mögötte egy gondolatára, s mire abba belehelyezi formás hátsóját, a bútordarab aranyozott lábú, vörös bársonypárnázattal ellátott fotellé változik.
  Újabb kérdéssel igyekszik borzolni a kedélyeket, így hát a - Nem szégyelled a rokonaid? mondat csilingelése és emelkedő-eső hanglejtése telve van a tőle megszokott pimaszsággal. Így szeretnek ők.
  - Hogyan tudnál segíteni, ó én drága szerelmem? fricskája egyidőben születik azzal a mozdulattal, ahogy Ixial álla alá nyúl hüvelykujjával enyhén előrehajolva, s csak úgy szórakozásból megcirógatja mutatóujjával a Férj ajkait mielőtt visszahúzná kacsóját, s kezeit ölébe ejtené.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kristálypalota - terasz

  on Csüt. Okt. 01 2015, 09:30

  Róisín Ixial


  - Vettem észre, kedvesem. – mutatok szét a sötétségen. A ragyogása kedvemre való, csodálatos szépsége ilyenkor ragyog igazán. Érdeklődő figyelemmel tekintek arcába, ahogy éppen akkor hajol a könyv fölé, amikor becsapom.
  - Cseppet sem, kedvesem. Pusztán egészen rád szeretnék figyelni. Dér Jankó. Ismered? – pillantok a könyvre, majd vissza rá. Rögtönzött kényelme okán nem állok fel, s mutatok magam mellett helyet a padon, hogy csak az után üljek vissza, hogy már helyet foglalt.
  - Kire gondolsz, drága királyném? Te ágadról származóakra, vagy az enyémekről? – pimaszság visszadobva, elvégre a házassággal az ő rokonságát húztam feljebb a ranglétrán.
  Megsimítja ajkaim, visszahúzódni már nem hagyom, hanem kezem a tarkója felé nyúl, s megcsókolom.
  - Személyesen tervezek menni újonnan megtalált rokonomért. Van kedved velem tartani? Úgy tartják, figyelmünkre méltó a jelleme, igaz téludvari előkelőség. – noha a modorosságán csiszolni szükséges majd, mely még oly durva, mint a hódara, erős szélben.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kristálypalota - terasz

  on Szomb. Okt. 10 2015, 10:25


  Csak egy mosoly a válasza, melynek pengevékonysága a rajtakapottak dühével telik meg. Nem hajlandó kommentálni a Férj megjegyzését, inkább figyel, mint mindig. Minden rezdülésre, minden fricskára. Mert sosem tudhatja, hogy mikor kell visszavágnia, vagy mikor vágyik majd arra, hogy megtegye. Ez a házasságuk ízesítése, az egymásba bele-belecsípés. Intelligensen. Megfontoltan. És akkor, ott, amikor és ahol a legnagyobbat üt.
  Elhúzza száját és kiszalad fogainak kerítésén a Túlságosan elcsépelt! válasz, mely egyértelművé teszi, hogy ismeri Dér Jankót, de nem kedveli a történetét. Ő inkább megélni szereti a telet. Nem mundane förtelmekben olvasni róla. De persze a Férj mindig furcsa volt, ezt a szeszélyét nem piszkálja, valami hadd maradjon meg neki is. Ha ezek a betűk, hát a betűk.
  Nevetésével együtt érkezik a Természetesen a te ágadról szakajtanék friss pletykát., s ennek most semmiféle plusz színezete nincs. Nem ebben a pillanatban fog hálistenkedni azon, hogy az ő családja ezen a családfán elenyészően impotens, nem tud gyümölcsöt nemzeni, se le, se fel.
  Érdeklődés villan csillagképeket visszaidéző tekintete mélyén, ahogy egy Mikor?-ral rákérdez arra, amibe Ixial belekezdett. Kíváncsi arra a rokonra, de hadd hozza a Férj, ezen ne múljék, tud várni. Viszont van, amit nem odázhat tovább.
  Az egyik Őszünk rosszalkodott. - állít összeillesztett felsőujjbegyű ujjaiból háromszöget, s afölött néz a Férjre. Nem mondja ki Bellesandra nevét, de biztos benne, hogy élete párja fogja érteni, hogy kire is gondol. Így a sürgető "mondd már" féle kérdés a végére inkább csak kedvtelés, mint szükséges elem.
  Tudsz róla valamit?
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kristálypalota - terasz

  on Csüt. Okt. 15 2015, 13:55

  Róisín Ixial


  - Negatív kritikával még nem jelenti azt, hogy te ettől annyival nemesb lennél. Miért tartod elcsépeltnek a művet? – kíváncsian vetem rá a tekintetem. És mert a kritizálás nem jelenti azt, hogy el is olvasta. Akármi is a válasza, a mű iránti szeretetem és kedvtelve olvasgatásom meg fog maradni.
  - Ezt élvezettel hallgatom. – két csók között lehellem ajkaira. A Téludvar nem a teleiről és az örökös hóról híres, elvégre nem ez az, ami miatt megkapta ezt a jelzőt, lévén nem ez jellemzi. Sokkal ártalmasabb jelleműek vagyunk, a káosz felé jobban hajlik énünk, mint a Seelie Udvaré. Habár ha úgy veszem, a Seelie Királynő sokkal többet ártott eddig fajunknak, mint azt mi valaha is tettük.
  - Tehát nem tartasz velem? – kérdezem kissé csalódottan. Néha egészen magának való őfennhéjázó tud lenni, amin legtöbbször átsiklik a figyelmem, csak, hogy bosszantani tudjam. De legfőképpen azért, mert annyira bájosan magával ragadóak az ajkai, ha dühös.
  - Ezek szerint tudod, hol van? – kérdezek rá a tündérlányra. Igazi kis vadóc jellem, hirtelenjében, zummbele és aztán főhet a fejünk, hogyan hozzuk helyre. És éppen ezért kedvelem annyira. A szokatlan jelleme szokatlan megoldásokat kíván és e miatt unatkozásra kevés okot tud adni Bellsie, ha feltűnik a láthatáron.

  Re: Kristálypalota - terasz

  on Hétf. Jan. 16 2017, 00:23


  Ajánlott tartalom

  Re: Kristálypalota - terasz


   Pontos idő: Hétf. Okt. 22 2018, 06:45