Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Long Island villa
by Emanuel de Medici Today at 00:53

» Fangtasia
by Ethan Keon O'Brien Yesterday at 22:21

» Theo szobája
by Theodore Miles Montgomery Vas. Dec. 09 2018, 22:30

» Freshkills Park
by Admin Vas. Nov. 25 2018, 19:40

» Cox professzor irodája
by Thomas Montgomery Vas. Nov. 25 2018, 19:20

» Pince
by Admin Vas. Nov. 11 2018, 22:47

» Belső udvar
by Dorian M. Montgomery Szomb. Nov. 10 2018, 21:54

» Carlmichael Ház - Tárgyaló
by Reinald Carlmichael Szomb. Nov. 10 2018, 21:51

» Rising Star Cave - Dél-Afrikai Köztársaság
by Armand Assante Vas. Nov. 04 2018, 20:49

» Azrael
by Desmond O. Cross Vas. Nov. 04 2018, 17:52

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Kerthelyiség

  Share
  avatar
  Dante di Canio

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Alfa/Gullveig
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 325

  Kerthelyiség

  on Vas. Okt. 04 2015, 21:37

  First topic message reminder :

  avatar
  Ryan Elvestaad

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Gweir
  Kor : 290

  Re: Kerthelyiség

  on Szomb. Május 21 2016, 23:25  Masa &Ryan
  Mióta ülök ott, azt nem tudom, de olyan türelmes vagyok, olyan, hogy az Északi Pantheon istenei is megirigyelhetnék tőlem a várakozást. Mi lesz a kaja, nem tudom, olyan mindegy, csak ehető legyen. Illetve nem, szinte mindenevő vagyok, de vannak kivételek.
  Masa állapotáról tudok, csúnya harc volt az, és ha jobban belegondolok, azt sem tudom mit keresett ott? Nem harcedzett, nem gyakorlott, hogy minden helyzetben megállja a helyét, még nem. Majd lesz egyszer, de én azt mondom, korai volt a dolog, bár legalább látja, miről szól az, amikor valóban az élete múlik minden megmozduláson és nincs senki, aki adott pillanatban segítséget nyújtson.
  Tudom, hogy ebből is tanult, ahogyan azt is, biztosan fájdalmai vannak, így nem várok sokat, sőt kész vagyok segíteni, ha kéri. Amint megjelenik, vigyorogni kezdek, van ám még tartalék a hűtőben, igaz, én aztán nem pácolgattam semmit és senkit sehová. Feldaraboltam, ennyi.
  -Hajaj, nem kajáltam egész nap, előre szólok. Izlandi vagyok, nem csigazabáló. Ilyet teszel elém, új sportágat találok ki, polip hajító versenyt.
  Na ne már, hogy ilyen fákból kiszedett lárvák meg 8 karú izék legyenek a tálon, mert akkor inkább elugrok a gyors kajáldába. Az arcomra van írva a véleményem, nem titkolom, így amikor Masa helyesbít, vigyorogni kezdek.
  -Mindenre készültem. Hal van benne, akkor jöhet, rovarok maradnak a földön, sok karúak a vízben, a többi nem érdekel.
  Megnyugtató, hogy nem valami sült tücsköt akar felszolgálni, az lett volna szép. A piára bólintok, koccintás az kell, így rögtön töltök két pohárba és át is adom az egyiket.
  -Én tökéletesen, köszönöm, a sebeid szépen gyógyulnak, látom. Jobban vagy?
  Semmiféle kárörvendés nincs bennem, csupán érdeklődök, mert a tegnapi nem éppen edzésnek betudható dolog volt.


  avatar
  Masako Saito

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Szellmjárók/Errapel
  Tartózkodási hely : Queens
  Kor : 29
  Foglalkozás : Divattervező

  Re: Kerthelyiség

  on Vas. Május 22 2016, 23:17


  Ryan & Masa
  ©  A beszólására kinyújtom a nyelvem felé.
  -Én sem vagyok csigazabáló. Tudod az a franciáknak a szokása… És nézd! Nekem húzottak a szemeim. Szóval én sem vagyok francia.-Magyarázom neki tök nagy komolysággal, mintha tényleg azt hinném, hogy nem tudná honnan is származom. Nem hiszem azt, hogy a sérüléseim bármiben is akadályoznának. Oké még a vállam nem úgy működik ahogy, mivel leginkább azt a részét csócsálták meg, de azért sokkal jobban tudom már használni, mint eddig. Szememet forgatom szavaira. Tényleg ennyire ostobának tart?
  -Ha ennyire elképzeled rólam, hogy képes lennék ilyeneket főzni neked, akkor tényleg azt kellett volna hoznom.-Egy újabb nyelvnyújtás. Még szerencse, hogy a harcban legalább a nyelvem a helyén maradt. A tálról leveszem a fóliát, hogy megmutathassam a bepácolt csirkemellet.
  -Jó lesz?-Nézek rá kérdőn, majd csak nevetek egyet. Borzalmasak ezek a srácok… Milyen finnyás egy banda… Pedig én aztán igazán finnyás voltam emberként. Ahhoz képest mára már nagyon is sokat fejlődtem. Bár a szaké nem a kedvenc italom mégis most rohadtul jól esik. Nah meg ha már japán kaját csinálok, akkor úgy gondoltam ez illik hozzá a legjobban. A kérdésére nem válaszolok azonnal. Bekapcsolom a tűzhelyet, majd előveszem a serpenyőt és csak az után pillantok rá. Nem sietünk semerre. Így a beszéddel sem kell kapkodni.
  -Köszönöm igen. Jobban vagyok. Napról napra jobban. Bár még nem tudom teljesen felemelni a kezem és néha még elég érzékeny, főleg este…Például nem szereti ha arra az oldalamra fekszem. Így sokszor csak arra kelek fel, hogy iszonyatosan fáj a vállam. Szegény Lobo alig bír aludni mellettem. Most is inkább magára hagytam, hadd élvezze a nyugalmat.-Nah meg tudom, hogy Ryan nem rajong a kutyákért, így jobb a békesség.
  -Hmm ha jól láttam pillecukor is van a konyhában. Bár csináltam desszertet, de ha besötétedik akár csinálhatnánk egy kis tüzet, ha már így megőrizted a fát nekünk!-Szélesedik ki mosolyom, majd miután belepakoltam a serpenyőbe a hagymát és a csirkét a poharam felé nyújtom egy újabb italra.

  avatar
  Ryan Elvestaad

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Gweir
  Kor : 290

  Re: Kerthelyiség

  on Hétf. Május 23 2016, 23:27

  Masako - Ryan

  -Ne mááááár, én akkor eddig rosszul tudtam? Apukám, kerítek egy atlaszt. A lárva nekem ettől függetlenül olyan mint nekik a csigájuk, és nem érdekel, hogy fehérjeforrás, meg egészséges és egyéb duma.
  Naná, hogy tudom, Masako japán és köze nincs a franciákhoz... elméletben, de azért imádom húzni ha lehet.
  A szemforgatásra vigyorogni kezdek, persze, azt hiszem, hogyne, csakis, de olyan jól esett.
  -Te addig nyújtogatod a nyelved, hogy a végén azt gondolom, valamiféle hüllő is van a felmenőid között. Vagy most szagmintát vettél?
  Tovább ugratom, mert miért ne, de hát ő ad rá alapot, nem én. Az elém tolt tálba lesek és bólintok.
  -Ahaaa, ez már megfelelő, ez hús.
  Húsevő vagyok elsősorban, másodsorban és harmadsorban is, szóval ami ezen túl van, az nem kaja, csak nassolni való. Érthető, nem? A szaké ellen nincs kifogásom, az ital nem étel, szóval jöhet, és nem morgok.
  -Lassan tornáztasd, ne erőltesd túl, és ha lehet éjszaka nem így aludj, hanem farkasként. Hamarabb regenerálódsz, és akkor az sem zavar annyira, hogy nem tudsz ráfeküdni. A kutyát meg nem hiszem, hogy zavarja, megszokta.
  Ennyit tudok tanácsolni, ha megfogadja megfogadja, ha nem, akkor nem. Látott már minket is így gyógyulni és egyikőnk sem erőltette az emberi alakot, jobban éreztük magunkat farkasbőrben.
  Lobo végül is beilleszkedett a falkába, senki nem akarja megenni, szóval teljes az összhang, vagyis nem hiszem, hogy kiakadna, ha Masa mellett így aludna.
  -Van, van, pár csomag, valaki beszerzett, de lehúztam a listáról kifelé jövet kettőt, így annyit nyugodtan megsüthetünk.
  A fára még jó, hogy vigyáztam, bár amennyi van belőle, hát az jó pár sütögetésre elég. A felém nyújtott poharat újratöltöm a sajátommal együtt, hogy aztán majd koccintsak vele.
  avatar
  Masako Saito

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Szellmjárók/Errapel
  Tartózkodási hely : Queens
  Kor : 29
  Foglalkozás : Divattervező

  Re: Kerthelyiség

  on Kedd Május 24 2016, 21:36


  Ryan & Masa
  ©  -Bezzeg farkasként biztos nem érdekelne, hogy éppen mi kerül eléd, csak kaja legyen!-És még, hogy nem dominál az emberi énünk. Ez hülyeség… De persze ebbe nem kezdek bele, mert akkor félek veszekedés lenne a vége, azt meg nem akarom.
  -Nos ki tudja? Lehet, hogy előző életemben egy sikló, vagy éppen vipera voltam.-Ismét kinyújtom a nyelvem. Úgy sem tud tenni ellene. Túl messze van ahhoz és én sem vagyok hülye. Ha közelebb merészkedik jó szorosan becsukom a szám.
  A segítségére bólintok egyet, majd vigyorogni kezdek. Oh tudom én, hogy nem zavarja már Lobot az, ha farkasként vagyok mellette. Erre is odafigyeltem, hisz ennyi farkas között elkerülhetetlen, hogy egyszer találkozzon négylábú rokonaival. Nah meg szeretném, ha majd teliholdkor akár velünk is tarthatna. Persze erről még Dantéval kell beszélnem, neki meg még nőnie, erősödnie kell.
  -Ejj ejj. Ezek szerint nem figyelsz eléggé a kis tanítványodra… Képzeld szoktam vele farkas alakban játszani, pont azért, hogy hozzászokjon a jelenlétünkhöz. Egyszer igazán csatlakozhatnál hozzánk. Egészen vicces!-Persze nem lepődnék meg, ha csak felnevetne ezen és inkább távol tartaná magát az ilyentől… Bár elég idióta hozzá, hogy tényleg nekiálljon Loboval játszani. Egyszer megnézném!
  -Oh én ostoba! Hogyan is mertem azt gondolni, hogy a desszertről nem gondoskodsz. Csak nehogy a végén be kelljen minket gurítani a házba!-Nevetek fel, majd inkább az étellel kezdek el foglalkozni, mert így sosem fogunk enni. Persze azért előbb a koccintás nem marad el. Már most lehet érezni a finom illatokat. Kíváncsian is pillantok Ryanre. Vajon tetszik e neki ez a fűszerezés, vagy már most fintorogni fog?
  Közben a másik tűzhelyre egy kisebb lábost rakok, majd már bele is öntöm a rizst, végül miután kicsit megpirítottam azt fel is öntöm vízzel.
  -Gondolom salátát feleslegesen csinálnék!-Én szívesen eszek, de őket ismerve biztosan csak fintorogna rá.

  avatar
  Ryan Elvestaad

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Gweir
  Kor : 290

  Re: Kerthelyiség

  on Hétf. Jún. 20 2016, 11:24

  Masako - Ryan

  -Ez ebben a formában nem teljesen igaz. Farkasként a nyers húst preferálom, de ha éppen itt a környéken vannak jó illatok, akkor is hús legyen.
  Annyira azért nem vagyok szar vadász, hogy ne szedjek le valami dögöt ha arról van szó, és nem, az nem a szomszéd néni kutyája, macskája, szárnyasa és egyebek kategória.
  Ezt nem fogom tudni megmagyarázni a fiataloknak, majd megtapasztalják. Láttam én már dacból vegetáriánust, aki meg akarta mutatni, hogy az emberi énje kerekedik felül, illetve egyszerűen béna volt a vadászatban eleinte, de idővel mindenkinél kijött az ösztön.
  -Akkor zseninek kellett lenned. Többnyire az állatok nem kapnak emberi testet következő életükben sem.Igen ritka.
  Nyugodtan dőlök hátra, eszem ágában sincs ugrálgatni éhesen. Még meghúzom magam, nem?
  A kutyája elméletben falkatag, bár voltak olyanok akik elég nehezen vették ezt tudomásul, legfőképp Lobo. Szegény blöki jött volna játszani mindig, de hát az öreg farkasok nem vették szívesen a közeledést. Elég a kölykökkel foglalkozni, s bár lehet eggyel több vagy kevesebb nem számít, akkor is kutya.
  -Szuper. Azt hiszem, az nem túl jó ötlet, egyelőre még nem.
  Bármikor megfékezem a bestiámat, mégis benne van a pakliban, hogy esetleg erőszakosabban reagál Lobora mint kellene, már csak megszokásból. Lehet, rokonok vagyunk valahol, mégis jobb az óvatosság.
  -Még jó, anélkül nem teljes a kaja. Az a fény.
  Sosem hagyom ki a nasikat, bár ez nem látszik rajtam, ahogy egyikünkön sem. Bebizonyították, hogy minden állat imádja az édességet onnantól kezdve, hogy volt alkalma megkóstolni. Amelyik nem, az félresikerült egyed, ahogy a csak zöldségzabáló is.
  Az illatok jók, aztán majd kiderül mi sül ki belőle, eddig nem tűnik rossznak.
  -Ahaaaaa. Anélkül valahogy jobb.
  Elvigyorodok, nem kérek ződséget, ha elcsapom a hasam majd lerágom a füvet idekint, már amit nem hugyozott le senki.
  avatar
  Masako Saito

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Szellmjárók/Errapel
  Tartózkodási hely : Queens
  Kor : 29
  Foglalkozás : Divattervező

  Re: Kerthelyiség

  on Vas. Júl. 17 2016, 19:46


  Ryan & Masa
  ©  -Ryan te félreértettél engem… A csiga, lárva mégis mi lenne, ha nem hús, tökéletes fehérje forrás? Azt akartam kihozni a dologból, hogy egy farkasnak mindegy, hogy csiga, vagy őz… Persze az őzhús finomabb, de ha csigát talál, vagy lárvákat, azt sem szabad veszni hagyni. - Azért nem vagyok annyira hülye, hogy ne tudjam, hogy a bundásunkat nem zöldségekkel fogom etetni, hanem hússal és még több hússal, de azért azt ismerje el, hogy egy ember sokkal finnyásabb a kajára, mint egy állat.
  -Jaaj Ryan ne vegyél már mindent komolyan. Lazíts! Tudod mit igyál még, mert úgy látom kicsit feszült vagy még.-Szélesedik ki mosolyom és már tele is öntöm a poharát, nah meg persze az enyémet is, így egy újabb koccintás és már fel is hajtom.
  Miközben még fő a rizs és a húsi is megterítek magunknak. Nem is várom el, hogy az a lusta viking csinálja meg. Néha komolyan mondom úgy viselkednek, mintha nem is lenne ott velük az a bizonyos bundás, és mintha még mindig tizenhét évesek lennének. Persze nem szabad begyöpösödni, főleg nekünk nem, hisz akkor milyen unalmassá válna az életünk. Csak néha úúúgy fejbe kólintanám őket.
  -Amúgy van valami kedvenc kajád? Az oké, hogy csak hús legyen, de biztos van valami olyan, amiből bármikor, bármennyit képes lennél felzabálni. Nekem ilyen például a csoki, vaaagy a miso leves.. Te jó ég milyen rég is ettem egy igazán jó miso levest. Keresnem kellene egy japán éttermet. Hiányoznak a hazai ízek. Neked nem?-Pillantok rá kérdőn, miközben az utolsó simításokat csinálom.


  My family

  avatar
  Ryan Elvestaad

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Gweir
  Kor : 290

  Re: Kerthelyiség

  on Hétf. Júl. 18 2016, 21:44

  Masa - Ryan

  A válaszára olyan vigyort eresztek el, hogy öröm nézni, sőt, a végére egyenesen röhögök.
  -Drága kicsi Masako, addig, amíg nincs vészhelyzet, éhínség és háború, addig nem élnék lárvákkal, ha lehet. A fehérjét majd akkor tolom, amikor kihalt mindenféle ehető populáció.
  Ettem én azt, szó se róla, és akkor sem fog a kedvenceim közé tartozni egyik sem. Világvégéig húst fogok enni, hízzanak csak a dögök, mikorra kellenek. Szóval akár tetszik akár nem, finnyás vagyok és kész.
  -Én? Há dehogynem. Tudod hányan hiszik, hogy ez így van? Nahát akkor meg. Ahaaa, ugye? Feszít a pólóm, az a baj, de nem veszem le, nem ám.
  Mint bulikirály, bírom a piát, igazán részegnek engem még sosem láttak, akkor is egyenesen mentem amikor nem, az más kérdés, hogy mikor milyen irányban.
  Koccintás után le is húzom az italt, és lehet, Masa lustának tart, eltűnök a kiegészítőkért, amik a terítéshez kellenek még.
  -Kedvenc? Hazai ízekre gondolsz? Van, van. A Hákarl és a skyr a szerelmem, de imádom a hrútspungurt, a tőkehalat, a fókahúst is. Érdekel, melyik micsoda?
  Kis koromban két pofára zabáltam, Amerikában viszont nagyon kevés helyet tudok, ahol be lehet szerezni az alapanyagokat, pedig szívesen elkészítem én.
  Mennyire hiányzik Izland? Nagyon, főként a azok miatt a helyek miatt, ahová feltöltődni jártam ki. No de gyerek voltam, mikor létformát váltottam, így még könnyedén megszoktam a mást.
  avatar
  Masako Saito

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Szellmjárók/Errapel
  Tartózkodási hely : Queens
  Kor : 29
  Foglalkozás : Divattervező

  Re: Kerthelyiség

  on Vas. Júl. 24 2016, 19:27


  Ryan & Masa
  ©  Csak legyintek egyet szavaira. Felesleges tovább boncolgatni ezt a témát. Értem én miért mondja ezt, de én akkor is finnyásnak tartom. Persze a csiga meg a lárvák nem túl gusztusosak, de azt hiszem a farkasom azokat is megenné. Egy kis nasi, előétel…
  -Nah igen csak úgy duzzadnak az izmaid. Nem is értem hogy bírja még mindig a gyűrődést a pólód. Ha szeretnéd szerzek neked olyat, ami nem fog ennyire feszíteni és még jól is fog állni. Nem mintha ez nem lenn jó, de tudod én már csak ilyen vagyok.-Divattervezőként én mindig odafigyelek a kinézetre és ha valami nem passzol egy emberen, akkor nagyon is bántó tud lenni a szememnek. Ryan remekül öltözködik, tudja mi áll jól neki, nem kell ellátnom semmilyen tanáccsal, de ettől függetlenül örömmel csinálok, vagy veszek neki ruhát.
  A kérdésemre megkapom a választ, de nekem ez nagyon idegen. Sosem hallottam róluk. Sőt lehet ciki, de nem igen ismerem az északi gasztronómiát. Olaszoktól, franciáktól ismerek párat, de a többi kultúra kissé idegen a számomra.
  -Igen, kérlek meséld el mi micsoda, mert nekem ez csak habla.-Érezheti rajtam, hogy teljesen őszinte az érdeklődésem. Valóban kíváncsi vagyok rá mik is lehetnek azok. Legalább következő alkalommal megpróbálhatom majd elkészíteni neki, bár félek az első próbálkozásom tragédia lesz. Amint meg van terítve és Ryan is elfoglalta a helyét odaviszem a kész kaját, majd szedek is előbb neki, majd magamnak. Örömmel ülök le vele szembe.
  -Nos akkor jó étvágyat! Ha nem ízlik nincs tőlünk messze a meki. Nem fogok megsértődni!-Nyújtom ki felé a nyelvem és már neki is fogok az evésnek.


  My family

  avatar
  Ryan Elvestaad

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Gweir
  Kor : 290

  Re: Kerthelyiség

  on Hétf. Okt. 03 2016, 15:46

  Masa - Ryan

  Tényleg nem vagyok finnyás, de amíg nem muszáj, nem fogok a földben kotorászni egy húsos hernyó után, és a csigákat is kerülöm.
  -Még jó hogy. Nem így lenne, sok hasznomat nem venné a falka. Kiképzett póló, még azt is túlélte, mikor felakadtam vele a kilincsre.
  Tartós darab, persze volt már amit simán letéptem magamról, mert gyenge volt az anyaga. Ezzel nem lenne semmi baj, ha nem a nyílt utcán adtam volna elő.
  -Oké. A Hákarl az egy izlandi specialitás, igen közkedvelt, bár első hallásra a többség csak fintorog. A pontos megnevezése rothasztott cápahús, de azért nem ennyire borzalmas, mint amennyire hangzik. Grönlandi cápa az alapja, és azért kell úgymond erjeszteni, mert egyébként mérgező a húsa. Ezt bevágjuk cserépedénybe, homokba temetjük és akár hónapokig állni hagyjuk, aztán felakasztjuk száradni, így távozik belőle minden méreg. A végére olyan az állaga, mintha szalonnát látnál. Keveseket láttam, akik képesek voltak elfogyasztani, de nekem az egyik kedvencem.
  Vigyorgok, tényleg szarul hangzik, illetve valljuk be, nem ehhez szokott gyomor többnyire nem is képes bent tartani.
  -A Skyr konkrétan joghurtra hasonlít, de inkább sajtféleség. Hatalmas a protein tartalma, és az íze is mennyei. A hrútspungur, vagy ahogy sokan inkább használják, hrútspungar az konkrétan a bikahere. Isteni finom, már ha valaki nem finnyás már eleve azért, mert tudja, miből készült. azt szoktam mondani egyébként ha valaki csak húzza a száját valamelyikre, hogy menjen oda, éljen ott, és azt is értékelni fogja, amit addig sosem.
  A hazámban azt ettük ami volt, nem válogattunk, nem volt rá lehetőség. Tudom, hogy a cápahústól még Jordan is kidobná a taccsot, bár lehet, ő lenne az egyetlen, aki elviselné.
  Miután kicipeltem mindent, elfoglalom a helyemet, és kíváncsian várom a kaját. Nem én leszek az, aki nem eszi meg.
  -Köszi. Milyen a miso leves?
  Érdeklődve pillantok Masára, az az ő terepe, azokat az ízeket annyira nem ismerem. Mivel hús van a fogásban, nem zavar semmi sem, jóízűen eszem.
  avatar
  Masako Saito

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Szellmjárók/Errapel
  Tartózkodási hely : Queens
  Kor : 29
  Foglalkozás : Divattervező

  Re: Kerthelyiség

  on Kedd Nov. 01 2016, 13:00


  Ryan & Masa
  ©  Most adott is nekem egy remek ötletet Ryan. Meg kellene keresnem azt az anyagot, ami nekünk való, főleg a kölyköknek, ami nem szakad el olyan könnyen, de mégis kényelmes a viselete. Lehet, hogy nem is létezik ilyen, de egy kutatást megér.
  Érdeklődve kezdem el hallgatni Ryant, de ahogy elhangzik az első étel érthetőbb neve automatikusan elfintorodom. Erjesztett cápahús. Nem hangzik valami étvágygerjesztően. Természetesen nem szólok közbe, végig hallgatom őt. Aztán reménykedve pislogok rá a második ételnél, de egy újabb fintor kúszik az arcomra a bikahere hallatán. Egyre jobb komolyan mondom.
  -Hu nem is tudom melyik hangzik jobban. Ne haragudj rám, de azt hiszem egyiket sem fogom tudni elkészíteni neked. Mondjuk a kettő közül inkább a cápásat kóstolnám meg… Azt hiszem… Nem tudom. Tényleg nem hangzanak valami finomnak, de mivel nem kóstoltam, így nem kritizálom őket.-Mosolyodom el. Lehet, hogy egyiket sem lennék képes megkóstolni, bár attól is függ, hogy hogyan tálalnák a dolgot.
  -Nos a miso leves nem olyan extrém, mint a te ételeid, bár igaz annak is megvan a maga hagyománya. A miso több féle lehet. Van egy alaplé, amit dashinak hívunk, ez több féle dologból készülhet. Például tengeri algából, vagy bonito pehelyből, azaz ilyen nagyon vékonyra vágott, szárított tonhalból, aztán szoktak még beletenni bébiszardíniát meg shii-take-gombát. Tudod, mint egy húslét, úgy kell ezt is elkészíteni. Utána beletesszük a misot, ami amolyan ízesítő. Ez erjesztett szójababból van. Olvastam egyszer egy cikket, hogy pontosan hogyan is csinálják, de ebbe most nem mennék bele… Miután megvan ez az alap jönnek a betétek. Mindenki saját ízlésének megfelelően ízesítheti tovább. Húst nem szoktak beletenni, maximum csak tengeri puhatestűeket. Tudod garnéla, kagyló. Nekem két kedvencem van. Egy gombás, tofus változat, meg egy garnélás, wakamés… Na jó a japánok sem normálisak. Mondjuk vannak durvább kajáik is, de én azokat már nem vagyok képes elfogyasztani. Egyszer próbáltam. Nos azonnal ki is jött.-Nevetem el magam. Nah igen vannak olyan ínyencségek, amiket senkinek sem tudnék ajánlani. De azt hiszem minden nemzetnek megvannak ezek a fura kajái.
  Örömmel nézem ahogyan jóízűen eszi a kajámat. Kicsit féltem attól, hogy nem fog ízleni neki.  My family

  avatar
  Ryan Elvestaad

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Gweir
  Kor : 290

  Re: Kerthelyiség

  on Csüt. Nov. 03 2016, 13:55

  Masa - Ryan

  Tudom, hogy akinek nem elég erős a gyomra vagy nem szokott hozzá az izlandi ízekhez, annak már hallomás útján is érdekes elképzelései vannak, vagy éppen rosszul lesz a gondolatától is amiket felsorolok.
  Pedig nem rosszat, táplálóak, főleg ha nincs válogatási lehetőség. A sajtot egyenesen imádom, azt a turisták is szeretik, ha jól tudom. Az pedig, hogy a bikahere milyen reakciót vált ki, oké, ha tudod, honnan való amit kajálsz, érdekes, de annyi protein semmiben nincs, tényleg nincs.
  -Készítsek neked? Szerintem a sajtot szeretni fogod.
  Mindegyiket meg tudom csinálni, még ha nem is nézik ki belőlem, sőt, főzni is tudok, sütni is. Natannel rendeztünk mi tivornyákat, mélyen hallgatva arról, mi csináltuk a kaját. A hülye finnel imádok partyzni.
  Nem ismerem a japán konyhát, néhány ételt kóstoltam már, de hogy most abból melyik japán melyik kínai vagy egyéb, na azt tőlem ne kérdezzék. A rizstésztát imádom.
  -A szójabab is erjesztett? Akkor lehet, tényleg ízlene neked a cápahús, Lehet azt is ízesíteni többféleképpen, bár én az alapot is kedvelem. Annyira csak nem borzalmas a többi sem, ha az otthoniakat megettem...
  A mostani az ínyencség ezekhez képest, a nasi is készen áll, vagyis nem lehet okunk a panaszra. Persze érdekelne, mik azok, amiket még Masa sem próbálna ki, vagy amit már nem tudott megemészteni. Kísérletező típus vagyok, egy darabig.
  avatar
  Masako Saito

  Faj : Vérfarkas
  Falka : Queens
  Rang : Szellmjárók/Errapel
  Tartózkodási hely : Queens
  Kor : 29
  Foglalkozás : Divattervező

  Re: Kerthelyiség

  on Szomb. Nov. 19 2016, 18:25


  Ryan & Masa
  ©  -Tudod mit? Ha elkészíted őket nekem ígérem mindegyiket megkóstolom!-Ennyit igazán megtehetek. Igaz a mai ebéd nem egy túl extrém dolog, de ő is megkóstolta a főztömet. Nah meg ki tudja lehet a végén nekem is ízleni fog.
  -Lehet, hogy a többieket is meg lehetne győzni arról, hogy társuljanak. Tarthatnánk minden hónapban egy napot, mikor valaki bevállalja a főzést és készít valami olyan ételt, amit mindennél jobban szeret. Így legalább megismerhetnénk a másik ízlését, világát és lenne egy potya ebédünk.-Ezzel mindenki jól járna, még az is, aki főz. Természetesen azért a szakéról sem feledkezem meg, így két falat között töltök egy újabbal Ryannek.
  -Mikor voltál utoljára Izlandon?-Teszem fel újabb kérdésemet miután az utolsó falatot is lenyeltem. Én magam jól laktam, de ha ő kér még természetesen szedek neki, majd előkészítem a desszertet. Egy kis csokis finomságot készítettem. Nem is meglepő. Két kis tálba kiszedek egy-egy adag csokimousset, amire egy adag tejszínhabot is rányomok és megszóróm csokireszelékkel. Nah igen kicsit se szeretem ezt az édességet.
  -Tessék!-Leteszem elé a finomságot, miközben a másik kezemben lévő tejszínhabot felemelve a fejére is nyomok egy jó nagy adaggal. Ha sikerül röhögve távolodom el tőle, ha nem sikerül akkor újból próbálkozom.  My family

  Re: Kerthelyiség

  on Hétf. Jan. 16 2017, 22:52


  Ajánlott tartalom

  Re: Kerthelyiség


   Pontos idő: Vas. Dec. 16 2018, 05:55