Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Fangtasia
by Jazz Quinn Yesterday at 17:54

» Theo szobája
by Theodore Miles Montgomery Vas. Dec. 09 2018, 22:30

» Long Island villa
by Raul Dessauge Vas. Dec. 09 2018, 20:29

» Freshkills Park
by Admin Vas. Nov. 25 2018, 19:40

» Cox professzor irodája
by Thomas Montgomery Vas. Nov. 25 2018, 19:20

» Pince
by Admin Vas. Nov. 11 2018, 22:47

» Belső udvar
by Dorian M. Montgomery Szomb. Nov. 10 2018, 21:54

» Carlmichael Ház - Tárgyaló
by Reinald Carlmichael Szomb. Nov. 10 2018, 21:51

» Rising Star Cave - Dél-Afrikai Köztársaság
by Armand Assante Vas. Nov. 04 2018, 20:49

» Azrael
by Desmond O. Cross Vas. Nov. 04 2018, 17:52

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Kissena Park

  Share

  Kissena Park

  on Vas. Okt. 04 2015, 23:50  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Vas. Ápr. 10 2016, 22:41

  Luke & Airgid


  Mára találkozót szerveztem jónéhány helyi barátommal és sok tanítványommal. A parkban egy nagyobb, füves területen gyűlünk össze, közel a parkbéli sétányokhoz, és olyan területhez, ahol emberek megfordulnak, és megnéznek minket. Készítettem néhány szórólapott, amin az elérhetőségem található, és néhány gondolat,arról, hogy én mit gondolok a capoeiráról. Hogy fair játék legyen ugyanezt kértem a többi oktatótól is. Szépen összegyűltünk, üdvözletem mindenkit, megköszöntöm, hogy eljöttek, tisztáztam velük a szabályokat, hogy mit nem szeretnék én a mai rodában látni. Aztán egy közös bemelegítés után nekiálltunk, az elején énekeltem, és zenéltem, éreztem, ahogy szívem dobog attól az energiától, amit beleadok a rodába, és amit visszakapok, ez nem mágia, nem olyan, amit néha érezni szoktam, ez a capoeira varázslata. Aztán jöttek oda tanítványok, hogy átvegyék tőlem a hangszert, büszke lettem rájuk. Végül hagytam, hogy vigyen a vérem, én is bementem, régen adtam bele a játékomba annyi érzést, mint most. Éreztem, hogy szépek a rúgásaim, éreztem, hogy sikerülnek az akrobatikus mozdulataim, éreztem, hogy élek, és örültem ennek.
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Vas. Ápr. 10 2016, 23:00

  Airgid - Luke

  Azt se tudom minek keveredtem éppen Queensbe, azaz pontosan idáig futottam és mire rájöttem hol vagyok, már rég késő volt. Ráadásul a kezembe nyomtak egy szórólapot, érted, nem frissítőt, nem, szórólapot.
  Tök mázlim van, mert nem eldobtam, hanem hanem abba kapaszkodva futottam le a távomat, majd utána álltam neki olvasgatni. Capoeira... az egyetlen olyan harcművészeti ág, ami tökre tetszik, csak soha nem tanultam, csak annyit tudok róla, hogy az afrikai rabszolgák használták és fejlesztették ki. Azaz a történetéről mindent, de sosem csináltam.
  Zenét is hallok, hát arrafelé kezdek el futni, mert érdekel mi lehet ott, de arra nem számítok, hogy ott találok egy rakás embert, és mind capoeirás.
  Nem vagyok egy félénk gyerek, de érdekel ez a dolog, és tudni szeretném, ezt egyáltalán hogyan lehet elkezdeni. Az első mellettem állónak mutogatni kezdem a szórólapomat, hogy ki az az ember, aki hirdeti magát, mire ráböknek egy hegyomlásra.
  Hát jó, én nem vagyok ekkora, én hosszútávfutó vagyok, meg ahogy nézem fiatal is hozzájuk képest, ráadásul rájövök, hogy a férfi is az ami én.
  Magnus most itt lenne, tök büszke lenne rám, felismertem még egy boszorkánymestert, fejlődök. Végül összeszedem minden bátorságomat és megrohamozom a fickót, csak nem üt le.
  -Elnézést, én izé... olvastam ezt az izét, és érdekel, csak nem tudom, hogy hogyan meg mikor, meg izé.
  Jó kezdés, tökéletes, ha ebből érteni lehet mit akarok, hát a férfi egy zseni. azért nem elhanyagolható szempont, hogy neki a bicepsze akkora mint az én burám, ráadásul csodaszépen festek a futógatyámban.
  A hajamat megigazítom, sajnos még nem tudom eltüntetni a füleimet, azt meg nem kéne mindenkinek látni ha lehet, de már vérprofi vagyok benne, eddig is takargattam, ahogy a farkincámat is.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Vas. Ápr. 10 2016, 23:23

  Luke & Airgid


  Megszólítottak miközben épp ment a játék,-Egy érdeklődő- gondoltam magamban. De valami fura érzés körvonalazódott bennem, amit nem tudok megfogalmazni, olyan mint régen...Brazíliában... a voodoo mestenél... Mindegy, most nem foglalkozom vele, majd kiderül, ha ki kell derülnie.
  -Szerbusz, a nevem Ave de tempestade, gyere, megmutatom, hogy mi a capoeira.-
  Két kezemmel védőn foglak, felkészülve arra, hogy bármi történthet azon a körön belül, amiben állunk.
  -Akik ketten, akik most bent vannak, lényegében harcolnak, de a capoeira módjan, most nem olyan játék van, ahol meg kéne rúgniuk egymást.-
  Miközben énekelnek, én közel hajolok a füledhez, és sorban mondom, hogy milyen rúgások és elhajlások vannak.
  Passape: egyenes lábú, köríves rúgás kintről befelé.
  Queixada: egyenes lábú, köríves rúgás bentről kifelé.
  Armada: Egyenes lábú, forgó köríves rúgás, hasonló mint a quexada.
  Mea lua: egyenes lábú, forgó rúgás, miközben lent van mindkét kezed.
  -A legegyszerább elhajlás az, ha leguggolsz.-
  Ahogy magyarázom neked, folyamatosan cserélődnek az emberek, sokan akrobatikus mutatvánnyal kezdenek.
  -Van kedved kipróbálni? Vigyázni fogok rád, ígérem, és nem kell szaltót csinálnod, ha nem akarsz!- Kérdezem tőled, miközben a lehető legbíztatóbb mosolyomat öltöm fel, karmos kezem ellenére.
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Vas. Ápr. 10 2016, 23:45

  Airgid - Luke

  Lehet, pont rosszkor kérdezek, de nem tudom, hogy mikor kellene, azt hittem hogy ha valaki a körön kívül van akkor ő nem játszik, de a jelek szerint tévedek. A férfi mégsem lesz ideges, de ahogy bemutatkozik, hát eltátom a számat.
  -Az azt jelenti, hogy Vihar madár?
  A lényeget megkérdezem, mert ezt is muszáj, de ez biztos valami titulusnak felel meg közöttük.
  -Tényleg? Köszi.
  Annyira látványos amit csinálnak, és akiket eddig kérdeztem, mind leszólták, a filmekben is úgy mutatják be, hogy táncolnak ezerfelé és simán leütik őket, holott nem igaz, mert szerintem sokkal veszélyesebb harcosok, mint a többiek. Ezt nem lehet kiszámítani, míg a többit igen. Lelkesen indulok a kör felé, az sem zavar ha kinevetnek, egyszer el kell kezdeni valahol nem?
  -Oké, értem.
  Akik itt vannak, mind profik, én meg csak figyelek, és jegyzem amit a férfi mond. Az összes rúgásra bólintok, elképzelésem van róluk, és itt látok is néhányat, amit így be is tudok azonosítani néha-néha. Az utolsó a kedvencem, az nagyon tetszik, ez a Mea lua.
  -Az biztos megy, a többire nem mernék megesküdni.
  Nevetni kezdek, mert hiába tűnik valami egyszerűnek, sok-sok gyakorlás van mögötte. Egyetlen előnyöm van csupán, mégpedig az, hogy vizuális típus vagyok, és ha valamihez van érzékem, akkor nagyon gyorsan tanulok. Még nem tudom, itt mennyire leszek ügyes, a hajlékonyságom és a ruganyosságom az megvan, a többi majd elválik.
  -Lehet? Biztos, hogy ezzel kellene kezdenem? Deeee... oké. Szaltózni tudok.
  Folyamatosan nézem a többieket mit csinálnak, egy-két mozdulat úgy adja magát, hogy úgy kell, de életemben először próbálom meg. Maximum majd megpróbálom utánozni a férfit, és fejre vagy seggre esek, nem baj.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 00:22

  Luke & Airgid

  -Akik a körben állnak, ők alkotják a világot, ahol történik minden, akik pedig bent vannak, és mutatják, hogy mi történik. A nevem pontosabban a vihar madarát jelenti. Madár, mert szeretek repülni, a vihar, az padig, azért, mert a viharokban érzem igazán jól magamat. Ez az apelidom, az álnevem.-
  Imádok tanítani, ez a gondolat jár a fejemben, ő pedig tanulni akar,  és még fiatal, nagy jövő állhat előtte, ha tényleg ezt akarja.
  -Minden itt kezdődik a hangszereknél, és gyakran itt is végződik, mi is itt fogunk kezdeni.-
  Megállítom azokat az embereket, akit éppen bent játszanak. Belépek közéjük, jelzem, hogy szeretnék valamit, egyikőjük éppen felém rúg, de intem neki, hogy ott vagy a hangszereknél, most téged foglak behívni játszani.
  Sétálok egy kört, a körön belül, lelkesítem az embereket, majd veled szemben leguggolok, a hangszereknél, és közelebb intelek magamhoz, és mindkét kezemet nyújtom feléd, mint egy baráti kézfogás gyanánt, de látod, hogy pont úgy tartom a kezemet, mind aki a fejét védi.
  -Így szoktunk bemenni, most sokféle lehetőséged van, egy sima cigánykeréktől, ugrásokon át, bármire.
  Először megmutatom neked az alapmozgást, a gingát, utána, pedig játszunk egyet
  *kacsintok*.
  Látod, hogy mindenki minket figyel most, kíváncsiak, hogy mi fog történni, a középen lévő berimbau-egy íjszerű hangszer- int, hogy induljunk, én megfogom mindkét kezed egy pillanatra, majd  egy lépéssel hátralépve, hogy ne rúgjalak meg, egy butterflytwist-tel beugrok a kör közepére, és rád nézek.

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 00:22

  The member 'Airgid Tàirneanach' has done the following action : Kockadobó


  'd6' : 4
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 00:49

  Airgid - Luke

  Hallgatom a férfit, annyira érdekes ez az egész, ez ráadásul le is köt, nem úgy mint a többi amiről olvastam.
  Láttam egy csomó videót is, és pont a játékossága, a látványossága tetszett meg benne, és tudom, hogy ezért hiszik azt, ez nem szól másról csak a flikk-flakkokról.
  -Ez de jó. Mindenki magának választ nevet, vagy kiérdemli?
  Úgy csodálkozom rá mindenre, mint egy kisgyerek, de nekem ez új világ, így nem is csoda.
  -Mindig itt kezdődik?
  Ez is tetszik, nem berontanak, hanem megvan az alapkultúrája, mint egy párbajnak. Követem a férfit, leguggolok a hangszerek mellett, bár nem tudom mit kell csinálni, de majd elmondja.
  -Oké, de nem tudok olyanokat mint ők. Majd megtanulom.
  Bólintok, nem gondoltam volna, hogy ma futás után ilyesmibe csöppenek, de élvezem.
  Az ugrás amivel a férfi megérkezik középre az nekem sok, ezt tuti nem tudnám megcsinálni kapásból, de talán csavar nélkül menni fog, hát megpróbálom.
  Izgulok, lehet, a cigánykereket kellene választanom vagy a szaltót, de annyira tetszik amit csinál, hogy valami hasonlót én is szeretnék megcsinálni. Mivel arra képtelen lennék amire ő, így marad valami hasonló mozdulat, csak azt a csavart hanyagolom egyelőre. (butterfly kick lenne)
  Milyen eredménnyel érkezem, az most mellékes, legalább megpróbáltam, és ez még nem is olyan nehéz, nem úgy mint az a másik. Ha nem estem pofára, akkor valahol kikötök a körben.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 01:14

  Luke & Airgid


  Még válaszolok a kérdésedre:
  -Kiérdemeljük , valamilyen tulajdonságunk alapján, hogy nézünk ki, hogy mozgunk, hogy viselkedünk.-


  Elkerekedik a szemem, ahogy ugrasz, látom, ahogy földre érkezel, kicsit keményebben, de sikerül megcsinálnod a mozdulatot. A kör szélén álló emberek megtapsolnak, és szinte egy emberként kiáltanak fel meglepődésükben és örömükben. Egy kezdőtől, aki éppen csak most kezdte, és egyből ilyen rúgással kezd, nagyon ritkán lehet látni.
  Pár pillanat alatt magamhoz térek az ámulatomból, és elkezdek gingázni, lassan, hogy tudd követni a lépéseket, közben mosolygok, látod rajtam, hogy tetszett az ugrásod.
  -Mi ezt martelo cruzadonak hívjuk, és sokan évekig gyakorolják, hogy nagyjából meg tudják csinálni, én is így voltam ezzel.-
  Az alaplépések után megmutatom neked az elhajlásokat, miközben várom, hogy elrúgj valamelyik rúgással felettem. Látod rajtam, hogy óvatos vagyok veled, nem bántalak, csak tanítalak, arra, amit én is tanultam.
  Nem sürgetlek játék közben, hiszen időnk van, bár a dalból, amire rákezdtek, úgy látszik, hogy valakinek nincs.


  "Adeus povo bom adeus
  Adeus eu ja vou me embora
  Pelas ondas do mar eu vim
  Pelas ondas do mar
  eu vou me embora"

  (Viszlát, barátaim, viszlát
  Viszlát, én elmegyek,
  A tenger hullámain jöttem
  A tenger hullámin megyek)


  Sokszor eléneklik, miközben játszunk, először egy e,ber az egészet, aztán mindenki az egészet, mint egy kérdés-válasz éneklés.
  Én folyamatosan mozgok, és miután felvetted az alapmozgást, rúgok is, védekezek is, mindig szólok, hogy mit csinálj, ha nem tudsz követni, néha elsütök egy makákót, vagy cigánykereket.
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 18:01

  Airgid - Luke

  Most, hogy a férfi még azt is elmagyarázza, mi alapján kapnak neveket, egyet tud vele érteni. Róla meg nem mondaná, hogy úgy fest mint a madár, de azt sem, hogy úgy viselkedik. A névadás maga viszont nem lepi meg ha azt veszi alapul, hogy az indiánoknál is hasonlóképpen működött a dolog illetve működik, lévén sok összefonódás van a brazil rabszolgák és az indiánok kultúrája között.
  Az, hogy mivel próbálkozom, legnagyobb megdöbbenésemre meglep mindenkit, pedig nem azért választottam, mert nagyzolni akarnék, csak ez még olyan megoldhatónak tűnt. Persze az érkezésem az hagy kívánnivalót maga után rendesen, hiszen a stabilitás valahogy elmaradt, de legalább nem estem pofára, az is nagy szó.
  Nem tudom, mit kell csinálni, az egyetlen támpontom a boszorkánymester, őt igyekszem utánozni több-kevesebb sikerrel, bár halál rendes, mert nem gyors mozdulatokat mutat, hanem lassít, hogy legyen időm felfogni, mit csinál.
  -Tényleg?
  Ezt nem gondoltam volna, annyira nem tűnt bonyolultnak, bár igaz, hogy az edzéseken csinálgattunk hasonlóakat egymás kezét fogva, de azt nem tudtam, hogy itt alap rúgásnak számít. Kicsit esetlen volt, de majd belejövök, mert meg akarom tanulni.
  A következőben azok közül kellene valamit megpróbálnom, amit a férfi magyarázott és láttam is a többiektől, már amit be tudtam azonosítani.
  Az a Mea lua nagyon tetszett, de azt még korai lenne, nem tudnám leutánozni, így inkább egyenes lábú, köríves bentről kifelé rúgással birkózom, azzal a Queixadával, aztán a Passapéval, és végül megpróbálom ezt a Armadát is. Kissé darabos a mozgásom, meg nem is olyan mint egy gyakorlott harcosé, de nekem az is hatalmas siker, hogy valami hasonlót alkotok, mint a férfi. Szerintem hasonlót, mert ég és föld a kettő, de azért ez is több, mint a semmi talán.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 20:33

  Luke & Airgid

  Figyelek a mozdulataidra, hogy miként csinálod, kicsit javítgatlak, ha kell. Hagylak kibontakozni, hogy elkezd átérezni, milyen érzés egy ilyen rodán belül lenni, mozogni, csinálni bármit. Közben figyellek téged is, hogy erőnlétileg hogy bírod, mert főleg combot nagyon meg tudja erőltetni ez a mozgáz, a sok hajlongás, a rúgások. Figyelem, ahogy  próbálkozol, és egy-egy rúgás közben olyan pozícióba hajolok el, hogy szükség esetén segítsek is befejezni, ha nem sikerülne. Én egyre jobban élvezem, egyre jobban belehevülök a játékba, már hidegvéremet nem veszítem el hosszú időre, de már komolyabb akrobatikákat is bevállalok, kéz nélküli cigánykerék, hídas cigány kerék. De ilyenkor mindig messzebb lépek tőled, nehogy bármi bajod legyen.
  Mikor azt látom, hogy biztosabban rúgod az eddig mutatott rúgásokat, mutatok neked még néhányat.
  -Martelo- (márteló)mondom, miközben megcsinálom, köríves fejre rúgás(, mint a butterfly kick vége)
  -Bênção-(benszaó) tolórúgás telitalppal egyenesen előre.
  -Chapa- (sápá) tolórúgás, telitalppal, de oldalt furdulva, és oldalra megy láb.
  Ezeket úgy mutatom meg neked, hogy finoman, alig hozzád érve rúgom, majd saját magamat ajánlom fel célpontnak.
  -Próbáld ki rajtam!- mosolygok bátorítóan
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 20:58

  Airgid - Luke

  Ez a közeg sokkal jobban vonz mint a többi, agyonfegyelmezett harcművészet, valahogy szabadabb az egész, mégis megvan az a hatása aminek lennie kell. Sejtem, hogy itt is rengetegszer kell majd gyakorolni egy-egy rúgást és elhajlást, mégis enged a kreativitásnak, hogy úgy kombinálhassam össze a mozdulatsort, ahogyan jól esik, ahogyan jön belülről. A hangulata pedig egészen egyedi, családias és jóóó.
  Sok videót láttam a vérprofikról, nem is akarom megtippelni, hány év munkája fekszik benne, de már akkor is azt mondtam, ezt legalább élvezném, és tényleg így van.
  Jól esik a biztatás, nem kinevetnek, hanem kijavítják ha valami nem jó, és így sokkal jobban megmaradnak a mozdulatok is, mint egyébként.
  Nem mondom, hogy mindennek kapásból tudni fogom a nevét, de igyekszem, maximum Magnus nem lesz túl boldog, ha bejelentem neki, márpedig capoeirázni szeretnék. A futás mellé kell valami, és ez az, amit el tudok képzelni.
  Amit a férfi bemutat, azon eltátom a számat, annyira könnyedén csinálja az összeset... ahogy magyaráz, figyelek rá, és próbálom utánozni.
  -Mártelo, benszaó, sápá... oké.
  Lelkesen kezdek bele a rúgásokba, őt nézve nem tűnik nehéznek, de az ő és nem én. Az elsőnél érzem, hogy hiába a hajlékonyságom, hát ez nem úgy megy, hogy rögtön tökéletesen, sőt, de nem adom fel. A másik kettő még hagyján, bár ott is koncentrálnom kell, és az sem zavar, hogy tulajdonképpen el sem érem a férfit, csak szeretném megtanulni.
  Alig várom, hogy megtudjam, hol lehet járni edzésekre, bár hirtelen azt hittem, hogy én már ehhez idősnek is számítok, most rá kell jönnöm, nem így van.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 21:45

  Luke & Airgid

  Ahogy elnézlek téged, eszembe jutnak a saját emlékeim, mikor én tanultam, én nem voltam ilyen kitartó, sok tanítvány nem ekkora lelkesedéssel ugrik neki az első edzéseknek, és voltak olyanok is, akiknek a kezdeti lendület nem tartott sokáig. De ahogy a srácon gondolkozok, még mindig ott jár a fejemben egy furcsa gondolat, hogy valami más benne mint, az emberekben, tehát nem mondén. Viszont nem is vérfarkas, mint az lány, akivel találkoztam...
  Az vérfarkas mondott rám valamit...háborúlakat, izé...warlock?
  *Megrázom fejemet*, hogy ne ezen gondolkodjak, miközben még más dolgom lenne, még tart a kör, még játszunk, még élek, még repülhetek.
  Ezzel a gondolattal nekirugaszkodok, hogy magasra ugrokjak, kezemet széttárom, és többször fordulok a saját hosszirányú tengelyem körül, és egyszer vízszintes irányú tengelyem körül, bár már abban a pozícióban vagyok, ami nehezen elemezhető, hogy hol van a fent és hol van a lent, majd megpróbálok leérkezni, ami engem is meglepett, hogy sikerült, bár a kör szélén állóknak gyorsan arrébb kellett lépniük, nehogy rájuk essek.
  Vigyorgok, majdnem vihar lett, majdnem.
  -A többiek nagyon szeretnének már menni- szólítalak meg.
  -Egy kicsit még beszélgetünk az itt megjelentekkel, utána ha akarod sétálhatunk egyet- és kezemet nyújtom feléd, hogy kivezesselek a körből, amit a zenekar készül leinteni, hogy itt a vége.
  -Viszont, ha akarsz még akrobatikát mutati, egy utolsó ugrásra van még idő. Arra mindig van idő.-
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 22:13

  Airgid - Luke

  A futás monoton, mégis szeretem, de ez más, itt pont az a vonzó, hogy hangulatos és látványos, jól érzi magát az ember.
  Komolyan szeretném ezt az egészet, még akkor is, ha sok-sok évig kell majd gyakorolnom, de mi az amit nem?
  A férfi utolsó ugrása olyan, amit követni sem tudok, egyszerre gyors és bonyolult, mégpedig annyira, hogy csak csodálkozni tudok rajta.
  -Ezt hogy?
  Csúszik ki a számon a kérdés, mert ezt szerintem élő ember nem tudta lekövetni, nemhogy én. Egyszerűen ellentmond minden fizikai törvényszerűségnek, és mégis talpra érkezik. Elmosolyodok, ez a látvány mindent megért, de eszem ágában sincs utánozni. Tudom a saját határaimat, azoknak az apró rúgásoknak és elhajlásoknak is örülök amiket összehoztam esés nélkül.
  -Rendben, köszönöm.
  A kezemet nyújtom a férfi felé, de amikor elhangzik, hogy még én is csinálhatok valamit, akkor azt választom, amit biztosan tudok, mégpedig egy sima szaltót.Valahogy csak úgy lesétálni nem illett volna, ezt pedig ezerszer gyakoroltam, bármikor megcsinálom, én így köszönök el a körtől.
  -Nem bánja, ha majd kérdezgetek?
  A sétára lelkes bólogatással felelek, levezetésnek sem rossz, és érdekel ez a világ. Ami talán mellettem szólhat majd Magnusnál, hogy a férfi is boszorkánymester, vagyis sima ember, így tudni fogja, hol vagyok.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 22:59

  Luke & Airgid

  -Köszönöm, hogy bejöttél, elképesztően ügyes vagy, szép lett szaltó is, alig győzök álmulni!-
  Elismerően megveregetem a vállad.
  Ahogy kimegyünk a körből, a középen lévő berimbau megállítja a zenét, és rövid csend után kitörő taps közepette, győzelmi kiáltások szállnak méhány még belőlem is. Vissza sétálok a középre, megéllok a hangszerekhez közel és lihegek, mint aki elfáradt. Letörlöm az izzadságomat a kezemmel, majd a földre rázom, és a legvégét beletörlöm a nadrágszáramba.
  Mindenkihez intézem a szavaimat:- A capoeira nem csak az edzőtermeken belül van, hanem velünk van mindig, utcán, otthon, iskolában vagy munkahelyen. De mindig ugyanaz segíti, a zene, az energia, mi, mindannyian. Akár csapatban vagyunk, akár egyedül.
  Körbenézek a jelenlévőkön, és megköszönöm minden mesternek és oktatónak, aki megjelent, és hozta a tanítványait. Intek neked, hogy gyere velem. Miközben szétoszlunk, leveszem a pólómat, előveszek egy törülközőt, és felitatom az izzadságomat, majd előveszek egy nagy üveg mentes, bontatlan ásványvizet, és előbb téged kínállak, hogy igyál, amennyit szeretnél. Magamra kötöm a fa machete-met, és felveszek egy egyszerű kék inget, ügyelve arra, hogy a markolat elérhető közelségben legyen. Leengedem a saját berimbaumat, azt is elteszem a tokjába, majd felállok, és cipőmet kezembe fogva feléd fordulok.
  -Ha nem kérdezel, az olyan, mintha nem érdekelne az, amit az előbb láttál, ami az előbb hívott, aminek a részese lettél, így örülni fogok annak, hogy kérdezel! De előtte még én kérdeznék tőled kettőt! Merre menjünk? És még meg sem kérdeztem a nevedet, elmondod nekem? Engem szólíthatsz Ave-nek vagy Airgidnak.-
  Kedves mosolyom mögött hagyom azokat a kérdéseket, amik még mindig ott vannak a fejemben, ez a kölyök is warlock? Hányan vagyunk, és hogyan lettünk warlockok, kik ők egyáltalán. T
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Hétf. Ápr. 11 2016, 23:31

  Airgid - Luke

  A dicséret meglep, végül is csak utánozni szerettem volna a mozdulatokat, valami úgy ahogy ment, valamihez hozzá sem szagolok még.
  -Ú, én köszönöm, nem gondoltam, hogy sikerülni fog.
  Ahogyan azt sem, hogy rögtön kipróbálhatom így, és ennyi mindent tanulok ilyen rövid idő alatt. Persze biztos lesz, aminek rosszul mondom majd a nevét, vagy összekeverem, de maga a mozdulat megvan, csak csiszolnom kell. Sokat.
  Figyelem a férfit, ahogy visszamegy középre és ünnepélyesen lezárja az egészet. Meglep az is, hogy itt nincs feszengés, mert egy nagymester beszél, olyan emberközelinek tűnik, nem pedig távolságtartónak, ahogyan azt hallottam a többiektől.
  Most kezdem érezni a lábamat, elfáradt, igenis elfáradt, ott bent fel sem tűnt, csak most, hogy megálltunk.
  Elindulok a boszorkánymester után, a vizet megköszönöm, pár kortyot iszom csak és türelmesen várok.
  -Ó, dehogynem érdekel. Ja, bocsánat. Lucius vagyok, Lucius Evans, és bármerre, szeretek a természetben sétálni.
  Annyira nem sietek haza, ha jobban belegondolok, úgy is futva teszem meg az utat, ahhoz pedig kell, nem? Maximum az időmet nem fogom mutogatni senkinek.
  Érdekes ez a férfi, azon ritka egyedek egyike, aki még örül is annak, ha kérdezik, én pedig tele vagyok velük.
  -Azt tudom, hogy ön is boszorkánymester, azt kiszúrtam. Viszont érdekelne, hogy ezt hány évbe telt így megtanulni? Továbbá ha szeretnék én is járni, akkor lehet? Futok versenyszerűen, és mindig szerettem volna valamilyen harcművészetet tanulni, csak egyik sem tetszett amit javasoltak. Ez viszont más, ez nem olyan kötött, mert hát... nem bírom a kötöttségeket.
  Mióta tudom, hogy warlock vagyok, és tanulgatom, miből ismerem meg a mieinket, azóta nagyon figyelek, és egyre többször tudom megállapítani valakiről, hogy az ami én vagy sem.
  Kamasz vagyok, naná, hogy hülyét kapok a vasfegyelemtől, sosem szerettem, ha korlátok közé akartak szorítani, itt meg semmi olyat nem tapasztaltam. Mintha az egyénre lenne bízva, mit választ és ez oltári jó.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Kedd Ápr. 12 2016, 21:19

  Luke & Airgid

  -Akkor jól éreztem, hogy te is hasonló vagy mint én, bár erről nem tudok sokat, csak azt, hogy nem tetszik a boszorkány mester kifejezés, én inkább a "természetfilozófus" kifejezést szeretem használni. Azt, hogy warlock pedig egy vérfarkas hölgytől hallottam először. Én is szeretek sétálni bármerre, hiszen mindenhol ott van ami nekem kell, a levegő, a testem, a hangszerem.-
  Mintha nem is kell titkolnom semmit,úgy beszélek hozzád, bár nem nagyon rejtegetem, hogy fáradt vagyok. Elindulok a park belseje felé, nézelődöm, de nem hagyom sokáig ott a tekintetem semmin.
  -Azt mondják a legnagyobb mester capoeirában az, aki az első edzésén van, mert olyan összekötéseket csinál, amik lehetetlenek, és nehéz megtudni, hoy mi alapján találta ki. Én több mint 20 éve csinálom, és lehet, hogy sokat tudok, de még mindig úgy érzem, hogy nagyon sokat tanulhatok.
  Még sosem éreztem így magam, noha sok tanítványom van és volt, akik rendkívül ragaszkodóak, de Lucius meglep, vajon tényleg komolyan gondolja?
  Queens-ben több van néhány edzésem, de vajon hova hívjam el, valószínüleg mindenhol jól érezné magát.
  De mások mit szólnának hozzá? Előbb-utóbb mindenki elfogadja, de csak nem csúfolják ki.
  -Minden hétköznap van edzés, amit tartok, a délutáni órákban.  Fél négytől ötig és hattól nyolcig. 200 dollár egy hónapra, ha két edzésen, és 300 dollár, ha több edzésen veszel részt, legalábbis ez az átlagos ár. Te leszel az első nem mondén tanítványom, már ha a futás mellett fogsz tudni járni, és megengedik neked.-
  Olyan jó érzés volt kimondani, hogy nem vagyok átlagos ember, hogy nem csak egy akrobata vagyok, hanem valami ember feletti, bár fogalmam sincs, hogy ez mivel jár.
  -Mint harcművészet, itt is vannak szabályok, sok morális, és sok olyan, ami kötöttséggel jár. Bár sok csomót ki lehet kötni, hisz a capoeira é tudo o que a boca come. [A capoeira minden, amit a száj megesz]-
  Kötöttségek, nem szereti, majd felnő, és megtudja, mit jelent elköteleződni, bár nem tőlem, én csak azt taníthatom meg neki, amit én is tudok. Támadni, védekezni és ugrálni. Amikor komoly dolgok kezdődtek otthon,  én eljöttem, nem nekem való, ami ott kezdődött, bár azt se tudom még, hogy mit akarok. Talán semmit, talán csak létezem.
  Megállok és távolba meredek, elgondolkozó arcot vágok és ökölbe szorul a kezem.
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Szer. Ápr. 13 2016, 18:55

  Airgid - Luke

  -Természetfilozófus? Nekem tetszik a boszorkány mester elnevezés, a másikat alig tudtam megjegyezni. Jaaa, én is nem olyan rég tudtam meg, hogy mi vagyok, de örülök neki, mert olyanokat tanulhatok, amik izgalmasak. Hangszerem az nincs.
  Meglep a kifejezés amit Ave használ, így még sosem hallottam senkit aki emlegette volna. A másik kettővel sincs túl nagy bajom, mégis ez a boszorkány mester elnevezés az, amire felkaptam a fejemet, mikor Magnus mondta.
  Semmiféle hangszeren nem játszottam még, amiket szeretek, azok a kongák, a drum dobok és társaik. Egyszer biztos kipróbálom valamelyiket.
  -Ezt valahol olvastam, hogy a kezdők kiszámíthatatlanok, míg ha már tanult valaki, akkor azért lehet tudni, mik közül válogat. Nem tudom, igaz is, meg nem is szerintem. 20 éve? Én most voltam 14.
  Láttam profikat, akiknél meg nem mondtam volna, mit fognak lépni a következő pillanatban, de az ellenfele sem. Az igaz, hogy aki kezdő az meg aztán azt se tudja mit csinál, csak úgy tolja ahogy jön, ez pedig nekem teljes mértékben érthető, én is ezt tenném, vagy fogom tenni, ez tuti.
  20 év nagyon nagy idő, főleg nálam, mikor 15 sem vagyok, olyannyira megdöbbenek rajta, hogy még a szám is tátva marad.
  -Van heti több is? Én szeretnék minden nap járni, de ezt meg kell beszélnem otthon is. Remélem, hogy engednek, mert annyira klassz.
  Magnus it fog szólni azt nem tudom, márpedig tőle kell kölcsönkérnem, hiszen semmi keresetem nincsen még, így a 300 dollár az nekem hatalmas összeg. Egyébként is.
  Talán, talán nem lesz túl szigorú, ha látja, mennyire lelkes vagyok és komolyan szeretném. Bár azt elmagyarázni, hogy ez nem csak egy olyan hóbort, és régóta keresek valamit, ami bejön, hát a capoeira be.
  Pont a játékossága, a szabadsága, amit a többinél sosem láttam. A nevelő apám egyszer elvitt karatéra, többet se mentem. Untam, és nem azért, mert egy-egy mozdulatot órákig kellett gyakorolni, hanem azért, mert egyenesen untatott a közeg.
  A mondén kifejezésre elvigyorodok, már tudom, hogy nem vagyok az, de ígérem, nem fogok csalni... csak kicsit... na jó, nem.
  -Azt gondolom, de mégis sokkal szabadabb mozgás mint a többi. Itt ahogy láttam bármi jöhet, a többinél meg olyan sablonos, és az nem tetszik.
  -Rosszat mondtam?
  Látom, hogy Ave keze ökölbe szorul, de most mit tettem? Az a baj, hogy sablonosnak neveztem a többi harcművészeti ágat? Nem tudom, ezért kérdeztem meg.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Szer. Ápr. 13 2016, 21:13

  Luke & Airgid


  -Én is szívesen tanulok bármit, aminek köze van ahhoz, amit csinálok, vagy aki vagyok.-
  Részigazság,remélem nem tűnik fel neki. Amit egy korábbi mestgertől megtanultam, az nekem bőven elég, ha csak nem lesz ebből semmi probléma, mikor többet kéne tudnom.
  -Itt capoeirában sokféle hangszer van, és és bármelyikkel nagyon fel lehet díszíteni a játékot, dobok, tamburinok, ütős hangszerek, hallottam olyanról is, hogy gitár is szerepelt a zenekarban.-
  Ha ő ennyire érdeklődik, vajon be tud szervezni másokat is. Egy természetfeletti kurzus, amennyire érdekesnek hangzik, talán veszélyes is lehet, már ha mindenki csak megverni akarja a másikat. Csak nem vágom nagy fába a fejemet, mert vagy rendőrségen kötök ki, vagy nekem kell feltörölnöm a termet minden edzés után, és az nem lenne rövid idő, ha meg hívok valakit, aki megcsinálja, az meg nem lenne olcsó.
  Kavarognak a gondolatok a fejemben. Viszont ritka kihívás az, ami elé nézek, ha ezt komolyan elvállalom. De ha nem sikerül, akkor majd kitalálok valamit.
  -Én idősebb voltam, mikor elkezdtem edzeni, és voltak gondjaim a hajlákonysággal, és az izületeimmel, viszont ha korábban elkezded, akkor könnyebben fogsz tudni fejlődni, viszont az első kb. két hónapban jobban járnál, ha heti két edzésre járnál, akkor nem fogsz egyből a mélyvízbe kerülni, és lesz időd bármi másra, mondjuk erősödni, és megúszod a komoly sérüléseket.-
  Megeresztek egy mosolyt, nem akarom elvenni a lelkesdését, de féltem, mint minden más tanítványomat, és ismerősömet, és én is tölöttem már kispadon jó pár napot edzés és mozgás nélkül, mert megsérültem.
  -Én is sablonokat fogok neked mutatni, csak más harcművészetekkel szemben itt szabadon felbonthatod a sablonokat, szabadon variálhatsz bármivel, ugrással, pörgéssel, rúgással, és sok egyébbel keverheted meg az alapokat, hogy létrehozd a saját kombóidat.-
  Szünetet tartok, míg iszok egy pár korty vizet, és megigazgatom a táskáimat, hogy kényelmesebb legyen a viselet.
  Megrázom a fejemet, hogy elűzzem a gondolataimat.
  -Micsoda? Jaa, bocsi, csak elgondolkoztam néhány dolgon, ami régen történt, és nem volt nagyon kellemes...-
  Lerázom a kezemet, mielőtt még görcs állna bele, majd kinyújtózok, és lassan sétálok tovább.
  -Semmi rosszat nem mondtál, csak vannak olyan dolgok, amiket inkább elfelejteném, vagy meg nem történté szeretmém tenni.-
  Hirtelen ötlettől ledobom a fűre a táskáimat, egy pár lépés nekifutás után dobbantok, cigánykerékben fordulok egy kicsit, majd hátraszaltót ugrok, amit bár kicsit elrontok, pont annyira, hogy rosszul érkezzek meg, de kijavítom egy felugrós felállással,  és bosszúból csinálok egy előre szaltót.
  Színlelt félénken mondom:
  -Nem így terveztem...
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Szer. Ápr. 13 2016, 21:52

  Airgid - Luke

  -Jó, azt én még nem tudom, ki vagyok, de keresem. Azt tudom egyedül, hogy mi érdekel. Deee... ez így nem korlátozza be az embert? Azt tudom, hogy ha valaki megtalálta az útját, azt akarja tökéletesíteni, és azzal foglalkozik, mégis mintha bezárná magát, nem?
  Ki vagyok én? Már fogalmam sincs. Kiderült, hogy nem is ember, már nem úgy, és ezt is nemrég tudtam meg, akkor hogyan is lennék tisztában azzal, ki vagyok valójában?
  Az elgondolkodtató amit Ave mond, mégsem értek vele egyet teljes egészében. Vagy tévedek, ami nincs kizárva, hiszen az én kis 14 évem szinte semmi.
  -A dobokat azért szeretem, mert van egy olyan rezgésük, ami a többi hangszernek nincs. A többit nem lehet úgy állati bőrből készíteni és ilyesmi.
  A gitár sosem vonzott, sőt, a többi hangszer sem, de a dobokat mindig is kedveltem. Annyira tetszett, hogy mindegyiknek egyedi hangja van, nincsen két egyforma, mert vagy az állat bőre más, vagy pedig a technika, ahogyan készítették.
  -Tényleg? És ha valakinek rosszak az ízületei, azzal mi a helyzet? Nem rólam van szó szerencsére, de mondjuk ha valaki idősebb, és szeretné elkezdeni. Neki lehet? Heti kettő az elején? Oké, nem szeretnék már az elején kihagyni. Azt elárulja majd, hogyan erősödjek hozzá? Mivel?
  Érdekesen hangzik, bár tényleg érdekel az is, hogy ha valaki idősebb, akkor neki érdemes-e ezzel megpróbálkoznia, még ha nem is lesz profi, de a mozgás miatt. Ahogy néztem, és éreztem -sőt, érzem is-, azért megterheli az ízületeket is.
  Mivel fogalmam sincs az egészről, hallgatok a Ave-re, és majd ha megerősödtem, akkor váltok.
  -Az nem baj, gondolom megvan ennek is a sémája, csak tényleg ez a jó, hogy lehet variálgatni, és az rám van bízva. Még nem tudom, mit fogok alkotni, de biztos lesz majd olyan, ami nekem fekszik. Sokáig tartott, míg kialakította a saját stílusát? Vagy azonnal ráérzett, vagy csiszolgatta évekig, mire rálelt?
  Rengeteg kérdésem van, talán kicsit sok is így hirtelen, de végre nem azt érzem, hogy van a mester, meg vannak a többiek a tudatlanok, akikhez nem ereszkedik le, mert nincsenek azon a szinten, mondván azt ki kell érdemelni. Hanem pont azt, hogy Ave nem zárkózik el egy lüke kezdőtől, aki szeretné megtanulni amit ők tudnak, és türelmesen elmagyaráz mindent.
  Az ökölszorítás így egyből értelmet nyer, bár nem tudtam, hogy ezzel is belenyúlok valamibe akaratomon kívül.
  -Bocsi, nem akartam. Abban én nem hiszek. Ha valami történik, az okkal történik, ha úgymond rossz, akkor is valamit tanítani akar. Arra mondjuk még nem jöttem rá, hogy nekem miért jutott két nevelőszülő, de maaaajd.
  Ámulva nézem a következő mozdulatokat, ezt így egyben én meg nem csinálom. Szaltózni is azért tudok, mert sokat gyakoroltam, de az amit Ave csinál, az brutális. Ezt ott a rodában... hú, állati jó.
  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Szer. Ápr. 13 2016, 23:23

  Luke & Airgid

  -Van, aki soha nem jön rá, hogy ki ő valójában, és mégis teljes életet él, ezen felesleges gondolkodni, az idő mindenre választ ad.-
  Mondom ezt, miután megálltam a füvön. Néhány ugrás mindig helyreteszi a gondolataimat, Legyen bármilyen helyzet, és nem szokott zavarni, hogy ki mit gondol, de ha megnéznek, akkor legrosszabb esetben megkérdezik, hogy ez mire volt jó.
  Előveszem a saját berimbaumat a tokból és neki áltok a felhúzásának. Behajlítom a botot, mint egy íjat, ahogy megtámasztom a füvön, és térdemmel belefeszülök a fa alsó harmadánál egy pontba. Meghúzom a húrt, átvezetem a bot teteje felett, hogy belekapaszkodjon az ottani végébe, majd körbetekerem a fán, néhányszor megcsomózom, majd felrakom rá a tököt, kézbeveszem, ujjaim közé egy lapos kavicsot veszek, másik kezembe pedig egy pálcát, és egy nádból készített kis rázókát veszek.
  -A mi harcművészetünkben egy ilyen hangszer a főnök, ő mondja meg, hogy milyen játék megy a körben, milyen sebességgel, és ő szól, ha történik valami, a többi hangszer segíti a játékot, és alájátszanak a berimbaunak vagy berimbauknak.-
  Kezemben a hangszerrel biztosan egy másféle látványt nyújtok, bár csak elképzelni tudom, nem csináltak még erről képet. Számomra nagyon sokat jelent ez a berimbau, bár még nem szándékozom megmutatni, hogy miért, túl sokan vannak, és túl nincs még éjszaka, viszont, hogy milyen ennek a hangja, azt szívesen megmutatom.
  Elkezdek lassú ütemekben játszani, csak semmi túlspirázás, csak ugyanazt a ritmus sokszor, majd fél perc múlva gyorsabb ritmusra váltok, és díszítem(kb ilyen hangja van: https://www.youtube.com/watch?v=S89JZDhG21M ).
  -Ilyen rezgéseket nem fogsz más hangszerből előhívni, csak berimbauból. Én imádom a hangját!-
  Felnézek az égre, hallgatom, ahogy játszok, nem is törődök a környezettel, se azzal, hogy ki néz meg, nekem most megszűnt a világ, csak én vagyok, és a hangok, a játék, és az érzelmeim.
  Aztán visszatérek a földre, lassítok a ritmuson, és megállok.
  -Van néhány gyógytornász ismerősöm, illetve először megnézzük ,hogy mennyire sérült, és tudok-e valamit csinálni vele, vagy mindenképpen tovább kell küldenem, olyan emberhez, aki komolyabban ért hozzá. Hasonló vonatkozik az erősítésre, először megnézzük, hogy hol tartasz, utána pedig fokozatosan fejlesztjük majd az izomzatodat, változatos, saját testsúlyos gyakorlatokkal.
  Beszélgetés közben ráfeszítek az izmaimra egy kicsit, csak olyan átmozgatásképp.
  -Minden tőlünk függ, hogy mit akarunk, mennyit teszünk érte, és ezért egyénenként változó, hogy mi a saját stílusunk, akaratunk, és ez is változhat, mert sok mindentől függ, az ebédünktől kezdve az időjáráson át, a Mars jelengi, Jupitertől függő helyzétéig bármi. Én még most is képes vagyok változni és változtatni, ha kell, de az alapok összerakása négy év volt, ha jól emlékszem, utána csak csiszolgatni kellett egy kicsit. Az egyik oktatóm ezt mondta: ami a tegnap hibája volt, az a holnap stílusa lehet.-
  Boldog emlékek, egy változatos helyről, van ami még hiányzik, nem rég költöztem New Yorkba, de sok minden hiányzik még, bár nem tudom, hogy mikor fogok tudni visszalátogatni.
  Mosolygok, ahogy eszembe jutnak a régi edzőtársaim, mennyi közös edzés, közös időtöltés. Soha nem fogom elfelejteni őket, remélem.
  -Az élet tele van rejtélyekkel, és a legtöbb rejtve marad.-
  Újra rákezdek zenélni, most csak egy lassabb ritmust, kevés díszítéssel.
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Csüt. Ápr. 14 2016, 20:18

  Airgid - Luke

  -Hogy lehet úgy élni? ezt nem értem. Hát nem az a cél, hogy megtudjam, ki vagyok? Oké, majd évek múlva, amikor már nem is érdekel, hogy miért volt ez az egész. Szuper lesz.
  ez elgondolkodtató. Mégis hogyan képes valaki úgy vegetálni, hogy csak azzal foglalkozik, mit erőltetnek rá? Nincsenek saját álmai? Nem is értem. Az, hogy a nevelő szüleimmel miért kellett együtt élnem, hát azzal ki leszek segítve valóban, ha majd úgy 2 év múlva villog a válaszom.
  Figyelem Ave-t, ahogy előveszi azt az izét. Úgy néz ki, mintha egy fél lopótököt erőltetne rá egy íjra. Sosem láttam még ilyet, csak ott a körnél.
  -Miért pont ő?
  Érdekel, mert az igazat megvallva, nem nyeri el a tetszésemet a hangja. Valahogy nem az enyém, nem az én hangszerem.
  Azt sem hiszem, hogy ilyet eszembe jutna készíteni bármikor is, ezt meg fogom hagyni másoknak.
  -Az baj, ha nekem nem jön be? Valahogy a rezgései is idegenek, és inkább hajaz valami pengetősre.
  Lehet, ezzel most megsértem, de valahogy a dobokat jobban értékelem. Biztos, hogy oka van annak, ez a táptalaja a capoeirának, csak én nem tudok lelkesedni érte.
  Sosem működtem normálisan, az is lehet, hogy itt is így van, vagy nem tudom, tényleg nem. Ave legalább élvezi, az a lényeg, én meg olyan türelmesen várok, hogy öröm nézni.
  -Ahaaa. És ha valaki szó szerint reumás akkor az felejtse is el, ugye? Az, akinek tönkre mentek az ízületei teljesen, az akkor ne is vágjon bele. Ja, a lábam az erős a futástól, de az más mozgás mint ez. A karom... azt inkább hagyjuk, jó?
  Most hogy mondjam, tök ciki, semmi karom nincs szinte, mert a futáshoz nem az kellett? Fekvőtámaszt tudok nyomni, de itt olyan kombinációkat csináltak, hogy lestem. Pofára is zúgtam volna, ha megpróbálom.
  -Ez bíztatólag hangzik. Ha most bénázok, arról kiderülhet, hű, ez beválik mégis, csak kicsit másképp?
  Nevetni kezdek, ez egy jó hozzáállás. A 4 évre is bólintok, az nem vészes, én egy 10-et tippeltem volna, és tessék.Mondjuk biztos érezni fogom majd, mi fekszik nekem és mi nem, de először legalább az alapokat tanuljam meg, utána jöhet a többi.
  -Ebben nem hiszek... már abban, hogy a legtöbb rejtve marad.
  Erről más a véleményem, szerintem az marad rejtve, amit nem értünk meg, vagy nem is akarunk megérteni.
  Leülök a földre, úgy hallgatom Ave játékát, és sajnos másodszorra is arra a megállapításra jutok, nem ez az én hangszerem.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Csüt. Ápr. 14 2016, 21:58

  Luke & Airgid

  -Mindannyian mások vagyunk, különbözünk mindenkitől, akár játékon belül, akár iskolában, utcán, otthon, néha még saját magunkból is mást mutatunk meg eltérő közegben.-
  Nem gondolok bele, hogy én miken mentem át, míg olyan lettem, amilyen most vagyok.
  Abbahagyom a zenélést, és leengedem a berimbaout, majd elteszem a tokjába, és leheveredek a fűre.
  -Nagyon pontos választ nem tudok adni, mert nagyon régi történet, így alakult ki, hogy a berimbau az ész, ami mondja, hogy hogyan játszunk, mit játszunk, az atabaque pedig a szív, ami dobog, ami segíti mozgatni a testünket, így minden hangszernek megvan a feladata, és mindegyik fontos lesz.-
  Érzem a szívem dobogását, hogy megmutatnám neked, hogy mit tudok előidézni ezzel a hangszerrel a kezemben, és kíváncso vagyok, hogy arra mit reagálnál. Ettől a gondolattol, egy ravasz félmosoly ül ki az arcomra. Ahogy nézem milyen türelmesen vár,  nem jutok szóhoz, ilyen fiatal, annyi kérdése, de hogy van türelme így várni, általában elkezdenek rohangálni a kölykök.
  De nem sértődöm meg, és ezt mutatom is.
  -Nem gond, ha nem tetszik, hiszen mindenki mást szeret a capoeirában, van aki zenét, mások az éneklést, vagy a mozgást szeretik jobban, később mindenhez kell érteni egy kicsit, ha majd te is át szerednéd adni a tudásodat. Nem kell olyannak lenned, mint én, ha hasonló vagy, és hasonló akrobatikákat fogsz tudni, még akkor is lesznek különbségek, és ezok kellenek is.-
  Vállon paskollak, olyan baráti jelleggel, bátorítóan.
  -Ha a műtét sem segít, és az orvosok is eltiltottak az aktív mozgástól, akkor a társaság miatt el lehet jönni, zenélni és énekelni, mert az is idetartozik. Ha már említetted a karodat, van valami baja? Még az első edzés kezdetén úgy is megkérdeztem volna, és egy nagyon fontos szabály edzésen: bármi fáj, két dolgot kell csinálni: első: abbahagyni a gyakorlatot, második: szólni nekem. Ebben a sorrendben! Ha pedig csak izomláz, akkor arra tudok adni kenőcsöt is. Emlékszem, mikor én kezdtem, két hétig fájó érzés volt járni és lépcsőzni, mert izomlázam volt ezeken a részeken.-
  Amíg a sérülésekről beszélek komoly arcom van, látszik rajtam, hogy aggódom a sérülések miatt. Van benne tapasztalatom, mikor sérülés miatt tilos a mozgás, és ez idegesít benne a legjobban. Amikor pedig az emlékeimnél járok, elvigyorodok, és rövid ideig hátat fordítva, mutatom a a combom hátsó részét és a fenekemet, hogy az fájt.
  -Nincs olyan, hogy bénázik, csak a tanuló fázis kezdetén tart.-Kacsintok és a nevetésed mellé mosolygok. Én is ugyanazt csináltam, mint ő, mikor nekem mondták ezeket, de azóta rájöttem, hogy igaz, és azóta sokaknak elmondom, mert én elhiszem az igazságot benne.
  Megkordul a gyomrom, így odateszem a kezem.
  -Ha már a rejtélyeknél vagyunk, nincs kedved kideríteni velem, hogy hol van valami jó kis étkezde? Meghívlak valamire.-
  Hanyat fekszem a füvön, lábtávolságon kívülre, majd jó nagy lendülettel magam előtt körbeviszem a lábam, kinyomom magam kézenállásba, ott is fordulatnyi pörgés, majd felállva kezemet nyújtom feléd, hogy segítsek felállni.
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Kissena Park

  on Csüt. Ápr. 14 2016, 22:52

  Airgid - Luke

  -Az az álarc amit viselünk. Egy védekezési reflex, és ez a társadalom hibája. Ennek a megfelelési izének, hogy ha úgy viselkedünk, ahogy elvárják, akkor tutira jobban elfogadnak mások. Szerintem ez tök gáz és utálom is.
  Nem is kell messzire mennem, mert rögtön itt a suli, aztán a nevelő szüleim, és még sorolhatnám azokat a helyzeteket, amikben amolyan álarcot mutatok kifelé. Unom. Amíg ez foglal le, nem fogom tudni, hogy honnan jövök, merre tartok és ilyesmi.
  -Kár, érdekelne. Mert őseink a dobokat használták, és ez olyan, mintha kisiklott volna valami, vagy valamiért átalakult.
  Tényleg furcsa, mert nekem erről az íjászat ugrik be, mintha valaki feldíszítette volna azt, és közben rájött arra, másra is lehet használni. Vagy nem, de ez lenne a tippem mint full laikusnak.
  Ezt inkább nem kérdezem meg Ave-től, még kiakad, pedig furdalja az oldalam. Helyette türelmesen várok, míg kizenéli magát. Neki ez fontos, én meg nem vagyok olyan illetlen, hogy ebben megzavarjam.
  -Ehhez is? Semmiképp sem lehet más hangszert keresni? A mozgás része az nagyon tuti, meg az éneklés is.
  Összességében tök jó volt az egész, csak ezt az izét nem fogom megtanulni soha, előbb töröm el szerintem azt a tököt rajta. Vagy az egészet.
  -Ó, hát nem akarok megsérülni. Jaaa, annak nincs, de mivel hosszútávfutó vagyok, sokkal gyengébb mint a lábam. Szóval ilyen kézen átfordulást és ilyeneket én nem tudok. Oké, abban nem lesz hiány. Ha fáj, megállok és szólok. Á, az izomláztól nem tartok, az sokszor van még most is, azt megszoktam.
  Ismét nevetni kezdek, a robot versenyre is benevezhetnék olyankor, ha belegondolok. Mivel itt olyan izmokat is meg fogok mozgatni amiket egyébként nem, az első két hét az maga lesz a halál. De majd túlélem, és utána jó lesz.
  A nevetésem pedig fokozódik, ahogy Ave megmutatja, hol volt igazán izomláza. Igen, most is éreztem a majdnem folyamatos félguggoló helyzet miatt, mégsem rettent el. Akkor is tetszik.
  -Az sokáig fog tartani szerintem. Láttam olyan lábsöprést, olyan becsúszás szerűt, amikor a karra tolják a testsúlyt közben, na az a kemény.
  Tanulási fázis... még el se kezdtem, de biztos, hogy nem két perc lesz, főleg ha valaki tökéletesíteni szeretné minden mozdulatát, és olyan kombinációkat kikísérletezni, amiket más esetleg még sosem csinált, illetve hatékony.
  -Milyen ételre gondol? Tudok salátást, tudok gyors kajáldát, és ilyesmiket.
  Az újabb "trükkre" elismerően nézek a férfire, hát én itt a nyakamat törtem volna ki minimálisan, neki meg olyan könnyedén megy, mintha mindig is ezt csinálta volna. Tudom, 20 év, de akkor is.
  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Kissena Park

  on Pént. Ápr. 15 2016, 21:50

  Luke & Airgid

  -Néha jobb elrejteni, hogy kik vagyunk, vagy mit akarunk, capoeirában inkább azt kell elrejteni, hogy mit akarunk csinálni, ezzel nagy meglepetést lehet okozni a másik félnek.-
  Már ha egyáltalán rejtőzni akarunk, nekem nincs mitől, remélem így is marad, bár van, akivel nem akarok találkozni, másokat pedig én nem kedvelek. Én úszok az árral, ha majd valami nagy dolog lesz, és kellek, akkor segítek evezni.
  -Ahhoz időben kéne utaznunk, ami, ha jól tudom, nem lehetséges, se géppel, se varázslattal, ámbár vannak nagymesterek, akik lehet, hogy tudnának választ adni több történelmi kérdésre, én még nem tartok ott. A néhány teremben vannak a dobok, és sok olyan edzés van, mikor nem használunk berimbaut. Majd megmutatom azokat is, hogyan kell rajtuk játszani, melyik ritmusra mit kell ütni, a díszítéshez pedig ötleteket fogok tudni mutatni.-
  Nekem már az elején megtetszett a berimbau, aztán csatlakozott a mágikus tudás is, a kettő nálam nagyon jól felerősítette a másikat. Kár, hogy túl komoly mágia, hogy bárhol megcsináljam.
  A végén még kiderül, hogy mással is meg kéne próbálkoznom, de ahhoz tanulni kéne, ahhoz lusta vagyok, és amúgy sem ismerek más warlockot itt, se máshol. És eddig nem is sokat gondolkoztam az ilyeneken, bár szívesen találkoznék még egyszer azzal a vérfarkas hölggyel, biztos ki tud segíteni, csak ne legyen nálam farkasfű...
  -Jó lenne, legalább annyira, hogy el tudd játszani a ritmusokat, de nem fogom rád erőltetni, hogy mindig játssz rajta, se most se később. Én például a samba részéhez nem értek túlzottan, és nem is nagyon akarok, jól néz ki, meg érdekes, de az már tánc...-
  Futás, nem látom sok értelmét, hogy ebből versenyt rendezzenek, vagy csak sportként csinálják, erősítésnek és kitartás fejlesztésnek jó, ki is tud kapcsolni, amikor én futok, akkor sok akrobatikus elemet viszek bele, mert engem csak így kapcsol ki.
  -Senki nem születik súlyemelőnek, én is sok karizom erősítő gyakorlatot csinálok, meg csinálok most is. Nem kell folyamatos izomláznak lennie, majd ha egy gyakorlat túl könnyű, akkor lesz nehezebb is.-
  Egyre jobban kedvelem, nem tehetek róla, szívesen barátkozom, csak emlékezzek is a nevére, meg mielőtt elválunk, adjak neki egy elérhetőséget is. El ne felejtsem! Új diák az bizony új diák.
  -Sok látványos mozdulat van, és azzal, hogy belekeversz egy másik mozdulatot, csak még látványosabb lesz nagy eséllyel, de van, amikor inkább hanyagolni kell, mert nem néz ki jól, vagy nem lesz időd megcsinálni, főleg egy pörgős játéknál.-
  Gondolkozik, már előre, ahogy látom. Nem rossz, viszont elvárásai lehetnek, az edzéssel és saját teljesítményével is, és lehet,hogy ahhoz akar majd viszonytani?
  Majd kiderül, csak támogassam, elvégre, sok minden kisülhet az új ötletekből.
  -Húst hússal és valami köret, számomra ez az ideális étkezés, szóval egy gyorsétteremre szavazok, ha te is elfogadod-
  Felveszem a földről a táskáimat, és teljes mértékben rád bízom a vezetést.

  Ajánlott tartalom

  Re: Kissena Park


   Pontos idő: Csüt. Dec. 13 2018, 06:19