Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

New York, mint ahogy minden más város, éli a mindennapi életét. Ám nem tudhatod, hogy aki rád köszön az utcán, odaadja a napi újságodat, az ki is valójában. Mert az emberek olyan világban lépdelnek, amiről fogalmuk sincs: természetfeletti lények veszik őket körbe, akár élnek is velük, szívük választottjaként. Szeretnél benézni a valóságot eltakaró fátyol mögé?

Várunk szeretettel!


Az oldal nyitott:2015. január 25.

Időjárás

Napjárás

Latest topics

» Fangtasia
by Ethan Keon O'Brien Vas. Jan. 13 2019, 00:10

» Jazz lakása
by Marcus Van Beest Szomb. Jan. 12 2019, 23:07

» Felix Cordero
by Felix Cordero Szomb. Jan. 12 2019, 21:21

» Theo szobája
by Theodore Miles Montgomery Vas. Jan. 06 2019, 23:03

» Long Island villa
by Admin Vas. Dec. 30 2018, 15:52

» Cox professzor irodája
by Thomas Montgomery Csüt. Dec. 27 2018, 20:42

» Barclays Center
by Admin Hétf. Dec. 24 2018, 19:06

» Jody's
by Satarel Shayeh Vas. Dec. 23 2018, 19:27

» Conrad New York
by Zyanya Ixchel Szomb. Dec. 22 2018, 12:07

» Folyosók
by Caleb Shayeh Szer. Dec. 19 2018, 00:00

Köszönet


A leírások, képek, videók mind megtalálhatóak a világhálón, az oldal grafikájának alaptematikáját Quierra-nak köszönjük.

  Broadway

  Share

  Broadway

  on Pént. Jan. 16 2015, 09:56

  First topic message reminder :


  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Broadway

  on Vas. Feb. 07 2016, 14:53

  Liliana & Kaidence
  A munka ajánlatára csak összeráncolom a homlokom. Bevallom őszintén tetszik a dolog, főleg az a része, hogy elköltözhetnénk, de valamiért még mindig gyanús nekem ez az egész. Miből gondolja, hogy én olyan kiváló lennék? És miért mondja azt, hogy meg tud védeni. Mégis ki ő?
  -De mégis milyen munkára kellenék? A szavaid alapján nem csak kávét kellene készítenem, telefonokat intéznem, papírokat tologatnom.-És honnan tudjam, hogy ez nem valami átverés? Túl szép, hogy igaz legyen… Vagy biztosan van valami…valami kisbetűs rész, amit nem akar elárulni nekem.
  Ahogy mesélem hirtelen fogja meg a kezem. A szemeibe pillantok. Egy kis időre én is megállok. Csak a tekintetét figyelem, amiből kiolvasom a fájdalmat. Ezek szerint ő is hasonlóakon ment keresztül, de a jelek szerint meg tudott szabadulni tőle. Mégis ki ez a nő?
  Sokáig csak csendben ülök mellette és gondolataimba merülök. A kérdésére a válaszom nem egyszerű. Tudom mit akarok, de nem tudom, hogy vagyok e elég erős hozzá. Már rég nem lehettem az, aki valóban vagyok. Túl régóta vagyok ebben a börtönben.
  -Nagyon szeretnék megszabadulni…De bevallom őszintén nekem ez az egész szituáció gyanús. Mégis honnan tudjam, hogy ez nem csak egy átverés… Akár neki is dolgozhatsz…-Pillantok a nőre teljesen komolyan. Már nem egy emberben bíztam meg naivan. Mindig én ittam meg a levét.
  -Mondd mégis ki vagy te?-Teszem fel végül a kérdésem, mert tudni akarom. Olyanokról beszél, amik lehetetlenségnek tűnnek, mégis olyan komolysággal mondja, hogy szinte hiszek neki.
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Broadway

  on Hétf. Feb. 15 2016, 19:12


  Kaidence és Liliana


  Show me, who you really are  *Figyeli a másik nőt, homlokráncolását, szeme felcsillanásait. Az egész belső küzdelme ott van az arcán - talán a kapott vér tette ennyire nyitott könyvvé Lily előtt, talán csak belefáradt abba, hogy rejtegesse érzelmeit, hiszen nyilván otthon nem tesz mást, csak ezt, s ha már kiszabadult, megragadja a pillanatnyi felszabadultság lehetőségét is. Nem is számít, a lényeg, hogy a vámpír érti a vele szemben ülőt, talán jobban is, mint az önmagát. Hiszen ő már túl van ezeken a stádiumokon, s az utólagos bölcsesség belenyugvásával nézhet vissza rá.*
  - Hát pedig az az igazság, hogy a munka nagyja ilyen unalmas lenne, sajnos *tárja szét a kezét. Van egy olyan sanda gyanúja, hogy az idegfeszült "otthoni" légkör közelségében egy unalmas állás eléggé kecsegtető opciónak tűnik.* - Papírmunka, telefonok, az üzletfelekkel való tárgyalás, ha épp nem vagyok elérhető, időpontegyeztetések, satöbbi. Egy mindenesre van szükségem, akire bármit rábízhatok, legyen az iktatás, szervezés vagy akár egy vészbevásárlás *magyarázza elképzelését higgadtan. Nem akarja túlmisztifikálni a dolgot, ugyanakkor túlságosan leegyszerűsíteni sem, hiszen tény és való, egy vámpír klánvezérnek való ügyintézés nem tartozik az egyszeregyhez hasonlóan egyszerű feladatok közé, ámde mégsem magyarázhatja el a Kaidence számára ismeretlen politikai helyzetet már most.*
  *A kölcsönös megértés jegyében csendben ücsörögnek mindketten, Lily hajlandó kivárni. Egy darabig legalábbis. Nyilván adott gondolkodni- és megemészetenivalót, bár a legtöbben azonnal kapnának az alkalmon. De talán épp ez a megfontoltság az, ami tetszik neki Kaidence-ben. Mert ha nem látott volna benne rengeteg kiaknázatlan potenciált, akkor nem így bánna vele... vagy tudomást sem venne róla, vagy pedig nem törődne senkivel és semmivel, és egyszerűen magával ragadná az embert. Nem lenne példa nélküli, és biztos benne, hogy el tudnák simítani az így keltett hullámokat, bárkinek bárkije is a nő. Megvárja a másik reakcióját, aztán kissé meglepetten felvona a szemöldökét.* - Azt sem tudom, ki az az ő, de ezt a szavamon kívül semmi sem támasztja alá. Őszintén? Nincs garancia, Kaidence, ahogy az életben semmire sincsen. Kaptál egy esélyt. Mérlegeled a lehetőségeket, az előnyöket és a hátrányokat, a veszélyt és a nyereséget. Aztán döntesz. Ilyen egyszerű a helyzet... minden más csak felesleges túlbonyolítás *rázza meg tincseit, hogy arca körül hullámozzanak, aztán a táskájába nyúl, és egy kis kínai dobozt vesz elő. Pár mozdulattal felnyitja, és kikapja belőle az egyik apró kartonlapocskát - névjegykártya. Egyszerű az egész, fehér merített papír, nem túl cifrázott, de azért elegáns betűtípus. A neve szerepel rajta, két telefonszám és egy cím. Egyéb specifikációk (például a hivatása) nem derülnek ki belőle.* - Az elérhetőségeim. Harminchat órád van meghozni a döntést, Kaidence, ha holnap hajnalig nem hallok felőled, akkor vedd úgy, hogy az ajánlat tárgytalan. Ha hívsz, harminc percen belül ott lesz érted egy autó. Tudod, mit kínálok, mérlegelj, és válassz *koppannak szavai szinte ridegen, a korábbi bajtársias egyetértés már a múlté. Most az üzletasszony és politikus látszik belőle. Lejárt az idő, amit érzelmekre vagy saját szükségleteire költhetett - ideje visszatérni a mindennapok, pontosabban mindenéjek kerékvágásába. Ettől függetlenül rámosolyog a nőre, s e gesztusban több a melegség, mintha csak az üres professzionalizmus húzná arcára. A szemét is eléri.* - Sajnálom, Kaidence, de én ennyit tehetek. Senki nem tud segíteni rajtad, ha te nem segítesz magadon *nyújtja a kezét, és ha a másik hagyja, végigsimít a vállán. Ha nem, akkor visszahúzza a kezét, mielőtt egy ujjal is hozzáérne, végtére sokan vannak, akik ebben a helyzetben nem szeretik a túl bizalmaskodó testközelséget.* - Idd meg a teádat, kihűlik. Remélem, találkozunk még *búcsúzkodik, indulásra készen. Ha Kaidence úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, akkor Lily igencsak elégedett lesz. Ha nem... lehet, hogy annak is lesznek következményei, lehet, hogy nem - ez talán csak pillanatnyi szeszély függvénye lesz. Az viszont biztos, hogy ha még ennyire sem képes kiállni saját magáért, ha ehhez is túlságosan lebéklyózza a félelme, akkor Lily rosszul mérte fel a benne rejtőző erőt, többet tételezett fel, mint amennyi ott van, és akkor bizonyára mindketten jobban járnak, ha nem keresztezik egymás útjait...*

  to: Kaidence Green ; words:642 szó
  A válaszod függvényében ez zárónak is tekinthető, ha akarod, remélem így megfelel Smile
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Broadway

  on Vas. Május 01 2016, 15:44

  Marcus - Lucius

  Valamelyik nap pont azon gondolkodtam, hogy amióta kiderült mi vagyok, annyi rázós helyzetbe keveredtem, mint eddigi életem során összesen. A legszebb az egészben az, hogy Magnusnak ezt még meg sem tudom magyarázni, hogy az úgy volt... pedig tényleg... az úgy vooolt.
  Ahhoz képest előtte nyugodt életet éltem, még ha a tűzoltókat már pacsizással köszöntöttem, akkor is. Most meg... hol egy gyilkosba futok, szemtanúja leszek a "művészetének", ráadásul segít nekem, de még nem tudom mit kér cserébe, hol egy nagyképű, beszólós fickóba, aki meglepődik azon, ha visszaszólnak neki, vagy hazaviszek valakit, mint Ave-et, és ráadásul bejelentem, hogy akkor én most capoeirázni szeretnék.
  Azon csodálkoztam, hogy Magnus ezeket olyan nyugalommal fogadta, mintha azt mondtam volna, esik az eső. Mára viszont "kimenőm" van, azaz nyakamba veszem a várost, és kivételesen megnézem a forgatagot, azaz a Broadway irányába indulok el.
  Itt mindig bele lehet futni valakibe, vagy jót szórakozni a sznobok seregén, de nekem most egyik sem tartozik a céljaim közé, csupán sétálni szeretnék.
  Egy nagy adag rizst cipelek dobozban, de csak azért, mert nincs kedvem útközben kaját venni, illetve ha idő van, én leülök a járdaszegélyre és eszem. A telefonom pedig jelez, így ki is kötök egy számomra szimpatikus "téglatestnél", és kényelembe helyezem magamat.
  Nézelődni jó dolog, annyira fura fazon rohangál itt, hogy csak na, most is kiszúrok egyet, hát belőle előbb nézném ki, hogy eltesz valakit láb alól, mint Mikhalból. Már eleve az arcberendezése is olyan, hogy ránézésre 25 év kapásból, és akkor még nem is követett el semmit. Aztán rájövök, hogy ő sem éppen halandó, és elkönyvelem magamban, hogy egyelőre én vagyok a leghelyesebb kölyök a csoportban.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Broadway

  on Vas. Május 01 2016, 16:24


  Lucius & Marcus ©

  Unott képpel vakargatja meg állát, miközben a zebránál ácsorog, és vár, hogy a jelzés zöldre váltson. Nemigen akar felkenődni egy kocsi motorháztetejére sem, igaz, neki baja nem lenne, de rohadt furán venné ki magát, hogy majd’ beszaggatja a szélvédőt, vagy rosszabb és csak feláll, leporolja magát, és meg tovább. Jó, nem nézne ki a legszebben, de akkor is. Utálja a kérdéseket, és a pillantásokat. Amint a fény változik, az embertömeg megindul, és vele ő maga is. Vakarászó ujjai zsebébe kerülnek, és ott pihenteti menet közben. A zsebtolvajok így biztosan nem akarnak majd ott turkálni, amivel maguknak kedveznek. Nem egynek törte már be az orrát, vagy a kezét, miközben az megörült, hogy sikerült elvennie a tárcáját – öt percre. Amíg a régi arcok bolyongtak a környéken, elkerülték, és tudták, hogy ő nem préda, és az sem, aki alkalmanként vele tartózkodik egy helyen. Azok az idők azonban elmúltak, az arcok kihaltak, és ezek a narkós senkik isteneknek képesek képzelni magukat, főleg, ha felszívják magukat. Nem lát a környéken most egyet sem, csak hobókat az út szélén, vagy egy kocsit tologatva, ingóságaikkal egyetemben. Ügyet sem vetnek rá, és ő sem többet egy pillantásnyi időnél. Adakozhatna, azonban nem jár a közelükben, és nem is a jó szívéről híres. Úgy véli, a legtöbb életerős, ha akarna, kimoccanhatna a gödörből, csak épp kényelmesebb csak kapni, és elvárni. Mindegy is.
  Mi célja van azonban erre? Enni evett, inni ivott, vásárolgatni nemigen szokott. A csak séta sem az ő stílusa, arra ott a motor, és a száguldás. Inkább felderít, és készleteket tölt fel. Mióta itt hagyta a város, kiürült mindene, a hűtőben pedig majdhogynem mozgott, amit ott hagyott, de még véletlen se képzeld el, hogy cuki szatyorkákkal fog mászkálni végig az utcákon. Házhoz szállítat amit csak lehet, viszont a motor alkatrészeit erre nem bízza, így kénytelen felkerekedni, hogy a festési hibákat, és a kissé köhögő tüdejét meggyógyítsa. De addig még meg kell lelni a helyet. Éppen lelép az úttestre, mivel épp üres, és átsétál rajta, ahogy szokott, azonban az autó odaért, és hangos dudálással jelzi, hogy menjen melegebb éghajlatra. Csak felemelt kézzel, és középső ujjal válaszol, miközben fellép a padkára, és indul, de a lába olyanba ütközik, amely se nem tűzcsap, se nem más. Hanem valaki.
  - Mi a.. te is jó helyen eszel, csíkszemű. – morog rá, majd jobban megnézve tudatosul, hogy nem ázsiai, és ráadásul hamar rájön, hogy nem egyszerű alakkal van dolga. A saját fajtája.
  - Ennyire nem mehet szarul, hogy itt kunyerálj. – áll arrébb, nem tervez sokat maradni, csak amíg megmutatja a fiatal generációnak önmagát.  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Broadway

  on Vas. Május 01 2016, 17:06

  Marcus - Luke

  Az a fickó akit kiszúrtam és megállapítottam, hogy tuti rajta van a kőrözött személyek listáján, valami olyat produkál, amin csak röhögni lehet. Nem néz az semmit, csak megy, mert ő megy, és mert ő a valaki, vagy tudom is én.
  És még be is int. Hát ha én a sofőr helyében lennék, kiszállnék a kocsiból és beleeresztenék egy tárat válaszul az tuti. Vajon van nála fegyver? Féltem a rizsemet, és ha kilyukasztja a dobozomat, akkor morcos leszek, nagyon de nagyon morcos, mert egy lőszer okozta sérülésen kiesnek a rizsszemek.
  Elvigyorodok a gondolatra, már magam előtt látom a szitává lőtt testet... de fura, amióta Mikhallal találkoztam azóta az ilyeneknek tudok örülni. Ez normális? Mindegy.
  A lényeg, hogy a fószer jön, és jön, és jön, én meg már fogom a dobozt, mert fel nem ugrok, és ő meg nem lassít, tehát a vége az, hogy belém rúg. Legalább Martense lenne, hogy a jó ég verje meg.
  -Az oké, ha nem, nézed, mi közeledik az úttesten, nem az én problémám. Az is oké, ha nem foglalkozol a dudáláással és beintesz helyette, de könyörgöm, nem vagyok egy nüansznyi hangyafasz, hogy ne lehessen látni, amikor fellépsz. Nem vagyok csíkszemű, Eskü benned több ázsiai vér van, mint bennem valaha is volt.
  Ahogy a jelenetet végignéztem, hát ez az ipse sem azért van életben, mert tud, hanem azért, mert kurva nagy mázlista, nem vitás. Jobb érzésű sofőr errefelé tényleg matricának használta volna, nem dudál, nem fékez, semmi egyéb, csak áthajt rajta.
  Még ez sem érdekelne, ha nem botlik belém, de az a szerencséje, hogy a dobozomat már jó előre levédtem. Tőle. A megállapítására meghökkenek.
  -Nem kunyeráltam, de ha annak tűnt, az jó. Az azt jelenti, előbb beolvadok a tömegbe, mint te.
  És most olyan marha büszke vagyok magamra, de olyan, mint még soha. Hajléktalannak néztek csak azért, mert nem a puccos padot választottam, hanem a földet. Mennyire jó már?  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Broadway

  on Vas. Május 01 2016, 17:41


  Lucius & Marcus ©


  A bámészkodást nem vette észre, mivel nem arra figyelt, kinek a szeme tekintgetett rá eddig. A forgalom már mögötte, a dühös autós meg már valahol messze jár, így minden a helyes kerékvágásba zökkent, számára. Az már más kérdés, hogy a másik hogy vette fel az „ütközést”. Mert ez csak annak számít, semmi többnek. Nem fog belilulni miatta a körme, vagy a srác oldala, és rendőr sem kell, hogy felmérje a károkat. Azoknak amúgy sem szokott örülni, de pénzzel sem kell előrukkolnia. A rizsért nem lett volna kár, ha a földre kerül, de ezek szerint sikeresen védte, mintha valami arany lenne. Ő inkább a húst értékeli, a tipik amerikai kalóriabombákat, amik épp olyan jól néznek ki, mint amennyinek finomak. És mégsem egy hatszáz kilós monstrum. Szerencsére. Őfelőle ennyi lenne a történet, a zsebébe túr, cigis dobozt húz elő, rágyújt, és pöfékelve készül tovább állni. Oké, illene egy bocs, vagy valami, de az nem az ő művészete. Azonban a srácnak sem a szemhunyás. Kezdődik. Megtorpan, és úgy pillant le rá, ahogy belekezd. Sosem szerette a prédikációt, csak ha ő osztja.
  - Jaj bocsáss meg drága uram, hogy a lábam érintette nemes testrészedet. Remélem, nem esett bántódásod, különben nem élném túl! – fröcsögött belőle az irónia, szinte vágni lehetett, arcára pedig gúnyos mosoly költözött. Ez felér egy „Bocs.”-al, és kész, de ezek után ki nem mondja. Inkább csak a fejét csóválja.
  - Ellenben nem tudom, mit zavar, hogy én hogy közlekedem ebben a szaros városban. Ha hallanád, sokan mások is ezt teszik, épp ott, a sarkon is. Ha ennyire szeretsz figyelni, akkor nézegesd őket, ne engem. Ja és hogy bennem milyen vér van, holtra nem érdekel. A faterom és az anyám már akkor amerikai volt, amikor a nagyszüleid maximum a pelenkába csináltak. – szív a cigibe, fújja ki a füstöt, és zárja le az egészet. Ha van is benne ázsiai, az nem az ő dolga, magát se köpködné miatta. Arcán amúgy sem vett soha észre ilyesmit, a szemei nem mandulák, és fizimiskája pedig szöges ellentéte mindennek. A megállapítására felhorkant, majd röhögésbe tőr ki. Beolvadni.. igen, ez kényes téma náluk, de pont nem sikerült megbántania vele. Volt ideje megtanulni, és maximum azért nézik ki a tömegből, meg bőrkabátban, bakancsban száll le a motorról, és a sugdosások tárgya is inkább az, hogy ő nem épp a tisztességes amerikai, jobb, ha kerülik.
  - Én nem épp szeretnék csövesnek kinézni. De hidd el, nekem sincs gondom vele. Mit tudsz te arról, mi a jó beolvadás? Tán’ egy bölcs guruba botlottam? – pelyhes, és tojáshéjas. Na majd pont ő fogja neki megmondani, mi a jó. Hahaha.


  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Broadway

  on Vas. Május 01 2016, 19:01

  Marcus - Luke

  Simán kinézem a fickóból, hogy egy szó nélkül odébb áll, na de ez az, amit nem fogok hagyni. Belém jött, legalább annyit mondjon, bocs öreg, vagy valami, akármi.
  Persze az arckifejezés láttán tudom, hogy ez nem fog megtörténni, vagy nem úgy, ahogy kellene. Inkább még rá is gyújt és végighallgatja a mondandómat... de legalább végighallgatja, az is több mint a semmi.
  -Na, ez már valami, de nem kellett volna barokk körmondatban.
  Elégedett vagyok, mindenem egyben, és még egy ilyen mondatot is sikerült kicsikarnom egy ilyen ipséből. Erre mondja valaki, hogy nem tudok semmit. Háh.
  Persze vágom, arra kérném, ismételje meg, azt se tudná mit mondott az elején, nem hogy az egészet letolja újból. Nem is kell, semmi szükség rá.
  -Az nem zavar, pont nem érdekel, kivéve ha éppen engem rúg fel. Hű, és szerinted engem érdekel, hogy amerikai felmenőim vannak, vagy sem? Hát pont nem, de az én szemem a tiédhez képest sokkal európaibb.
  Nagyszüleim, aha, a szüleimet se ismerem, akkor meg? Engem ezzel nem sért, de ha a faterom démon, akkor ezt bukta, márpedig az, és az övé is, szóval melléééé... nem nevezném be darts versenyre, mert nem azt ordítanák, hogy 180, hanem azt, hogy tábla.
  -Miért? Azokkal nem foglalkozik senki, ellenben ezzel a szereléssel, megjegyzik az embert. Guru, az, hogyne.
  A hajléktalanokat meg sem nézik, rájuk sem vetnek egy pillantást sem, hát melyik a jobb? Szerintem ez. Ja ja ja, guru vagyok, csak elfelejtették megmondani, melyik csoportból.
  Lazán folytatom a rizsevést, már rég végeznem kellett volna vele. Amint kiürül a doboz, felállok, megigazítom a ruházatomat, és kész. Tényleg úgy nézek ki mint egy fedél nélküli, tényleg.  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Broadway

  on Hétf. Okt. 31 2016, 20:44


  "Just a little renovation"
  Lucius & Chris ©  - Most már lényegtelen. Nem zár be. Valaki más fogja irányítani, nekem elegem van belőle – vonok vállat. Valóban nem érdekel már. Az elmúlt évtizedek alatt annyit változott minden, és annyira szemtelen lett az újabb nemzedék, vagy éppen nem az újabb nemzedék, hogy kezd nem érdekelni, milyen üzletelés megy a helyen. Aki szereti, majd csinálja.
  - Annak tartod? – sandítok rá. A lelkesedése nem tud átrezegni hozzám. Nem utálnak, de nagyon három kilométeres távolságot tartok mindenkitől, nem véletlenül. Az utóbbi időben meg végképp. Meg akarok nyugodni, és totál nincs kedvem érezni az azt űrt magamban, amit az elmúlt időszak okozott. Pont nem egy nyüzsiwarlockgyerekre van most szükségem.
  - Majd megtudod. Ezért kell majd gyakorolni.
  Nagy levegőt veszek. Embergyerek észjárású még, tele olyan őszinteséggel, mint ami bennem is van, csak én olyan geci modorral párosítom, hogy mindenki inkább befogja. Le kéne szoknom róla, rosszapám hatással van rám. Á, a fenébe, ki kéne már minden ilyen szart vernem a fejemből!
  - Ez a tré... – nézek rá jelentőségteljesen, míg körözök az ujjammal a szobában. – több,  mint félmilliót érő tré. Úgy szóld le.
  - Csak a kajád döglött meg – majd legyintek. – Majd rájössz – nincs kedvem előadást tartani.

  - Innen nem, ha nem engedlek ki – ingatom a fejem. Halvány mosollyal nézek utána, ahogy berongyol a fürdőszobába. Erősnek tűnik, aztán majd kiderül.
  A hajára nézek először, aztán a kocsikulcsért nyúlok, miután a mobilomat bedobtam a belső zsebembe, a tárcám mellé. Azt ugyan el nem veszi senki tőlem.
  A magánparkolóban számos kocsim sorakozik, de el nem mondom, hogy mind az enyém, amit lát. Hiába rajongok a sportkocsikért, a hosszú lábaimmal való beszállás röhejes eredményt tud hozni, ezért egy jóval nagyobb méretű kocsi típusba szokásom fektetni.

  Az üzlet, bár puccos boltok sorakoznak benne, a helység, ahova megyünk, éppen Luciusra szabott, ízlésben. És némileg rám is, mert nem csak lyuggatott farmert szándékozom neki venni.
  - Szabadon választhatsz. A hátizsákos holmijaidat felejtsd el, vegyél helyettük másikat – leülök az egyik dohányzóasztalhoz és hagyom garázdálkodni, addig lefoglalom magam az egyik üzleti újsággal. Luciust pedig legalább öten dongják egyből körbe, tudván, hogy ha neki kedveznek, akkor vastagon fog fogni a tollam.

  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Broadway

  on Hétf. Okt. 31 2016, 21:59

  Chris - Lucius

  -Jaaa, hát jó. Mondjuk így végignézve rajta, hát nekem eszem ágában nem lett volna megvenni.
  Ki lehet az a félnótás aki ezt megvette, egészségére. De most komcsi itt ültek a főgórék? Menedéknek meg nem így képzelném el, hanem fold alatti mozgalomnak.
  -Persze. Mekkora már, fogom magam, és végig sétálok a víz felszínén? Óriási.
  Ezt máris elképzelem, de azért én éjjel fogok kísérletezni ha lehet, nem kell mindenkinek látni, ha éppen nem jön össze. De már sejtem is a technikát a magam szintjén. A víz energia, majd jól összecsomózom a szálakat, és megyek is.
  -Oké.
  A gyakorlásaimmal nincsen gond, azzal meg nem fárasztom Christ, hogy éppen a hullák érdekelnek, mert tök jónak tartottam Dylanét, meg Mikhal bábjait is, de Dylané jobban tetszett. Azóta éppen az a heppem, hogy nekem is lesz egy hullám. Szép hullám.
  -Ja, az nekem mindegy. Mondjuk szerintem a töredékéért is lehetett volna ugyanilyen tré. Ennyit beleölni, hogy giccses cukormáz legyen... hihetetlen, hát olcsóbban is el lehet rontani.
  Megvonom a vállam, én nem tartok ott, hogy értékeljem a mennyiséget, azaz a pénzt, de a szoba az kész.
  Nem is értem. Ki volt a lakberendező? Mintha összelapátolt volna mindenféle stílusú cuccot jól van az így címen, és behajította volna egy helységbe. Semmi nincs harmóniában semmivel.
  -Tényleg? Ez jó hír.
  Megnyugszom, évek óta futok, és megtanultam, mi alapján kell választani, és tényleg sajnáltam volna, hogy az egyedi cipőm kinyiffan. Azt nem lehet csak úgy kapni, ezt külön csináltattuk.

  -Sehogyan sem?
  Azért érdekel ez a része. Most akkor tulajdonképpen be leszek zárva a tetőtérbe, és se ki se be, ha éppen úgy van kedve Chrisnek? Magnus ezt sem mondta.
  Most fontosabb a fürdés, magamat is zavarom, és az sem érdekel, hogy a séróm áll mindenfelé, miután előkerülök. Még nem száradt meg, na, de bezseléztem ám.
  A parkolóba érve elámulok, hát ott olyan verdák vannak, amiket csak újságokban látok. És azok itt úgy egyben. Tiszta autószalon érzésem van, az meg már nem is érdekel, melyikkel megyünk, de nem merem megkérdezni, hogy ez így akkor itt mind Chrisé?

  A boltba érve elvigyorodok, tökre az én stílusom az egész. Az, hogy a hátizsákos cuccom mégis felejtős, annak nem örülök, majdhogynem az volt az összes ruhám, kivéve amiket Magnustól kaptam, mert azokat meg nem hoztam el.
  -Biztos?
  Amit azonnal kiszúrok az egy lezser zakóféleség, aminek máris felhajtom az ujját, mert az úgy menő. Ez egy inggel vagy egy normális pólóval máris trendi. Egy farmerdzsekit is választok mellé, de feketét, meg két farmert, az egyik koptatott, a másik nem, az ugyancsak szép fekete. Egy ing és egy póló, egy sál, ami tökre illik a zakós szetthez, és nagyjából meg is vagyok.
  Az eladók ugyan unszolnak, hogy egy jóvágású öltönyt nézzek meg, illetve cipőt és ilyesmit, de nemet mondok.
  Nem azért jöttem, hogy felvásároljam a fél boltot, hanem azért, hogy tényleg a legszükségesebbeket szerezzem be.
  Az alsógatyáimat meg nem osztanám meg velük ha lehet, azt majd én megtalálom valamerre.
  Persze azonnal divatbemutatót tartok, először a zakós szettet veszem fel azaz a feltűrt ujjú zakót, az inget a fekete farmert, nyakamba tekerve a sálat, és így állok Chris elé. Tudom, hogy jól festek benne, ízlésem van, öltözni imádok és adok is magamra.
  Aztán elrohanok a fekete farmeres-dzsekis szettért pólóval, és abban libbenek vissza. Na ezekhez már megy az összes csuklóvédőm és láncom ami rajtam van.
  Magamnak: #C5EC2A
  avatar
  Vendég
  Vendég

  Re: Broadway

  on Szomb. Nov. 05 2016, 16:49


  "Just a little renovation"
  Lucius & Chris ©  Felvonom a szemöldököm.
  - Fikázd még, és az ablakon repülsz ki fejjel lefelé.
  Bírom a kritikát. Ezt a fajtát éppen pont nem. Pech, csak nem nekem.
  - Előbb nézz alaposan szét a világunkban, és utána kívánj. Az aranyhal is csak hármat teljesít és te már ellőttél volna egyet, mielőtt tudnád, miből is válogathatsz – sóhajtok egyet.
  Ahogy elmondja a következő mondatot, képen törlöm, nemes egyszerűséggel. Semmi bajom az őszinteséggel, én is őszintén reagáltam, ossza be.
  - Előbb tanuld meg kezelni az erődet, aztán lehet szó arról, hogy lazán mászkálsz az utcán, zsebredugott kézzel. Egyáltalán, hogy a francba képzelte Magnus, hogy csak úgy egyedül elenged téged ide? – a minimum, hogy elkíséri. Felügyelet nélkül hagyni valakit így... aztán vállat vonok magamban.

  - Ha akarsz valamit megtartani magadnak, megtarthatod. – vonok vállat. Nekem aztán mindegy. Ha nem akarja a nagylelkűségemet, annyival kevesebb új holmit kap, mindössze ennyi az egész.
  - Ezt eggyel nagyobb méretben. Mint tökön a gyűszű.
  A következőkre már bólintok, majd mikor újabbakért megy felpróbálni, közben összeválogatok neki két öltönyszettet és egy rakás fehérneműt. Figyeltem, és nem fogja megúszni, ha már nálam lesz, nagyon extrém rövid ideig is. A lakásba kéretem a cuccokat, azonnali szállításra, így Lucius majd csak akkor fog tudni róluk, ha visszatértünk.

  //Köszönöm a játékot, eléggé előreszaladtunk egy másik játékban az ic idősíkban, így ezt zárom yes //
  avatar
  Lucius Evans

  Faj : Cambion
  Kor : 16
  Foglalkozás : tanuló

  Re: Broadway

  on Szomb. Nov. 05 2016, 18:45

  Chris - Lucius

  -Most már lehet?
  Eddig minden megszűnt anyag formájában, azaz én nem tudtam megfogni, pedig az is felmerült, hogy onnan ugrok ki, hogy szabad legyek.
  -Jó, akkor majd felírom a bakancslistámra.
  Olyanom is lesz, ezt is eldöntöttem, és mindent meg fogok csinálni, ez biztos.
  Teljesen kiakadok azon, hogy mennyi pénz öltek ebbe az egész izébe, de berendezni normálisan mégsem sikerült. Ahogy érzem, Chris is kiakad, de ő meg a mondandómtól, mert úgy pofon vág, hogy csak lesek.
  -Jó, megtanulom. Most mi van? Kocsi hozott idáig, Magnus egyik embere könyörgöm. Ezzel mi a baj?
  Feladom. Ez a fószer skizofrén. Egyszer pöcs, egyszer normális, aztán megint pöcs és megint normális, hogy utána kikössön a pöcs formátumnál. Nem értem, tényleg nem. Magnus annyira normális, hogy különbözhetnek ennyire tőle a többiek?

  -Köszi.
  Meglep ez a hozzáállás, nem tudom hová tenni, de nem vagyok pofátlan, tényleg csak pár darabot választok, nem többet.
  -Miért? Nem is sztreccs.
  Azokat én sem szeretem, zavarnak, ezért is bajlódtam annyit, míg a futó gatyámat kiválasztottam. A másik szett ahogy elnézem legalább elnyeri a tetszését, de meg is állok a válogatással, ez így is bőven elég.
  Még ennek is örülök, igazából ezt ki sem néztem volna Chrisből, de tényleg nem.

  //Én is köszönöm. :-)//  Magamnak: #C5EC2A

  Re: Broadway

  on Vas. Jan. 15 2017, 20:01

  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 519
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Broadway

  on Hétf. Okt. 16 2017, 18:02

  Vitaly – Damien


  Meglepetésnek szánom ezt az estét, s nem vagyok biztos abban, hogy ráér. Viszont meglepni akartam. De mitől félek? Hogy talán lesz ideje lemondani? Megtorpanok az utcasarkon, bizonytalanul, a belső zsebemre téve a tenyerem. Nos, ha igen, megvan hozzá a joga, s nekem okom nincs sértődésre. Dolga van, nem velem akar lenni, és kész. A további meglepi pedig egy vacsora az egyik étteremben, közel a színházhoz. Kisebb színház, a Broadwaytől nem messze.
  Nem igazán tudom, miért is gondoltam ezt így ki. Hiszen éreztem, mennyire rosszul viselte, hogy kikosaraztam, s hogy mennyire nehezen tette túl magát rajta. Nem is kéne felkeresnem soha többet. Ismét tanácstalanul állok meg a járdán. Talán mégsem kéne. Elhalad mellettem egy pár, két fiatal srác fogja egymás kezét, s olyan bizalmasan bújnak egymáshoz, hogy mindenki tudja, ők összetartoznak. Összeszorult szívvel fordulok utánuk. Én ezt nem fogom tudni megadni Vitalynak. Tényleg békén kéne hagynom. Örökre. Miért is jöttem vissza az emberek világába, amikor H’raért csöngettem? Akkor kellett volna örökre eltűnnöm. Csakhogy pont az emberi világhoz köt valaki, akinek sokat, nagyon sokat köszönhetek. Az én szememben angyali lélekkel bír, olyan tiszta, s olyan nemes, ártatlan. Miért pont én kellek neki? Meg sem tudom számolni, hányan köptek utánam a birodalomban, s tekintettek rám vagy megvetően, vagy elégedett kárörvendéssel, mikor az arcomra tekintettek. Mások ámulattal, amit meg nem értettem.
  A lábam azonban önkéntelenül és könyörtelenül vitt közben tovább Vitaly ajtajához, s mire észbe kapok, pont előtte töprengek. Nincs más hátra, mint nagy levegőt venni, s bekopogni.
  - Szia! – valamiért önkéntelenül mosolyra húzódik a szám, ahogy megpillantom. Tanám. Mert aki ajtót nyit, az a szomszéd, s annak ajtaja. Döbbent sápadással hallgatom, hogy Vitaly elköltözött. Egyszerre vagyok boldog, mert talán, talán túltette magát rajtam. S egyszerre aggódok, mert bármi történhet. Még a jegy is lekonyul a kezemben. Mire kettőt pislognék, a készséges idős hölgy máris nyomja az új címet a kezembe, hogy aztán ismét egyedül álljak a folyosón, dobogó szívvel. Szerintem úgy az egész ház hallja. Pár perc tétovázás után fordítom magam felé a papírt, s olvasom el a címet, a következő pillanatban már a lépcsőn szaladok lefelé, hogy taxit hívjak. El fogunk késni!
  Majdnem visszafordulok az elhajtó taxihoz, amikor meglátom a helyet. Ide? Itt? Pont nekem lenne félnivalóm? Becsöngetek, s a szívem zakatolása valahogy alábbhagy a torkomban. Hogy idejöttem, még inkább ostobaságnak gondolom a részemről ezt az egész meglepetést. Mégis, akkor miért vágtam magam taxiba?
  - Jó estét, McCormack vagyok. Damien James McCormack. Vitaly Rayt keresem.
  Ha egy újabb címet kapok, már csak a második felvonás s a vacsora marad.  avatar
  Vitaly Rayt

  Faj : Cambion
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Mikor mi

  Re: Broadway

  on Hétf. Okt. 16 2017, 23:30

  Damien & Vitaly

  Az estét a szobámban töltöttem, ahogy mostanában sokszor. Mikhalnak mindig akadt valami dolga, és most Luke sem ért rá velem lógni, szóval elfoglaltam magam. A saját kezűleg berendezett helyiség közepén ücsörögtem egy babzsákfotelben és az egyik videójátékomat nyomkorásztam. Az első néhány napomat itt azzal töltöttem, hogy megterveztem majd meg is valósítottam a nagy szoba-átalakítást. Lefestettem a falakat egy vidámabb színre, a bátyám engedélyével eltüntettem a nehéz, sötét bútorokat és újakat szereztem magamnak. Mivel a hely óriási volt, be tudtam szorítani magamnak egy nappali-sarkot TV-vel, a játékaimmal és a konzoljaimmal, és még egy új, hatalmas könyvespolc is elfért. Imádtam a végeredményt, a puha, hosszú szálú szőnyeggel és a minikanapéval, ami térelválasztásként szolgált.
  Tehát szépen eltöltöttem az időt, míg a közös vacsora időpontjára vártam. Ez valami olyasmi volt, amire mind gyorsan rászoktunk, és igazából egészen élveztem. Legutóbb akkor vettem  részt ilyen családias étkezéseken, amikor tanuló cambion voltam és a mesterem ragaszkodott hozzá, hogy minden étkezést együtt töltsünk el. Ezúttal viszont nem az történt, amire számítottam. Egész este furcsa bizsergést éreztem valahol a mellkasom tájékán, és ahogy az idő haladt, ez egyre erősödött. Hasonlított egy megérzésre, mintha valami készülődne, de nem figyeltem rá. Inkább eltereltem a figyelmem a játékkal és csak akkor pillantottam fel a képernyőről, mikor valaki kopogott.
  – Szabad! – szóltam ki, mire Franko nyitott be. Kíváncsian néztem rá, el sem tudtam képzelni, miért jött. Mit akarhat Mikhal épp most? – Történt valami, Franko?
  - Az úrfinak vendége jött
  - Igen? Ki az? Hol van? – keltem fel a fotelkémből nagy meglepetten. Egyáltalán nem vártam vendéget, és ötletem sem volt, ki kereshet.
  - Az úr Mr. McCormack és a hallban várja, Vitaly úrfi.
  Nagyot dobbant a szívem és azt hiszem, leesett az állam egy kicsit. Damien itt és engem keres? Ez biztosan csak álom. Tudtam, hogy nem kéne túlreagálnom, de ez egy akkora dolog volt, amiről már álmodni sem mertem. Ezek szerint tényleg barátok vagyunk még és nem csak én reménykedtem benne, hogy tényleg így gondolta, mikor megígérte ezt nekem.
  - Értem. Köszönöm, Franko! Máris megyek! – biccentettem a bátyám legerősebb bábja felé, aki szolidan viszonozta a gesztust és magamra hagyott. Jesszus, keresnem kell egy nadrágot!
  Előtúrtam egy farmert, amit magamra rángattam, elrejtve a nyuszis alsónadrágomat, és megigazítottam magamon az egyszínű szürke pólót is, és már trappoltam is a lépcső felé. ~Damien. El sem hiszem, hogy eljött. Szédülök. Ez normális?~
  Iszonyatos nagy lendülettel vágtattam a hall felé, ha az utamba került volna valami, biztos felborítom azt is. Az utolsó lépcsőfordulóban lassítottam le, mert nem akartam, hogy hülyének nézzen, amint meglát eszeveszett sebességgel lefelé vágtatni. Vissza kellett fognom magam.
  – Szia! – köszöntem, míg lefelé lépkedtem és képtelen lettem volna elrejteni a hatalmas vigyort az arcomról. Annyira gyönyörű volt! A hivatalos öltözéket nem tudtam azonnal hova rakni, de vagy mindjárt megtudom, vagy rákérdezek. Magamban átkoztam ezt a nagy házat, hogy ennyi ideig tart míg egyetlen lépcsőn levonszolom magam, de hamarosan azért odaértem hozzá.
  – Franko azt mondta, hogy velem szeretnél beszélni – álltam meg előtte, azért néhány lépés távolságot tartva tőle. Nem akartam elrontani már az első pillanatban. Akkor sem, ha amint megláttam, minden sokkal szebb és fényesebb lett és hihetetlenül erős késztetést éreztem arra, hogy megöleljem. Francba, azt hittem, hogy már túl vagyok ezen!


  A hozzászólást Vitaly Rayt összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Okt. 19 2017, 05:40-kor.
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 519
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Broadway

  on Szer. Okt. 18 2017, 13:47

  Ez a kapcsolat még mindig meglep, azonnal tudtam, mikor tudja meg, hogy itt vagyok. Az izgatottságom vagy feszültségem azonban azonnal átcsapott szomorúságba, ahogy megéreztem, milyen érzések is vannak benne felém. Nagyon kevés kellett, hogy ne forduljak sarkon és tűnjek el végleg.
  Csakhogy addigra már a lépteit is hallom, s a bejáratot pásztázó tekintetemet Vitaly felé irányítom, felé fordulva a bejárat felől.
  Egyidőben mosolyodom el én is, s sajdul meg a szívem. Kihasználom, bántom azzal, hogy keresem vele a kapcsolatot.
  -Szia! - Lépek felé, ahogy jön le a lépcsőn.
  - Tehozzád jöttem, igen.
  A belső zsebemből előveszem a jegyeket, de már tudom, hogy bolond, s egyben félrérthető az, hogy színházba hívom. A vacsora meg végképp.
  - Említetted a múltkor, hogy nagyon szereted ezt a darabot, s kaptam az előadásra jegyeket -nyújtom felé a két jegyet.
  - Ha elfoglaltságod van, megértem. Majd máskor elmehetünk.
  Nem mondom még a vacsorát, a válaszától függ.  avatar
  Vitaly Rayt

  Faj : Cambion
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Mikor mi

  Re: Broadway

  on Csüt. Okt. 19 2017, 05:40

  Damien & Vitaly

  Amikor előhúzta a jegyeket, felcsillant a szemem. Sok lehetőség megfordult a fejemben, hogy miért lehet itt, de a színház egyáltalán nem jutott eszembe. Ez egy olyan édes dolog volt, amiért máris nagyon hálás voltam neki. Egyértelműen látszott, hogy szeretné fenntartani a barátságunkat, és kimondhatatlanul örültem ennek. Ráadásul emlékezett rá, hogy szeretném látni ezt a darabot, ami alapból óriási dolog volt.
  - Színházba? Tényleg? – vettem át óvatosan a jegyeket, hogy vethessek rájuk egy pillantást. Az arcomra ráfagyott a bárgyú mosoly, ahogy szemügyre vettem a két belépőt. Ha nem tudtam volna, hogy mi a helyzet, egyértelmű randifelkérésnek vettem volna a dolgot, hogy aztán csak nagyobb bajba sodorjam magam ezzel. De szerencsére azon az időszakon már túlestünk, és tisztáztunk mindent. Most pedig elmegyünk megnézni egy előadást, barátokként. Még hozzá kellett szoknom a gondolathoz, de az, hogy Damiennel tölthetem az estét, mindenféleképp remekül hangzott. A kérdéseim azonban bizonytalanul hangozhattak, mert a tündér szinte azonnal visszakozni kezdett. Még hogy én ne érnék rá? Mostanában olyan nem fordult elő.
  - Oh, nem! Dehogyis! A ma este tökéletes, csak megleptél. De nagyon örülök! Átöltözök és mehetünk, jó? – nyújtottam vissza a jegyeket mosolyogva. Láttam, hogy az előadás hamarosan kezdődik, ezért gyorsan kellett döntenem, ha el akartuk még érni. Megfordult a fejemben, hogy vajon miért jött ilyen későn, de azonnal rájöttem, hogy egyrészt ő is elfoglalt lehetett, másrészt pedig talán el sem mondtam még neki, hogy épp itt lakom, és valószínű, hogy Mikhal sem találkozott vele azonnal. Ha pedig tényleg ez a helyzet, gondolni sem akartam rá, mennyi bajjal járhatott, hogy megtaláljon.
  - Uhm… megvársz itt? Ígérem, hogy sietek! – néztem fel a szemeibe bocsánatkérően. Rosszul esett itt hagyni, de a szobámba sem hívhattam fel, mert az furcsán jött volna ki. A legjobb amit tehettem, hogy olyan hamar összekapom magam, amennyire lehetséges, hogy minél kevesebbet kelljen várnia rám. Színházba mégsem mehetek kopott farmerban!
  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 519
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Broadway

  on Vas. Okt. 22 2017, 18:32

  Halványan elmosolyodom, nem tudom hirtelen eldönteni, hogy valóban jó ötlet volt-e mindez. Most már belevágtam, aztán lesz, ami lesz.
  - Itt várok, addig hívok taxit – észrevettem, hogy ahogy elvesztettem az erőmet, nehéz volt belerázódni, de viselkedésben már sokkal inkább csak egy hétköznapi ember vagyok, tudom, sosem leszek az, egyszerűen meg kellett tanulnom, hogy ember módon oldjak meg mindent, mert máshogy nem megy. A rejtekhelyemre is egyre nehezebben jutok be, egyedül az álmok hona az, amely minden alkalommal tárt karokkal fogadott. Voltaképpen az a szülőhazám, legalábbis származásban.
  Elérem mobilon a diszpécsert, a dugó ellenére is időben ott leszünk az előadás kezdetére.
  Ahogy megpillantom ismét a lépcsőfeljáró tetején, elidőzik rajta a tekintetem. Olyan fiatal... ártatlan és nyíltszívű. Hiszen ez gyógyított meg. Önkéntelenül a kezemre siklik a másik kezem tenyere. Még most sem hiszem el, ami történt, egyedül annak hiszek, hogy a fájdalmat már nem érzem. De minduntalan a rémálmokkal ébredek egy héten többször is. Remélem, múlni fog idővel.
  - Csodásan festesz – mosolyodom el. – A taxi már a kapu előtt várakozik.
  Ha késünk, ha nem, most valahogy ez nem számít, és számít. A kedvenc előadása.  avatar
  Vitaly Rayt

  Faj : Cambion
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Mikor mi

  Re: Broadway

  on Hétf. Okt. 23 2017, 16:44

  Damien & Vitaly

  Elmosolyodva biccentettem, és nagyon szívesen a nyakába ugrottam volna hálából, amiért megszervezte ezt a programot, de ez utóbbit inkább kihagytam. Nem akartam ráhozni a frászt.
  - Rendben. Pár perc és jövök! – ígértem, majd sarkon fordultam és felsiettem a lépcsőn. Hirtelen azt sem tudtam, hova tettem a zakómat, de sürgősen meg kellett találnom. A szobám felé vezető folyosón összefutottam a bátyám lakájával, akivel megüzentem Mikhalnak, hogy nem töltöm itthon a vacsorát, de amint ezt elmondtam neki, már meg sem álltam a szobámig. Ahol tulajdonképpen szépen felforgattam mindent, mire találtam egy színházba megfelelő öltözetet. Bézsszínű zakó, mellény és nadrág, fehér inggel és nyakkendő nélkül. Elegáns, de nem eltúlzott. Siettem, ahogy tudtam, idegesen bíbelődtem a gombokkal, nem akartam megváratni Damient. Ugyanakkor tetszeni akartam neki (butaság, ugye? ), ezért nem felejtettem el szépen megigazgatni magamon mindent, és még a hajamat is megpróbáltam rendezettebb szénakazallá varázsolni.
  Nagyjából negyedóra kellett mindehhez, és mikor végre ismét lebaktattam a lépcsőn, már úgy néztem ki, hogy talán nem fognak kirugdosni a színházból. Talán.
  – Kész vagyok! – szólítottam meg a tündéremet a lépcsőről, hogy felfigyeljen rám. Nem szólt semmit míg le nem értem hozzá, de utána megdicsért, ami elég volt hozzá, hogy megalapozza a hangulatomat egész estére.
  – Akkor indulhatunk is! Időben vagyunk még, ugye? – kérdeztem, miközben elindultunk a kijárat felé. Nem voltam tisztában vele, meddig tart odaérni taxival, ezért bizonytalankodtam. Ha rajtam múlt volna, csak nyitottam volna magunknak egy portált és seperc alatt ott termettünk volna a helyszínen. De szívesen megtettem ezt az utazást Damiennel, egyáltalán nem volt ellenemre az autókázás.
  Odakint engedtem őt előre ülni a kocsiban, ha szeretett volna, ha pedig nem, akkor együtt másztunk be a hátsó ülésre egymás mellé. Bárhogy is döntött, én izgatottan kezdeményeztem beszélgetést, bevonva a sofőrt is és be sem állt a szám, míg oda nem értünk. Mint egy idétlen kisgyerek, akit vidámparkba visznek.

  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 519
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Broadway

  on Szomb. Okt. 28 2017, 22:22

  Ragyog, s csak mosolyogni tudok, nem tudom szavakkal kifejezni azt, amit érzek. Mert legfőképpen azt érzem, hogy minél távolabb kéne lennem tőle. Mert meg fogom sebezni, újra, és ugyanott. Nem tehetem ezt vele. Nem azért, amit velem tett. Hanem mert olyan lélek, aki nem ezt érdemli. Szar alaknak tartom magam, s vissza is szól ugyanígy magamban a régi énem. Igaza van. Miért viszem ilyen nehezen az életem?
  Vitaly kérdése, amilyen ártatlan, éppen annyira pontosan odabök, ahová szükséges. Most vele vagyok, érte vagyok.  Ezt az időt vele terveztem eltölteni, nem a saját gondolataimmal.
  - Még időben – mögötte haladok, a taxi ajtaját kinyitom a számára, s bemondom a taxisnak a végcélt.
  Vitaly mellé ülök, hiszen ezért jöttem. Meg akartam kérdezni, mi is történt, hogy a testvéréhez költözött, legalábbis a kettejük kapcsolatában. Hiszen az utolsó információim nem éppen arról regéltek, hogy kedvelnék egymást. Jó tudni, érezni, hogy egymásra találhattak.
  Ráhangolódok felvillanyozottságára, hagyom, hogy ez az érzelem vezessen.
  A színházban éppen az utolsó pillanatban foglaljuk el a helyünket a páholyban, ahonnan mindent tökéletesen lehet látni.
  A darab is érdekel, hiszen szeretném tudni, miért kedveli Vitaly a darabot, vagy éppen a színészek játékát, de elsősorban azon szeretnék elidőzni, ahogy hagyja, ragadja magával a színdarab. Az elragadottság érzését régen éltem már át, s a lehető legtávolabbra került tőlem. Talán ezért vonz Vitaly jelenléte. De nem akaszkodhatok rá, magamnak kell megismernem magam, s hogy ki is vagyok, ki az, akinek olyan régen hátat fordítottam.
  Furcsa érzés fog el hirtelen, körbenézek, de nem látok semmi gyanúsat, s újfent Vitaly felé fordul a figyelmem.
  - Hogy tetszett az előadás? – Érdeklődöm meg tőle, bár ahogy sejtem, kérdeznem sem kell, s ezen mosolygok egy sort. Csak az után folytatom, hogy válaszolt.
  - Most már értem, miért kedveled a darabot. Még nem láttam eddig, s sajnálom is – kis híján hozzáteszem folytatásként, hogy de vele együtt nézni még élvezetesebb volt. Nem akarom tévútra terelni az érzéseit.  avatar
  Vitaly Rayt

  Faj : Cambion
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Mikor mi

  Re: Broadway

  on Pént. Nov. 03 2017, 19:18

  Damien & Vitaly

  A taxiban hátul ültünk, egymás mellett, és ez biztosított számomra egy plusz kényelemérzetet. Mintha ezzel is azt bizonyította volna, hogy velem szeretne lenni ma este, és ezt az időt tényleg együtt, közösen fogjuk eltölteni. Izgatott voltam, és talán azt sem bántam volna, ha az első ülést választja, de így volt tökéletes. Egész úton szóval tartottam őt, meséltem a darabról és a színészekről, hogy mire érdemes figyelni az előadás alatt, és miért szerettem volna annyira megnézni. Még nem láttam ezt a feldolgozást, de nagyon ígéretesnek tűnt, és alig fértem a bőrömbe egész odaúton, annyira vártam, hogy láthassam. Damiennel. Ez a program már akkor méltón harcba szállhatott az „életem legszebb estéje” címért, mikor még oda sem értünk a színházhoz.
  Még épp időben érkeztünk, a legtöbb néző már elfoglalta a helyét, de még nem kezdték el az előadást. Aggódtam, hogy hogyan fogjuk bezsúfolni magunkat a bizonyosan tömött sorokban ülő emberek közé, de ekkor jött a következő meglepetés. A jegyeink egy páholyba szóltak, ahol csak mi ültünk és semmi sem zavarta a kilátást. A világon semmi! Ha nem tudtam volna, hogy ez épp egy kiengesztelős este, amiért kikosarazott, most biztosan még sokkal jobban beleszerettem volna Damienbe. Annyira tökéletesen megszervezett mindent, a legjobb helyre vett jegyeket és csodálatosabban nem is alakíthatta volna a programot. Teljesen levett a lábamról, komolyan bármit megbocsátottam volna neki azért az estéért.
  A darab alatt végig lelkesen figyeltem, ahogy beindultak az események, teljesen megfeledkeztem magamról, és ráhajolva a páholy korlátjára, áhítatos tekintettel figyeltem a színpadon játszókat. Hagytam magam elveszni a színház varázsában, magával sodort a történet, a színészek játéka és az egész hely varázslatos hangulata. Észre sem vettem, ahogy telt az idő, és szégyenszemre Damiennel sem igazán foglalkoztam, míg le nem gördült a függöny. Akkor viszont a legragyogóbb mosolyommal fordultam felé, és ha nem kérdezett volna olyan gyorsan, meg sem vártam volna, hogy mondjon bármit is, egyszerűen ömleni kezdtek belőlem a szavak.
  - Imádtam. Csodálatos volt! Annyira egyedi módon dolgozták fel a történetet, és olyan tökéletesen adták elő… Egyáltalán nem csalódtam! – írtam le végül az érzéseimet sokkal kevesebb szóval, mint amennyit előzetesen sejtettem, hogy kikívánkozik belőlem. Azt hiszem, csak nem akartam mindent egyszerre ráönteni Damienre, hagynom kellett, hogy ő is mondjon valamit. Csak kényelmetlen helyzetbe hoztam volna, ha átadom magam a lendületnek.
  - Örülök, hogy neked is tetszett! Köszönöm, hogy elhoztál! – ajándékoztam meg ezúttal egy hálás mosollyal. Meg akartam ölelni, hogy tudja, mennyire örülök, hogy itt lehettem vele, de tudtam, hogy az túl sok lenne, ezért visszafogtam magam. Lassan ideje volt feltápászkodnunk és elhagynunk az épületet, ezért egyelőre megkíméltem a további áradozásaimtól is, és csak szépen felálltam a székemről.

  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 519
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Broadway

  on Szomb. Nov. 04 2017, 18:17

  To Vitaly
  Az előadás foglalkoztatja, teljesen belemerül. Ez az ártatlan elragadottság, nyitottság már régen kihalt belőlem. Mert tudom, mennyire sebezhetővé tesz. Nem játszadozhatom Vitalyval, de azt sem tehetem, hogy ez után az este után szép csendben eltűnök az életéből. Azt kéne pedig. Szeretném megvédeni, elsősorban magamtól, azzal, amit tettem vele, s azzal, ami történt velünk.
  Szélesen elmosolyodom a válaszára, érzékelem, hogy még folytatná tovább, így csak kíváncsian nézek rá még hozzá. Ám nem folytatja, talán megakasztottam a kérdésemmel. Hagynom kellett volna kibontakoznom, most ezt megtanultam.
  - Örülök! – S valóban örülök, látom rajta az örömöt, s az elragadtatást, amely mindenkiben ott van, mikor valami igazán jóban volt része.
  - Tetszett! – Bár sokkal többet figyeltem Vitalyt. – Legközelebb is megnézhetjük – teszem hozzá.
  Előtte léptem ki a folyosóra, így egy pillanatra kiült az arcomra a szomorúság. Éreztem, hogy akar valamit, de nem mert megtenni. Vajon ez rosszabb lesz, vagy idővel múlni fog?
  - Arra gondoltam, megéhezünk, mire vége lesz az előadásnak. Foglaltattam egy asztalt az egyik környéki étteremben. Volna kedved hozzá? – fordulok felé, miközben várom a válaszát. Ha nem akar vacsorázni, a kezem lendülni fog a legközelebbi taxis felé, hogy visszavigyen bennünket Vitaly mostani lakhelyéhez.  avatar
  Vitaly Rayt

  Faj : Cambion
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Mikor mi

  Re: Broadway

  on Szomb. Nov. 04 2017, 20:09

  Damien & Vitaly
  Azt mondta, tetszett neki, és éreztem, hogy így is gondolta. Örültem, hogy így van, és osztozunk a darab iránti szimpátián. Viszont nem maradhattuk ott beszélgetni, ezért felkeltünk a székeinkről és elhagytuk a páholyt. Ő ment előre, a folyosón léptem ismét mellé. Egy pillanatig úgy éreztem, mintha nem lenne minden rendben, de túl boldog voltam, hogy figyelembe tudjam venni azt az apró jelet, ami felőle jött és a kényelmetlenségét jelezte. Főleg mivel közben beszélni kezdett és meghívott vacsorázni. Tökéletes folytatás a tökéletes estéhez! Azt hiszem, már ismert engem annyira, hogy tudja, hogy bármikor képes voltam enni, de udvariasságból hozzá tette, hogy mondhatok nemet is, ha nincs kedvem ilyesmihez. Én pedig szerettem volna, hogy folytatódjon az este és egy kellemes étterem tökéletes helyszínnek tűnt ahhoz, hogy kibeszéljük a darabot. Nyugodtan eszegetünk és elmondhatok neki mindent, amit az előadással kapcsolatban meg szeretnék osztani vele.
  - Persze, hogy igen! Farkaséhes vagyok - mint mindig - Hova megyünk? - mosolyogtam rá, ugyanazzal a lelkes csillogással a szememben, mint amikor megtudtam, hogy színházba megyünk. Reméltem, hogy vannak még tervei az előadás után, és ez pont az volt, amiben bíztam. Tudtam, hogy jót fog tenni nekünk egy olyan program, ahol nem másokat figyelünk, hanem beszélgethetünk.
  Kiléptünk az utcára, és hagytam, hogy a megfelelő irányba vezessen. Hidegebb volt, mint emlékeztem, de nem fagytunk szét, míg elértünk az étteremig.

  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 519
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Broadway

  on Vas. Nov. 05 2017, 12:06

  To Vitaly
  Figyelek arra, hogy a közöttünk lévő kapocs elég közvetlen, így nem hagyhatom, hogy az érzelmeim, ha nem kellemesek, érzékelhetőek legyenek. Elég fárasztó, s kimerítő, mivel gyakorlatom már van benne, beletörődtem, hogy eztán már így lesz. Óvni akarom őt, az érzelmeimtől is. Fogalma sincs, mennyire mélyen bennem volt a sötétség, s éppen ezért csoda, hogy egyáltalán életben maradtam a fény ereje után. Mélyet lélegezve hessegetem el a gondolatokat, s újfent fürdök Vitaly boldogságában. Ismét kezdek feloldódni. Varázslattal bír Vitaly, olyan ritkasággal, amit óvni szeretnék.
  Felcsillan a szeme, s megnyugszom. Talán mégsem tolakodom. Széles mosollyal tekintek rá.
  - Mint mindig – emlékszem Floridára, mindent megkóstolt, mindent megevett. Élvezet volt nézni, ahogy eszik, ahogy ismerkedik a helyi ételekkel.
  - Van a közelben egy jó étterem, ott foglaltam asztalt.
  Rápillantva látom, hogy fázik, a kabátom levéve, a vállára terítem, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne a részemről. Nem fázom, ritkán fázom, ha igen, az belülről fakad. S hogy ne fázzon meg, apránként sietősebbre veszem a lépteim is.
  Az egyik ablak melletti asztalt foglaltattam le, az emeleten, így senki sem tud bennünket zavarni, viszont kellemesen rálátni a város egy részére is.
  - Ha szeretnél, mehetünk máshová is – nézek Vitalyra. Ez az ő estéje, az ő kedvében szeretnék járni, s ha másra vágyik, részemről is rendben.
  - Szeretem ezt a társulatot, a nézők többsége nem is sejti, mi minden rejtőzik egy-egy színész mögött – mivelhogy többségük természetfeletti, s az egyike annak a csoportnak, akik kijönnek egymással, még ha éppen vélt ősi ellenségeskedésnek is kénez fajuk között lenni. Tesznek rá.  avatar
  Vitaly Rayt

  Faj : Cambion
  Tartózkodási hely : New York
  Kor : 102
  Foglalkozás : Mikor mi

  Re: Broadway

  on Hétf. Nov. 06 2017, 21:55

  Damien & Vitaly
  Nem tudtam meg sokat a helyről, ahová készültünk, csak annyit, hogy a közelben van. De hiába mondott volna bármit is az étteremről, úgysem tudtam volna beazonosítani, tehát hasznosabb volt egyenesen odamenni, hogy a saját szememmel láthassam. Ha szerinte jó hely, akkor biztosan nekem is tetszeni fog. Az ízlésünk elég hasonló volt ahhoz, hogy bízhassak a véleményében.
  Elindultunk a lámpákkal megvilágított utcán, ezúttal gyalog. Alig néhány perc múlva viszont már kezdtem tényleg fázni, pedig amikor kiléptünk az éjszakába, úgy tűnt, hogy olyan nagyon nincs hideg. Egy szót sem szóltam Damiennek, de hamarosan azon kaptam magam, hogy a vállamra teríti a kabátját. Hirtelen jobban melegem lett, mint az indokolt lett volna, és szinte éreztem, ahogy a pír az arcomra kúszik. Zavarba jöttem, nem is akárhogy, de nem engedhettem, hogy rájöjjön, ezért csak összehúztam magamon a kabátot és elmotyogtam egy köszönetet. Ezután egy kicsit gyorsabb tempóban haladtunk és gyorsan meg is érkeztünk arra a bizonyos helyre. Egy pincér elvezetett minket a lefoglalt asztalhoz, ahol letelepedtünk egymással szemben. Kellemes helynek tűnt, szép kilátással és nem túl nagy nyüzsgéssel. Tetszett.
  - Nagyon jó lesz itt. Ne aggódj! - mosolyogtam Damienre, mikor visszakozni kezdett. Olyan bizonytalan volt mindennel kapcsolatban… tényleg nagyon akarhatta, hogy szép legyen ez az este. A kabátját már visszaszolgáltattam, mielőtt elfoglaltuk a székeinket, most pedig már szinte teljes nyugalommal kezdtem átböngészni az étlapot.
  - Igen. Ez a varázsa. Többek közt… Szerintem nagyon tehetségesek. Nem csak a közülünk valók, hanem az emberek is. Az egyik vérfarkas hölgyet régebben ismertem személyesen - kezdek mesélni, megvillantva egy kacér mosolyt. Igen, egy kicsit közelebbről is ismertem a szóban forgó hölgyet, de soha nem volt szó semmi komolyról. A színház szeretete vonzott a köreibe, ő pedig kitüntetett a figyelmével egy rövid ideig. Igaz, nem erről akartam most beszélni Damiennel, de talán mégsem árt, ha megmutatom neki, hogy nem ő az egyetlen, akire gondolni tudok. Csak mostanában… de ezt neki nem kellett tudnia, azt akartam, hogy érezze, hogy túltettem magam a csalódáson, és beszélgethetünk akár ilyesmiről is, ahogy az igazi barátok szokták. Akik csak barátok.

  avatar
  Damien James McCormack

  Faj : Tündérek
  Alfaj : Pegazus
  Rang : Nemes (herceg)
  Udvar (Királyság) : Tavaszudvar
  Kor : 519
  Foglalkozás : Könyvesbolt tulajdonos

  Re: Broadway

  on Csüt. Nov. 09 2017, 21:55

  To Vitaly
  Mosollyal válaszoltam a köszönömre, s zsebre dugtam az egyik kezem, úgy haladtam tovább.
  - Rendben – könnyebbülök meg, remélve, valóban így van. A kabátot a fogasra teszem, ami nem olyan messze várakozik tőlünk, s helyet foglalok, miután Vitaly eldöntötte, hol szeretne ülni.
  Egy levest néztem ki, ritkán van alkalmam bárhol finom levest fogyasztani, s itt finoman főznek. Soroltam pár ajánlatot Vitalynak, a döntést azonban rábíztam.
  - Már értem, miért ringatta a csípőjét, ahogy rád nézett – nevetek fel halkan és röviden. – Valószínűleg ők sem hétköznapi emberek lehetnek.
  A színészeket nem kedvelem, ripacsoknak tartom őket, s ezt még az évszázadok sem tudták rólam leszedni.
  - Azt észrevetted, hogy a két Udvarból is vettek át szimbólumokat? Elég fricska mind a kettőnek, mégis... ettől lett kerek egész.
  A rendelést közben leadjuk, citromos vizet kérek.
  Ajánlott tartalom

  Re: Broadway


   Pontos idő: Csüt. Jan. 17 2019, 17:15